Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Günah keçisi “ANNELER”

Bu hayatta toparlayan derleyip düzenleyen yegane varlıklar annelerdir !


 

Ama ne hikmetse kimseye de yaranamazlar .
Bir mucizedir “evlat” Dünyaya gelmeden girer kalbe ve emsali yoktur .

Aile toplumun temel direği. Evlenince aile olduğunu zannediyor insan ama aslında aile olabilmek için sadece bir adım atmış oluyor. Ne zaman ki çocuk dünyaya geliyor işte o zaman aile oluşuyor .
Dikkat ederseniz çocuk almayan evliliklerin çoğunluğu birlikte yaşamaktan ibaret ve bir süre sonra bitmiş oluyor .
Çocuk olunca, anne baba görevleri başlıyor . Bu kutsal görevi (annelik ve babalık) yapabilen ve yapamayan ebeveynler de ikiye ayrılmış oluyor böylece.
Bazen de kadın ya da erkekten her biri , anne ya da baba görevlerinin her ikisini de üstleniyor . Çünkü diğer taraf kendini hazır hissedemiyordur henüz.
Anneler neden günah keçisi derseniz, çoğunluğumuzun bildiği şeyleri, açıklamak istiyorum.
Bir defa ne olursa olsun, en çok ve en başarılı olduğu konu evladının avukatı olmaktır. Tabii ki her koşulda !
Bu güçlü avukatlık, anneye hiçbir şey kazandırmaz Kazanıp kazanmadığının da bir önemi yoktur. Çünkü ölene kadar gönüllü avukatlığını üstlendiği evladını savunmak, bir annenin asli görevidir, ömür boyu bu böyle devam eder durur.
Öyle bir zaman gelir ki buna şahit olduğum için biliyorum. Baba ile evlat, zamanla ( yaş ilerledikçe ) çok ciddi tartışmalara girer. Tam da burada günah keçisi olan anne, artık hakim olup bir karar vermek zorunda kalır. Verdiği karar ne olursa olsun, üzülen taraf olabileceğinin de farkındadır.
Bunca zor şartlarda saygı ve sevgi görmek istediğini bile unutur. Belki de kendini düşünüp her şeyden vazgeçerse, o çok değer verdiği AİLE yok olacaktır.
Bir çocuk annenin yanında sonsuz güvende ve rahat içindedir. Başına ne gelirse gelsin sorun etmez. Şımarık ta olabilir özgür de akıllı da. Ama eğer annesi yoksa, kimsesiz, sahipsiz, masum bir çocuk olarak yaşar hayatı boyunca.
83 yaşında geçtiğimiz günlerde kaybettimiz çok beğendiğim ünlü Psikolog Yazarımız Doğan CÜCELOĞLU nun da söylediği gibi;

“Annen yoksa kimsen yoktur “

Kendi özel hayatı diye bir şey a yoktur. Buna ayıracak vakti bile yoktur. Fakat yıllar geçtikçe ne kadar yanlış yaptığını fark edenler var, inanın bana .
Bu hayatta öncelikle kendi sağlığını ve özellikle yaşam koşullarını düzenlemesi gerektiğini ama buna vakit ayırmadığı için ne kadar yanlış yaptığını düşünür ve geriye dönüşü yoktur .
Gerçekte “ben olmazsam ne önemi var bu hayatın?” diye düşünmek gerekir !
Ben iyi olursam eğer mutluyumdur. Çocuklarıma eşime ve sevdiğim herkese ancak o zaman faydalı olabilirim. Onlar da değerliler elbette, ama ben mutluysam ,değerlerini bilirim ya da anlarım. Öncelikle benim kendi değerimi bilmem gerekiyor. Çünkü eğer ben yoksam , bunların hiçbirinin bir anlamı da yoktur.
Değerli Anneler ve annelik duygusunu hisseden tüm Kadınlar!
Lütfen bu hayatta kendinize de zaman ayırın. Fiziksel ve ruhsal sağlığınıza dikkat edin. Sosyal alanda kendinizi geliştirmeniz için kendi akranlarınızla daha çok beraber olun. Hem de bu konuda seçici olun. Kimler size uygun diye iyi düşünün.
Enerji çok önemli. Yanında mutlu ve rahat olduğunuz insanlarla vakit geçirmek kendinize yapacağınız en güzel iyiliktir .
Hayatın tadını çıkarın. Çünkü tekrarı olmayacak .Elbette kazanmakta kaybetmekte elimizde. Düşüncelerimiz ve seçimlerimiz yaşam şeklimizi belirliyor. Çok düşünerek ve geçmişteki örneklere dikkat ederek doğru kara verebiliriz.

Canım anneme selamlar ve sevgiler gönderiyorum .Onu çok sevdiğimi bilmesini istiyorum .

Çok değerli hemşehrimiz Ankara Vali Yardımcısı Sayın Mustafa ERKAYIRAN Beyi KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı KADİRLİ Şube Yönetimi olarak, ilçemizde ağırladık. Vakfımızla yakından ilgilenen Sayın Vali Yardımıza davetimizi kırmadığı için çok teşekkür ederiz.

Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla kalın mutlu kalın.

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00