Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Bir sultan daha gitti 


Onbir ayın sultanı Ramazan ayını bitirdik. Buruk ta olsa bayram geldi sonunda. Mecburen kutlayacağız.

Babam her zaman ölülerin Bayramı yaşayanlardan farklı olarak arefe günü kutlanır derdi. Biz de her arefe günü mezarlık ziyareti yapardık.Canım babama ve tüm vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.
Alışık olmadığımız bayram kutlamalarına da alıştık sonunda. İnsanoğlu yapamam dediği şeyleri yapabiliyormuş aslında. Önemli olan mecbur kalmakmış.
Daha önceleri bayramlar coşkuyla karşılanırdı. İnsanlar birbirini kucaklamak için sıraya girerdi. Özellikle büyüklerin ellerinden öpülmesi için ziyaret beklerdi. Küçükler de bayram harçlığı beklerdi.En mutlu çocuklar onlardı.
Şimdi farklı ,buruk bayramlar kutluyoruz . Belki bu kadardı, belki de daha çok acılar göreceğiz. Önümüzde neler var bilmiyoruz.Bildiğimiz şeylerin çoğunu da unuttuk. Artık vefat edenleri de çok normal karşılıyoruz. Çünkü buna da alıştık.
Bu durum, özellikle böylesi özel günlerde daha zor oluyor. Büyüklerimiz ziyaret bekliyor ve gidemiyoruz. 
En çok ta onlar için üzülüyorum. Bir yılı geçti evde kalmaları söylendiği için tedavileri aksadı. Doktora gitmekten de çekiniyorlar. Hatta bu yüzden vefat edenler bile oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavisini geciktiren hastalığı ilerleyenlere de acil şifalar diliyorum. Umarım artık bu günler biter. Özlemle beklediğimiz güzel günlere kavuşuruz.

TFF 1. Lig'i şampiyon olarak bitirerek Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor'u kutluyorum.Tam 26 yıl boyunca beklenen başarı Menemensporu 4-1 yenerek sonunda elde edildi . Bu başarıda başta Adana Demirspor Başkanı Murat SANCAK olmak üzere emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Başkan Murat SANCAK “ Bunu fazlasıyla hak ettik. 1. Ligde kalıcı olmak istiyoruz. 26 yıl bekledik, 26 yıl orada kalmalıyız” diyor. Bu ekibi gönülden tebrik ediyorum.Bulunduğumuz zor günlerde bu başarı hepimize çok iyi geldi. Başarılarının artarak devamını diliyorum.

Görmek isteyip te göremediğim KADİRLİ Kadınlar Meclisi üyelerime sevgiler gönderiyorum. Onları çok özledim. Ve aramıza yeni katılan Meftune TENEKECİ Hanıma hoş geldiniz diyorum. Birlikte daha güzel projelerde buluşmayı diliyorum.

Her zaman söylüyorum biz Kadınlar elele verirsek daha güzeliz daha güçlüyüz. Bana güvenen tüm Kadınlara çok teşekkür ediyorum. Yardımlarımız yerine ulaştı. Her birinizi gönülden kutluyorum. İyilikler paylaştıkça çoğalır sıkıntılar paylaştıkça azalır. Sayenizde ben de kendimi daha mutlu ve gururlu 
hissediyorum.

Hayatta her şey boşmuş. En önemli olan sağlık ve nefes alabilmekmiş. Bunu geldiğimiz noktada çok iyi anladık sanırım. Kalıcı olan iyilikler ve kötülüklermiş. Bu yüzden doğru yolda beraber yürüyerek, evrende pozitif enerji yayılmasına sebep olabilir, hatta dünyayı değiştirebiliriz.

Tüm emekçilere saygılar sunuyorum. KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı yönetim kurulu üyelerine ,Vakfın tüm üyelerine ve gönüllülerine selamlar gönderiyorum.
Vakfımızın sloganı “TÜRKİYE VATANIM KADİRLİ AİLEM” . Tek amaç hemşehrilik duygusunu yaşamak ve yüceltmek. İlerde bu konuyla ilgili olarak daha çok açıklama yapmak istiyorum. Şimdilik kısaca şöyle bilgi vereyim. Ankara’da genel merkezimiz ,Adana ve KADİRLİ de şubelerimiz mevcut. İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep ve OSMANİYE de temsilcilikler mevcuttur.

Tüm emekçilere saygılar sunuyorum. İyilikler çoğalsın kötülükler azalsın istiyorum. En güzel bayramlara kavuşmak dileğiyle, Mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle sağlıkla kalın.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05