Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Pahalı parfümler gibi değil, güven kokmalı insan!

Sağlıklı bireyler güven duygusunu hissettirirler. Yaşı kaç olursa olsun güven vermeyen insan normal değildir.


Daha önceleri farkına varmadan yaşıyor insan, ve zaman içinde kime güveneceğini anlıyor. Hatta karşıdakine güven vermenin de, ona güvenmek kadar önemli olduğunu anlıyor.

Eğer bir ilişkide güven yoksa her şey anlamsızdır. Sağlam bir ilişki ancak partnerine güvenerek oluşur.Bu yüzden hayatta en değerli duygulardan biri güvenmektir.

Yaşamın her anında ihtiyaç duyduğumuz ,ilişkilerde vazgeçilmeyen duygu güvendir.
Birine ancak güvenince inanırız , inanmak ta var olmaktır.

Bu duygu ,ailede eşler arasında , çocuklar ve anne baba arasında bile büyük bir probleme yol açar. Güven zamanla oluşan bir duygudur. Yani davranışlarla zaman içinde gelişir.
Ağlayan bir çocuk anne kucağına gelince susar , çünkü artık güvendedir.
İnsanlar yaş aldıkça güven duygusuna daha çok ihtiyaç duyar. Artık bazı hareketler kısıtlanmış ve bir destek olmadan rahat yaşayamaz hale gelmiştir. Kendisine ihtiyaçlarını karşılaması için para karşılığında bir insan bulmak ister ,ki bu hiç kolay değildir. Çünkü güven parayla da satın alınmaz.

Çoğunluğumuz biliyoruz uzakta yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerine yetişemeyen evlatlar bu yolu dener. Oysa anneler babalar bir başkasından çok en güvendiklerini yanlarında ister. Bu yüzden mümkün olduğunca onların hayır dualarını almalı ve sahip çıkmalıyız. Onlar bir kez daha yaşlanmayacak ama biz yaşlanacağız.Kıymetleri kaybedince değil yaşarken bilinmeli.

Güvenle alakalı olarak alışılmadık ,oldukça güzel bir olay anlatmak istiyorum size.
Geçtiğimiz günlerde bir genç beni arayarak; “ihtiyaç sahibi bir hemşerime yardım etmek istiyorum, ama ismimin açıklanmasını istemiyorum” dedi. Önce, ona beni nasıl bulduğunu sordum.Kadirlide yerel bir basın Muhabirine “ birine yardım etmek istiyorum, ama doğru kişiyle görüşmek istiyorum “ dedim . “O da, bana sizin isminizi ve numaranızı verdi” dedi.
Bu güveni verdiğim için ,ve birinin hayatına doğru anlamda dokunduğum için çok mutlu oldum . Buradan hem yerel basın mensûbumuza hem de hayırsever gencimize teşekkürlerimi gönderiyorum ve diyorum ki :”İyilikler paylaştıkça çoğalır.”

Bugün canım annem Şemsa Havayıoğlu nun doğum günü. Buradan ona sevgiler selamlar gönderiyorum. Doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum nice sağlıklı güzel yaşlar diliyorum.
Ben evlenince KADİRLİ ye yerleştim. Annem Adana’da yalnız yaşıyor. Pandemi yüzünden de sık görüşemiyoruz.Umarım bir an önce görüşür ve doya doya sarılırız.
Aynı zamanda çalışkan bir kadına daha,yine Adana dan Ayfer Özkuzucu hanıma da selamlar gönderiyorum.

KADİRLİ Kadınlar Meclisi üyelerim başta olmak üzere tüm emekçilere saygılar selamlar gönderiyorum. Yaklaşık 10 aydır Köşe yazarlığı yaptığım “KADİRLİ POSTASI Gazetesine ve köşe yazarlığına yeni başladığım “YENİ ADANA”
Gazetesine selamlar gönderiyorum Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Lütfen salgına yönelik tedbirleri sıkılaştıralım.
Umut yoldaşınız şansınız bol olsun. Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle sağlıkla kalın .
 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22