CENGİZ ARCAN


NE YAZSAM


Şaşkınım, ne yazacağımı bilemiyorum.

Korona, enflasyon, açlık; fakir iyice fakirleşirken küçük bir kesim zenginliğine zenginlik katıyor.

Kuraklık ve kıtlıkla birlikte elektronik para geliyormuş. Ağzımıza bir parmak bal çalarak dünya vatandaşlık maaşı bağlayacaklarmış.

Mülkiyetsiz, gelecekten umudunu kesmiş, yiyip içip dışkılamaktan başka bir şey düşünmeyen bir dünya insanlığı kurgulayan efendiler, tek dünya devletini kurma çalışmalarını hızlandırdılar.

 Biz de, Aziz Nesin’in hikayesinde Arap’ın dediği gibi “du bakalım nolacak” diyoruz ve bekliyoruz.

Oyun kurucular oyunu kurmuş, oyuncularını sahaya sürmüş.

Bizi temsil ettiğini zannettiğimiz siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de kendi içlerindeki koltuk kavgalarıyla uğraşırken bazen anma ve kutlama günleri tertipliyorlar.

“Laiklik karın doyurmaz” diyen parti başkanlarımız varken ve fiiliyatta laiklik yokken laiklik ilkesinin TBMM’ kabul edilişini kutluyoruz. Yok sayıldığını kimse dile getirmiyor.

Boğaziçi üniversitesinde rektör atamasına protestolar yapılırken lezbiyenler ve geyler de sahneye çıkıyor.

Ne hikmetse YÖK protesto edilmiyor ve Boğaziçi üniversitesi şimdiye kadar hiç bir milli gösteriye katılmamış. Milletinin ve devletinin çıkarları için gösteri yapmamış.

Küreselciler tarafından yıkılmak istenen ulus devletlerin, en azından kendi ulus devletinin yanında saf tutup küreselcilere karşı baş kaldıran bir sivil tollum örgütü, siyasi parti ve üniversite var mıdır ?

Bu kurumlardaki yöneticiler öngörülü olmalılar; geleceğimiz hakkında fikir üretmeli ve A,B,C planları yapmalılar. Yukarıya bakarak foto çekmekle olmuyor.

Atatürk’ün göğe bakan resimlerini görmüşler ama nereye ve neden baktığını anlamamış kişilerin taklitçilikleri gülünç oluyor.

Soros’un vakıflarından yardım adı altında para alan STÖ’lerini yazar Yılmaz Dikbaş kitaplarında tek tek yazmıştı. Bu STÖ’leri acaba milletin çıkarları için mi yoksa Soros’un çıkarları için mi alanlara çıkıyor/çıkacak?

 

Küreselciler, önlerinde tek engel olan ulus devletleri borçlandırarak yeteri kadar zayıflattılar. Son darbeyi vurmaya hazırlanıyorlar ama ulus devletler ve halklar uyanmaya başladı.

Küreselcilerle ulusalcılar arasındaki bu savaşı küreselciler kazanırsa insanlığın sonu gelmiş olacak.

Tek umut ulus devletlerin güçlenmesi.

Bakalım bu savaşta siyasi partiler, dinler ve STÖ’leri küreselcilerin peşini bırakıp ulus devletlerin yanında olacaklar mı?

DU BAKALİM NOLECEK

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22