Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Gençlere sözüm!


"Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir."
Mustafa Kemal ATATÜRK 

İçinden fışkıran ümit ve heyecan, kendi gücünü farketmen için var. Ne yaparsan yap, aşk ile yap. Ama doğru olanı yap, vatanın için yap.
Dünyada neden var olduğunu düşün. Senin damarlarında asil bir kan var. Türk kanı taşıyorsun ve bu yüzden çok özelsin. 
Tarihini öğren, hatta öğret. Atalarına sahip çık. Sana emanet edilen bu vatan, kolay kazanılmadı. Şehit kanları var bu vatanın topraklarında. Neden mi? Sen rahat yaşa, özgür ol, kimseye muhtaç olma diye! 

Bir borcun var onlara (aziz şehitlerimize).En çok ta bu vatanı sana emanet eden ulu önderine. Çünkü “O” sana güvendi. Biliyordu neler yapabileceğini. Gücünü tarihinin en asil kahramanından alacağına emindi. 

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. 

Her canlı, doğar yaşar ve ölür. Bu doğanın kanunu değişmez. Neden doğduğun kadar, yaşarken neler yapabileceğin de önemli. Aklın ve mantığınla hareket et. Doğru yolu gösteren kimseyi arama. Kendine güvenin var senin. Doğruyu yanlıştan ayıracaksın.
Önce ne istediğini bileceksin. Gönülden isteyecek ve inanacaksın, istediğin her şeyi elde edebileceğine. 
Dikkatli ve emin adımlarla ilerleyeceksin hedefine doğru. İşte senin için mutlu son tam olarak burda. Alacaksın istediğini, başka yolu yoktur bunun.
Ulu önderini yanıltmayacaksın. Senden beklenen sadece bu kadar. Asil kanın, damarlarında bunları başarabilmen için dolaşıyor.
Şanlı tarihinin zaferleri de böyle kazanıldı. 
Unutma ki liderlik sonradan olmaz, lider olarak doğar insan. Bizim liderimiz de ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK. 
Peki “Lider” kime denir bilir misin ?

Lider ya da Önder, bulunduğu çevreye yarar sağlayan, süregelen gelenekte köklü değişiklikler yapan ve çevreyi yönetmek için sorumluluğu; sezgi, zeka ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla taşıyan kişiye denir. Lider; elindeki gücü kullanabilme kapasitesine bağlı olarak, çevresini etkileyen kişidir.

O lider ki ,sana bir bayram emanet etti. “19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı” koydu adını.
Yazının ilk paragrafına dikkat etmeni istiyorum. En baştan beri bu paragrafı anlatmaya çalışıyorum.
Yorulsan da sıkılsan da dinleyeceksin. Kimse sana doğru yol budur demez! Sen bulacaksın. Bizler sana güveniyoruz. Buraya kadarmış demeden , devam edeceksin. Hep daha ileriye taşıyacaksın bayrağını. Bu yol bitmez ölene kadar. İşte bu sözler bunun ispatıdır:

"Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklali kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır. 19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür."
Mustafa Kemal ATATÜRK.

Sevgili Gençler!
Yüce Türk size sonsuz güven duymuştur. Bunu her zaman dile getirmiştir.Size emanet edilen vatan, sizden sonraki nesillere de emanet edilecektir. Bu yüzden sadece emaneti yüceltmek değil,sizden sonraki nesillere aktarmak ta vazifenizdir.
Çok çalışacak, çok öğreneceksiniz. 
Burada yine Atamızın çok beğendim bir sözünü daha paylaşmak istiyorum :

“Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.”
Mustafa Kemal ATATÜRK.

Bakın etrafınıza, gerçek sevgi nerede diye. Cevabı kalbinizde saklı. Yüreğinizde hissettiğiniz her güzellik, gerçek sevgidir. Aşk ile yaptığınız her şey gerçek sevgidir.
Kötülükleri uzaklaştırmak için iyilikleri çoğaltmak gerekir. Aklın yolu birdir. 
Çok okuyan değil, çok gezen bilirmiş. Doğru olan çok gezmek değil, gezerken ne öğrendiğinizdir , çok okumak değil, doğruyu bularak ve öğrenerek okumaktır. Yani boş gezen bir şey öğrenemez, yanlış ya da eksik okuyan, yanlış öğrenir. Her yaşta her koşulda öğrenmeye açık olmalısın.
Son olarak çok daha iyi anlaman için bir söz daha bırakıyorum bu satırlara:

"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!"
Mustafa Kemal ATATÜRK.

Şimdi düşün bakalım! Bunca sözler neden söylendi sana ? Neden hep bir şeyler isteniyor senden? 
Çünkü sen çok özelsin. Türk insanı tarihi boyunca hep özeldi. Ve bu bayram da sadece senin için .Sen mutlu ol diye, gücünün farkında ol ve kendinle gurur duy diye verildi sana. Ben de gurur duyuyorum seninle. 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramın kutlu olsun.




 

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00