Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


İyilikler perisi Müge ANLI.

İlk tanışmamız muhteşem “sevgi izi” projesiyle oldu. Onun yaptığı en önemli şey iyilikler aşılamak.


 

Projeyi ilk duyduğum andan itibaren beğenerek takip ettim. KADİRLİ Kadınlar Meclisi olarak Her yıl düzenli olarak bu uygulamayı KADİRLİ ilçemizde uyguladık.
Kaybolma riski yüksek olan tüm vatandaşlara yönelik bir uygulama bu. Engelli bireyin ve yakınının tüm kimlik bilgileri benibuldular.com sitesine gönderiliyor. Engelli bireyin güncel fotoğrafı da aynı siteye gönderiliyor.Buradan kişiye özel bir şifre alınıyor. Bu şifrede kalıcı dövme şeklinde engelli bireylerin el bileğine kazınıyor. 
Engelli birey ve yakınının tüm bilgileri, emniyet güçlerinde de bulunuyor. Böylece kaybolma riski ortadan kalkıyor. Tek yapılması gereken kalıcı dövmeyi farkeden kişinin ,emniyete ya da ATV ekranlarında gündüz kuşağında yayınlanan Müge Anlı ile tatlı sert programına bilgi vermesi.

Bir başka proje “ okuma yazma seferberliği “ ki Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşi hanımefendinin de desteklediği bu muhteşem projeyle pek çok kişi okuma yazma öğrendi. Öğrenmenin yaşı yoktur.

Biz de projeleri hayata geçirerek iki kere ATV ekranlarında canlı yayın programına konuk olduk.Bununla da gurur duyuyoruz.Pek çok engelli yakınının dualarını aldık. Engelli bireyin dışarda dolaşması, aileye büyük rahatlık sağlıyor. 
Canlı yayında onu yakından gördük ve sohbet ettik. Samimiyet ve merhametle bizlere umut aşıladı. En çok ta bu yönünü seviyorum. 

Başarılı gazeteci şimdi de Kızılay’la elele vermiş durumda. Projenin adı da “Müge Anlı ve dostları aşevleri” olarak belirlenmiş. Müge yazıp 2868 e 10 lira karşılığında bir SMS le mobil aşevlerinin yapımına destek olabilirsiniz. Pandemi döneminde karantinadaki vatandaşlara da hizmet veren mobil aşevleri tüm afet dönemleri için özenle hazırlanmış. Türkiye’nin her yerine hızla mobil aşevleri yapımı devam ediyor. Şimdiye kadar 33 mobil 2 yerleşik aşevi yapılmış.

Müge ANLI ,şimdiye kadar çok yabancı olduğu sosyal medyaya dik açıyla girmiş durumda. Her zaman olduğu gibi bulunduğu ortamı güzelleştiren Anlı ,şimdi de artan takipçileriyle nasıl faydalı projeler yapacağını planlıyor. Pandemi dönemi biter bitmez, bu takipçileri, topluma faydalı sosyal projelerde buluşturacağına eminim. Çünkü kendisinin de dediği gibi, yoğun takipçileri onu seven,ona inanan kişiler. Bu inançla neler yapılmaz ki!

KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfımız Ankara Genel Merkez yönetim kurulunu belirledi. Buradan yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun diyor,başarılar diliyorum. Ben de Ka-vak KADİRLİ yönetim kurulundayım. Geçtiğimiz hafta biz de ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık . Alınan kararların, hayırlara vesile olmasını diliyorum.Adresimiz Cemalpaşa mah Adalet cad. No 2/7 KADİRLİ.Tüm hemşehrilerimizi kucaklamak için bekliyoruz.
Ankara ,Adana , KADİRLİ farketmez. Vakfın amacı hep beraber yürümek, gençlere güzel miraslar bırakmaktır.

Her zaman olduğu gibi tüm emekçilere saygılar selamlar gönderiyorum. @kadirlikadınlarmeclisi üyelerime selamlar sevgiler gönderiyorum .Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla ve sevgiyle kalın .

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04