Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“Cennet yolu onda”

Küçükken annem büyüyünce anlarsın dediğinde ona çok kızardım. Ne demek istediğini de anlamazdım. Çok klişe olacak ama şimdi onu çok iyi anlıyorum.


Evet şimdi artık anne oldum. Bu cümlenin anlamını fazlasıyla kavradım. Hatta çocukluğumda çok hoşlanmadığım bu sözü, annemin bana söylediği kadar olmasa da , ara ara ben de kullanmaya başladım.
İnsanın hayatta en mutlu olduğu an, anne ve babasının aynı evde kardeşleriyle birlikte huzurlu bir şekilde yaşamasıymış. O güzel günlere geri dönmek mümkün değil biliyorum ,ama insan bunu çocukken anlayamıyor.
Anne kelimesi bile kulağa hoş geliyor. Karşılıksız seven, seni olduğun gibi kabul eden ve her koşulda yanında olabilen yegâne kişidir o. Seni senden bile daha fazla düşünen desem yanlış söylemiş olmam.
Farkında olmadan dünyaya geldik. Anne karnında tam 9 ay. Karnındayken onun neler çektiğini söylemiyorum bile. Doğumdan sonraki süreçte hep onunlayız. Gece gündüz beslenme, barınma tüm ihtiyaçları karşılayan biri var. Büyüdüğümüzden habersiz yaşıyorken onun varlığının farkında değiliz.
Taa ki yanlız kaldığımız zamana kadar. Çünkü sorumluluklar yüklendi ve büyüdük. Artık ebeveyn olduk. Meğer ne kadar zormuş anne olmak! 
Bütün yük omuzlara bindi. Şimdi uykusuz geceler, karşılıksız sevmeler, her koşulda yanında olmalar sırası bize geldi.
Hiç düşündünüz mü cennet neden anaların ayakları altında ?
Annelerin bedduaları tutmazmış .
Hepsinin cevabı burda saklı. 
Seni senden çok düşünen bir tek kalp var ki o da anne kalbi. 
Küçükken bir masal dinlemiştim. Şimdi sırası gelmişken anlatmak istiyorum. 

Bir genç delikanlı çok sevdiği kız arkadaşını elde etme çabasındadır. Çünkü bir türlü onu elde edememiştir.Ona şöyle söyler:
Ne yaparsam aşkıma karşılık verirsin?
Genç kız ona kısaca şu cevabı verir:
Annenin kalbini sök bana getir. Seni ancak o zaman seveceğim.
Bunun üzerine, gözünü aşk bürüyen delikanlı anne katili olur. Kalbini çıkartıp sevdiği kıza götürmek için hızla koşarken yere düşer.
İşte o zaman yere düşen annesinin kalbi ona şöyle der:
Canım yavrum bir yerin acıdı mı?

Ne yazık ki bu dünyada onun yerine geçebilecek kimse yok. Bu yüzden cennet ayakları altında ve ne söylerse söylesin hiçbir zaman evladına kalpten kötü söz söyleyemez.

Değerli annelerimizin yaşarken kıymetini bilmeliyiz. Çünkü hayat çok kısa. Sonradan üzülmemek için şimdiden hayır dualarını almalıyız.
Kendi annem başta olmak üzere Yaşayan tüm annelere sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum. Vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.

KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı tüm yönetim kurulu üyelerine selamlar gönderiyorum.KADİRLİ Kadınlar Meclisi üyelerime sevgiler gönderiyorum. Tüm emekçilere saygılar sunuyorum. Son olarak Anneciğim seni çok seviyorum. 
Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle sağlıkla kalın.



 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05