Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Ne yaparsan yap aşk ile yap!

Boş değil hayatı dolu dolu yaşamak aşkların en güzelidir. Keyifli mutlu yaşamın sırlarından biri de, yaptığınız işi sevmek ve önemsemektir.


 

Mecbur kaldığımızdan değil, gerçekten istediğimiz için yapmalıyız her şeyi.
İnanarak şu cümleyi söylediğimizde
“ben bu işi yapmak istiyorum”
beynimiz komut alıyor gibi yapacağımız her neyse gönülden isteyerek yapabiliyoruz. İnanç ve istek doğru orantılı.
Zaten yaşayıp gidiyoruz, neden zevk içinde olmasın hayatımız.
Bu yüzden hangi durumda olursanız olun, ne yaparsanız yapın aşk ile yapın.
O zaman hayattan zevk almaya başlıyor, sorunlardan arınıyorsunuz. Meşgul olmanın ,öneminin de hiç farkında değiliz.
Boş duran, kendini dinleyerek yaşayan insanların, hastalık biriktirdiği bir dünyadayız.
Halbuki meşgale, aklımızı çalıştırıyor. Düşüncelerimizi değiştirip, geliştiriyor .
Elbette doğru işlerle uğraşmaktan bahsediyorum. Kafayı neyle dolduracağımıza dikkat edeceğiz.
İlk aklıma gelen, kitap okumak, yazı yazmak. Herhangi bir sanatla ilgilenmek. Resim müzik spor vs. Temizlik yapmak bile isteksiz olmaz
Okurken de aşk ile okuyunca tüm zihninizi dolduruyorsunuz. Merakla sonuna gelmek istiyor ,kitabı bitirmeye çalışıyorsunuz. Ardından başka kitaplar geliyor böylece.
Yazmak ta öyle. İlk yazılarımla şimdiki yazılarım arasında önemli farklar var. Kendimi geliştirirken, insanlara, daha çok Kadınlara, nasıl hitap etmeliyim diye düşünürken, işte buralara kadar geldik.
Sonuç olarak bulunduğum yerden memnunum. İyi ya da kötü yorumlar geliyor. Sorun etmiyorum ,çünkü ben ne istediğimi biliyorum.
Bir düşünün, istemeden yaptığınız her işte, mutlaka bir sorun çıkıyor. Sonunda mutlaka, üzülen taraf oluyoruz.Bu yüzden lütfen doğru zamanı bekleyin.
İnanın , fiziksel rahatsızlıklar bile inançla ve istekle doğru orantılı. Çok düşündüğümüz şeyler zamanla gerçekleşiyor. Bu yüzden güzel düşünelim güzel olsun.
“Bir gönül inceliğidir insana değerli olduğunu hissettirmek.”
Bu sözü çok tuttum. Özellikle de habersiz yapılan iyiliklerin çok güzel geri dönüşleri oluyor. Yürekten edilen dualar karşılık buluyor .Yani mutlu olmak, bir anlamda mutlu etmekten geçiyor.
KADİRLİ Kadınlar Meclis üyelerimle muhteşem projelere imza attık. Paylaşmayı ve karşılıksız sevmenin verdiği huzuru öğrendik . Siyasi görüşü ne olursa olsun birbirimize saygı duymayı öğrendik, ki bu hiç kolay değil. Hepsine selam ve sevgiler gönderiyorum.
Bütün mesele sevgi eksikliği, saygı yoksulluğu. Sadece kendini düşünen bencil insanlar yüzünden iyi insanlar da rotayı şaşırıyorlar . Gereksiz siyaset muhabbetleriyle dolan zihinler, maalesef doğru işlev yapamıyor. Hep çıkar ilişkileri…..
Halbuki hayat çok kısa ve kalıcı dostluklar her şeyden önemli. Sonuç itibariyle iyilikler, kötülükler, sevgi ve saygı, bizden sonraki nesillere , özellikle çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miraslarımızdır . Gerisi boş şeyler.

Gönülden isterseniz eğer her şeyi başarabilirsiniz. Yaşam boyu öğreneceklerimiz bitmiyor.
Bana güvenen inanan tüm Kadınlara çok teşekkür ediyorum. Birlikten güç doğacağına yürekten inanıyorum.

Teyzesi olduğum dünya tatlısı bir güzelliğin 13 Haziran’da doğum günüydü. Doğa ASLANEFE Prensesime sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum .5. Sınıfı Özel Gündoğdu Kolejinde %70 burslu okuyacak. Aynı zamanda piyano dersi alıyor ve çok güzel çalıyor. Yetenekleri ve yaşının çok üzerinde muhteşem aklıyla başarılı bir Türk kadını olacağına inanıyorum.

Yıllar sonra bulduğum ilkokul arkadaşlarıma Meriç İncesöz, Arzu Aytekin, Menekşe Ülgen e buradan selam gönderiyorum. Çocukluk döneminde ne güzel anılar biriktirmişiz anlatmakla bitmez . Bu yüzden, bir hafta onu da yazmak istiyorum.En çok ta İlkokul öğretmenimizin izini bulmayı çok istiyoruz. Belki de bu yazıyla onu bilen bir kişi çıkar diye ümit ediyorum. Adı Gönül ÖZEN di. Lütfiye Kısacık İlkokulu ve D şubesi 1982 mezunu öğrencileri olarak onu çok aradık. Hala da arıyoruz.

Hayata aşk ile bakacağımız güzel günlere kavuşmak ve haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle ve sağlıkla kalın .

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00