Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“Tek parmakla gelen başarı”

Engelli yazar Rukiye Türeyen ilk eseriyle muhteşem bir başarı elde etti. Yetmedi ikinci eserini yazdı.


Rukiye Türeyen 1980 yılında Adapazarın'da dünyaya gelmiş . 3 Aylıkken geçirdiği menenjit hastalığından olayı yatağa bağlı olarak yaşamaktadır. Vücudunun hiçbir yeri tutmayan Rukiye Türeyen sol elinin işaret parmağı ile kitap yazan engelli bir yazardır.
Engelinden dolayı hiç okula gidemeyen Türeyen kardeşlerinin ilkokulda okuma fişlerinden kendi kendine okumayı öğrenmiş,2007 yılında bilgisayar kullanmaya başladığında ise yazmayı öğrenmiştir.

Sakarya'da yaşayan, üç aylıkken beyninde oluşan tahribattan dolayı vücudunda işaret parmağı dışında hiçbir yerini oynatamayan 41 yaşındaki Rukiye Türeyen, tek parmağıyla "Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar" kitabını yazdı. İlk kitabının geliriyle annesine ev alan yazar ikinci eserini yazmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni eserindeki amacının ilk kitaptaki başarısını sürdürmek olduğunu söyleyen Türeyen, "İkinci kitabım uzun soluklu bir hikaye kitabı, diyor.

Hayatımda isyana yer yok. Engelliler için hayat zor, pes etmesinler, isyan yok. Hayat şu anda benim tek parmağımın ucunda. Bu parmağım benim arkadaşım, bu hayat için bana yetiyor. Parmağım benim özgürlüğüm, dünyaya açılan tek pencerem. Hayalim yürümek veya ayağa kalkmak değil, ikinci kitaptan kazandığım parayla rehabilitasyon merkezi kurmayı düşünüyorum." ifadelerini kullanıyor.

Hayranlıkla yazdığım bu satırlar, bana kendimi yargılamam gerektiğini düşündürdü. Fiziksel olarak hiçbir sorunum yok ama sürekli sıkıntılar yaratıyorum. Oysa sadece düşüncelerimi değiştirerek çok şeyi değiştirebilirim.

Bu sadece bir tek parmak başarısı değil. Manevi bir güç. Tamamen zihinle alâkalı. Rukiye Türeyen,kendine güveni sonsuz ve vücudunu zihniyle yönetebilecek kadar kudretli. Yapamadığı her şeyi,yapabilirim diyerek yapmayı başarmış muhteşem bir kadın. Onunla gurur duydum . Başarılarının artarak devamını diliyorum, hatta inanıyorum.
Her zaman dediğim gibi öğrenmenin yaşı ve sınırı yok. Her zaman her koşulda öğrenebiliriz. Yeter ki gönülden isteyelim!

Geçtiğimiz hafta Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıydı. Dünyada emsali olmayan Türk çocuklarının geçmiş bayramlarını kutluyorum. Ulu önderimizin bir sözünü paylaşmak istiyorum.

Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız.
Memleketi asıl ışığa boğacak sizsiniz.
Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.
Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; 
çocuklar!”

Mustafa Kemal Atatürk

Başarılı gazeteci ve televizyoncu çok sevdiğim Müge ANLI hanıma kendi İnstagram hesabından köşe yazılarıma yer verdiği için çok teşekkür ediyorum. Topluma faydalı olmak adına beraber çalışmalarımız devam edecektir. 

Salgın tehlikesini kontrol altına alabilmek için ülkemizde tam kapanma gerçekleşti . Umarım bunun sonucunda özlemle beklediğimiz günlere kavuşuruz. 

Tüm emekçilere saygılar selamlar gönderiyorum.Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle ve sağlıkla kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00