Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Yüreğiyle Yüzen Türk Kızı

Türk Kadını yeter ki istesin, yoktan var eder, hayatını güzelleştirir ve dünyayı değiştirebilir.


Sümeyye BOYACI, 5 Şubat 2003 tarihinde Semra Boyacı ile İsmail Boyacı'nın ilk çocuğu olarak Eskişehir 'de dünyaya gelmiştir. Doğumundan itibaren iki kolu olmayan Boyacı, aynı zamanda kalça çıkıklığına sahiptir.

Kendi ifadelerine göre, "gittiği bir akvaryumda gördüğü balıkların kolları olmadan yüzebilmesinden etkilenerek", 2008 yılında yüzmeye başladı. 2013'te, antrenör Mehmet Bayrak ile çalışmaya başladı. Haziran 2016'da, Berlin'de düzenlenen ve kariyerinin ilk uluslararası yarışı olan 30. Uluslararası Alman Şampiyonası'nda mücadele etti.50 m sırtüstü gençler B S5 kategorisinde altın madalyanın sahibi olan Boyacı; 100 m kurbağalama S6, 50 m serbest S5 ve 50 m kelebek S5 kategorilerinde ise serilerde elendi. Rio de Janeiro'da düzenlenen 2016 Yaz Paralimpik Oyunları'ndaki 50 m sırtüstü S5 kategorisinde 8. sırada yer aldı. Ertesi yıl, Ligurya'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Paralimpik Gençlik Oyunları'ndaki 50 m sırtüstü S1-5 kategorisinde bronz madalya kazanırken, 50 m serbest S1-5 kategorisini 4. sırada tamamladı. Aynı yılın Aralık ayında, Meksiko'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda dört farklı kategoride yarıştı. Boyacı; 50 m sırtüstü S5 kategorisini 4., 50 m kelebek S5 kategorisini 6., 50 m serbest S5 ile 200 m serbest S1-5 kategorilerini ise 7. sırada tamamladı.
Ağustos 2018'de, Dublin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda, 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazandı.
Ve İtalya’da düzenlenen 2021 Paralimpik Yüzme Dünya Serileri’nde 50 metre sırtüstünde 1. olan millî yüzücümüz Sümeyye BOYACI başarılara doymamış, Türkiye ye büyük bir gurur yaşatmıştır.

Geçtiğimiz haftalarda tek parmağıyla başarıdan başarıya koşan bir Türk kadınını kaleme almıştım. Vücudunda sadece tek parmağını kullanabilen Rukiye TÜREYEN yazarımızı ve kolları olmadan, yüreğiyle yüzebilen Sümeyye BOYACI kızımızı gönülden kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Artık normalleşme sürecine girmiş bulunuyoruz. Belki bu kadardı, belki de daha kötü günlerimiz olacak. Ümidim özlediğimiz o güzel günlere kavuşmak.
Bu süreçte aşı olunmakta gecikmeden kendimizi ve sevdiklerimizi güvence altına almalıyız.
Bilime güvenmek zorundayız. Bilime güvenmek gerçeğe güvenmektir.

Yeni ADANA gazetesiyle tanışmama vesile olan, çok sevdiğim dayım Mustafa HAVAYIOĞLU na selamlar gönderiyorum. Küçük işletmesinde hayırlı kazançlar diliyorum.
Mahalle muhabbetlerine şahit oldum da, adeta aile gibi olmuşlar. Yaşlı ,genç tüm komşularıyla aralarında , asla parayla satın alınmayacak güçlü bir bağ olduğunu gördüm.
Bu dostlukların çoğalması dileğiyle Namık Kemal mah. sakinlerine ve İlker Bakkaliyesine selamlar gönderiyorum.
KADİRLİ Postası gazetesinde köşe yazılarımın birinci yılını tamamlamış bulunuyorum. Dileğim, hep güzel yazılar yazmak, güzel mesajlar vermektir. Çünkü bu süreçte en çok buna ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.
Tüm emekçilere saygılar sunuyorum. Güzel bakarak güzel görebilecek günler diliyorum.
Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla ve sevgiyle kalın.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00