Zekai BULUÇ


EŞİMİN SÜPER MARKETTE ŞAHİT OLDUĞU BİR OLAY !


Evimin 15 metre kadar ötesinde orta halli bir market var. Sıcaklar artık Çukurova’yı kavuruyor.

Eşi mutfak ihtiyacını karşılamak için komşu markete gittiğinde şöyle bir olaya şahit oluyor. Marketin soğutucu kliması çalıştığı için, içerisi Bürücek yaylası gibi serin!

İçeriye 70 yaşlarında bir müşteri giriyor ve şöyle konuşmaya başlıyor.” Bu klimayı bulan kişinin ölmüşlerine fatiha okumak gerekir, fakat klimayı bulan kişi ya Musevi ya da İsevi’dir! Bu yüzden Müslüman olmayanların ruhuna fatiha okunmaz!

***

Girne köprüsünü bir km. geçtikten sonra Zirai Donatım Kurumu vardı. Bu kurumun duvarının bitişiğinde kereste ve enkazcılar arastası vardı.

Dedem Arif Buluç’un mezarı Asri mezarlıktaydı. Babam dedemin mezarına çam ağacı dikmişti.

Yaz günlerinde babam elime bir kova verir ve arastada hamal çalışan Abdurrahman isimli abiyi yanına verir, Asri mezarlığına giderdik. Su dolu kovayı taşıyamadığım için  mezara su dökme işini Abdurrahman abi yapardı.

Bir yaz günü dedemin mezarına su dökmek için gitmiştik. O sırada bir cenaze geldi. Ben de izlemeye gittim. Mezarlık görevlisi din adamı,dini ritüelleri yaptıktan sonra “ El Fatiha” dedi. Cenazeye katılan grup, iki ellerini gökyüzüne açıp, içlerinden Fatiha okudular. Elbette ben de okudum. Fatiha okunduktan sonra din adamı şunları söyledi: Allahım okuduğumuz duayı , M.Kemal ATATÜRK’ün ve silah arkadaşlarının vatan uğruna şehit düşen tüm kardeşlerimize ve dünyaya insanoğullarının yararı için ışık saçmış alimlerin ruhuna hediye ediyoruz.

Yüce Rabbim saydığımız kişiler için okuduğumuz Fatiha’yı ulaştırmanı senden niyaz ediyoruz! diyerek defin törenini bitirdi.

Babamın arastadaki dükkanında yıkıntı ev ve kerestesi satılırdı.

Mezarlıktan dönünce babama dönerek “ Baba okunan Fatiha’nın kime hediye edildiğini öğrendim! Ve arkasından din görevlisinin Fatiha’dan sonra söylediklerini ben de babama söyledim. Rahmetli babam M.Kemal BULUÇ saçımı okşayarak bana “ Aferin oğlum!” dedi.

***

Eşim markette şahit olduğu olayı anlatınca;ben de “ Bu tip adamlara Allah akıl fikir versin!” deyip konuyu kapattım.

 Evde kalın,

Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05