CENGİZ ARCAN


TEHLİKE

Amerika’da bir şeyler oluyor. Demokratlar küreselci, Cumhuriyetçiler ise ulusalcı cephe oluşturmuşlar ve karşı karşıya gelmişler.


Amerika’da bir şeyler oluyor. Demokratlar küreselci, Cumhuriyetçiler ise ulusalcı cephe oluşturmuşlar ve karşı karşıya gelmişler.

Amerikan derin devleti mi desem yoksa Pentagon mu desem, onlar da anlamadığımız bir şeylerin peşindeler.

Son seksen yılın süper gücü insanlık üzerinde birçok günaha imza attıktan sonra şimdi de kendi ülkesinin ve dünya insanları üzerinde oyunlar oynuyor.

Tek dünya imparatorluğuna giderken karşılarına çıkan her şeyi acımasızca ezen güç aslında Amerikan devleti de değil,  bunlar Amerikan devletini de bu güne kadar kullanmış olan ulus üstü şirketler.

 

İnsanın olduğu yerde millet oluşur. Milletin olduğu yerde de devlet olur.

Devlet halkına eğitim, sağlık, güvenlik hizmetleri sunarken halkın kendi arasında da adaleti sağlar ve dışarıya karşı da halkın her türlü çıkarlarını korumakla görevlidir.

Devletin içindeki çalışanlar, küçük büyük tüm atanmış veya  seçilmişler halkın hizmetkarıdırlar. Eğer ki bu devlet çalışanları küçük ama imtiyazlı bir zümreye, bir partiye veya bir cemaatin hizmetine girerlerse, devlet halkın hizmetinden çıkmış ve büyük bir çeteye dönüşmüş olur.

BU bakış acısıyla başta Amerika ve tüm dünya devletlerini gözlemlersek hepsinin konumunu belirleriz.

Evet, bu dünya devletleri asli görevlerini yerine getiriyorlar mı/yurttaşlarına hizmet ediyorlar mı? Yoksa halkların sırtında semirerek palazlanmış ulus üstü şirketlerin emrinde mi çalışıyorlar?

Bu soruların cevapları önümüzdeki birkaç yıl içinde belirginleşecek. Öyle zannediyorum ki çok zorluklarla ve büyük değişikliklerle karşılaşacağız.

Gerçekten çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Tüm dünya insanlarının sorunları bunlar fakat kendi çevremde gördüğüm insanlar bu sorunlarla baş edecek durumda değil, hatta sorunların farkında da değil.

Çevremde tek bir arkadaşım var bu konuları ciddi bir şekilde araştırıp sorguluyor. Fakat bu kıymetli ve duyarlı arkadaşımın  virüsten ölenlerin sayısını her gün bana rapor verir gibi söylemesine kızıyorum ama o da haklı. Herkes gibi o da korkuyor.

Bugün kokutarak sindirilmiş insanların ileriki günlerde açlık ve yokluk girdabına düşürülüp kaosa sürüklerlerse neler yaşayacağımızı düşünmek bile istemiyorum.

Canavara dönüşmüş olan ulus üstü şirketler karşısında insanlar, halklar, milletler, devletler, devletlere hükmeden hükümetler de tehlike altında.

Tehlikenin farkında mısınız?  

 

Cengiz Arcan

11. 01. 21

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22