Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“Tükenen Kadın”

"Kadınlar İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır.”  Mustafa Kemal ATATÜRK.


Hep şunu düşünüyorum bir insan başka bir insanın canına nasıl kıyabilir? Ben bir sinek bile öldüremiyorum. Evet ondan kurtulmak istiyorum, pencere açıyorum ,kapı açıyorum veya kurtulmak için başka şeyler deniyorum . Baktım ki olmuyor,o zaman ortamdan ben çıkıyorum. Çünkü onun yaşam hakkı var.

“Bu ne hadsizliktir ki birlikte yaşadığın veya yaşamadığın kişinin hayatına son veriyorsun! Ve bunun için planlar yapıyorsun! Değil öldürmek dokunmaya bile hakkın yok! Farkında mısın senin gibi onun da özgürce yaşamaya hakkı var. Hoşuna gitmiyorsa ayrılırsın yoluna devam edersin .”

İstisnalar kaideyi bozmaz. Tanıdığım o kadar saygıdeğer erkekler var ki, eşinin ismini söylerken “hanım “ kelimesini kullanan! Yine pek çok kadın var ki gerçekten de davranışlarıyla erkeğini veya etrafındakileri çileden çıkartan. Şunu da kesinlikle kabul ediyorum ,bazı hemcinslerimin hal ve hareketlerinden ben de hoşlanmıyor ,hatta kızıyorum bile. Ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın hiçbir hal ve hareket öldürülme sebebi olamaz ,olmamalı.Bu cümlenin altını çiziyorum.!

Yaşadığımız toplumda öğrenilmiş çaresizlik içinde Kadınlar özgür ve rahat yaşayamıyorsa ,gelişmiş bir ülke olamayız. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın gelecektir.Kadın toplumun Temel direğidir ama ne yazık ki saygı ve sevgi görmeyi hakketmeyen değersiz bir obje olarak görülmektedir. Böylece sonu hep aynı olan filmleri izlemekten kurtulamıyoruz.İstemediği hayatı yaşamak zorunda bırakılan Kadınlar için çok üzgünüm. Bir yanda istenmeyen hayat koşulları, diğer yanda ölüm.

Öldürülen kadınların isimlerini yazmak benim canımı acıtıyor.Ama sürekli olarak basından duyuyoruz. Her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Şiddeti erkekliğin simgesi olarak tanımlayan zihniyeti esefle kınıyorum. Kadınlara savaş açılmış durumda. Yani açıkçası erkek nesli kadın neslinin tükenmesi için mücadele veriyor. Hiçbir zaman cinsiyet ayrımı yapmadım ve bunları tamamen samimi duygular içerisinde yazıyorum.Bu gidişle Kadınlar tükenecek. ” Ya benimsin ya kara toprağın!”Elbette ki kadının seçme hakkı da yok bu durumda.

Sevgili Kadınlar her zaman söyledim yine söylüyorum biz birbirimize destek vermeliyiz. Daha çok birlikte görünmeliyiz. Elele vermeli, manevi gücümüzün farkına varmalıyız.Şiddeti kabullenmeyi değil, sevgi ve saygıyı hak ettiğimizin bilincinde olmalıyız. Geçmişi değiştiremeyiz ama bundan sonraki süreçte belki bazı şeyleri değiştirebiliriz..

En önemlisi çocuk yetiştirirken kız erkek ayrımı yapmadan,ikisine de eşit şekilde davranmalıyız. Evlat evlattır,Her çocuk eşittir.Dünya bir yana evlat bir yana . Sevgi ve saygı , merhamet ve samimiyet öğretmeliyiz. Derslerinde elbette başarılı olsun, ama öncelikle insanlığı öğrensin. Özellikle erkek çocuklarına şiddetin bir güç değil ,insanlık ayıbı olduğunu aşılamalıyız.Hatta davranışlarımızla bunu göstermeliyiz. Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır çünkü. Öğrenmenin en önemli şekli görerek olandır. Çocuklar ailede yaşayarak öğrenirler.Her gün çirkinlikler gören çocuklar güzellikleri nerden öğrenecek? 

Gerçek şu ki ,Onlar çocuk biz yetişkiniz. Ve biu hayatta kalıcı olan tek şey iyiliklerle kötülükler . Şimdi çok sevdiğimiz evlatlarımızı daha doğru nasıl yetiştiririz diye bir kez daha düşünmeli.
Acaba bir sanat dalına ilgisi var mı?Evde kaldığımız tam kapanma döneminde ona vakit ayırmak neye ilgisi olduğunu farketmemizi sağlayacaktır. Tabii ki dinlemekle kalmayacak onu anlayacağız.
Ya da evcil hayvan besleyebilir.Bitki yetiştirebilir.Böylece kendi çabalarıyla bir canlımın hayatına dokunmayı öğrenebilir. Çünkü bu hayatın tekrarı yok. Yanlız kaldığında mücadele etmeyi bilsin. Çok ünlü değil çok samimi olsun.Çok zengin değil ,çok merhametli olsun.Bu konuda çok sevdiğim bir sözü de paylaşmak istiyorum sizinle.

“Merhamet acımak değil acıtmamaktır.”

Çok değerli gazeteci ve televizyoncu Müge ANLI hanıma ve çalışkan ekibine ADANA, OSMANİYE ve KADİRLİ den kucak dolusu sevgiler selamlar gönderiyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum. Topluma faydalı olmak adına beraber çalışmalarımız daha önce de vardı , bundan sonra da devam edecektir. Sabrını ve insanı düşündüren sözlerini takdir ediyorum.Sloganımız iyilikler çoğalsın kötülükler azalsın. 

Dünya üzerinde hiçbir canlı öldürülmeyi haketmiyor. Kadınlar şiddet değil,sevgi ve saygı görsün istiyorum. Aceba çok şey mi istiyorum bilemiyorum. Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05