“CHP MEŞRUİYET SINIRLARININ DIŞINA ÇIKIYOR VE YIKIM SİYASETİ İLE HAREKET EDİYOR”
SİYASET 26.01.2021 18:49:00 607 0

“CHP MEŞRUİYET SINIRLARININ DIŞINA ÇIKIYOR VE YIKIM SİYASETİ İLE HAREKET EDİYOR”

AKP Sözcüsü Çelik, “"Nefret siyaseti CHP'de bir yazılım haline getirilmiştir. Bu yazılım her gün yeni bir aplikasyonla nefreti artırmak yönünde tavır ortaya koyuyor,” iddiasında bulundu

AKP Merkez Yürütme Kurulu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı ve toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan  Parti Sözcüsü Ömer Çelik şu görüşleri paylaştı:

“AK Parti teşkilatlarında demokratik bilincin, motivasyonun bu kadar yüksek olmasından dolayı gururlu olduklarını belirten Çelik, "Şimdiye kadar yürüttüğümüz çalışmaların bundan sonrasında da daha güçlü yürütülmesi için yeniden irademizi tazeleme şeklinde bir yaklaşım olarak kongreler gerçekleştiriliyor" ifadesini kullandı.

Çelik, AK Parti'nin tecrübe ile kadrolarının yenilenmesi arasındaki dengeyi hassasiyetle gerçekleştiren bir parti olduğunu vurguladı.

Çelik, açıklamalarının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirdi. İlk defa bir siyasi partinin meşruiyet sınırlarının dışına çıktığını, bir yıkım siyasetiyle hareket ettiğini gördüklerini söyleyen Çelik, "Nefret siyaseti CHP'de bir yazılım haline getirilmiştir. Bu yazılım her gün yeni bir aplikasyonla nefreti artırmak yönünde tavır ortaya koyuyor" görüşünü dile getirdi. Çelik, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'daki gibi bir sosyal demokrat siyasetin CHP'de hakim olması konusunda çok ciddi bir çaba sarf ettiler. Ama şimdi gelinen noktada Avrupa'daki sol partilerden biri olma yolundaki birikimlerin yeni yönetim tarafından bertaraf edildiğini görüyoruz. Bu motivasyonları tamamen yok olmuştur. Avrupa'daki aşırı sağcı siyasetçilerle yarışan bir dil ortaya konuyor."

Kılıçdaroğlu'nun partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında sarf ettiği "AK Parti ne yapmak istedi de engel olduk?" sözüne değinen Çelik, şu yanıtı verdi:

"AK Parti ne yapmak istediyse karşımızda oldunuz. Sizin milletvekillerinizden bir tanesi 'Türkiye'de ordu kağıttan kaplanmış, darbe bile yapamıyor' dediğinde hepiniz sessiz kaldınız. AK Parti'yi kapatma girişimleri söz konusu olduğunda yine sessiz kaldınız. Ne zaman iyi bir şey gerçekleştirsek, askeri vesayet üzerinden bir şey yapamadığınızda Anayasa Mahkemesi'ne indirgeyen bir tutum sergilediniz.

'Valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına militan diyenler faşistin ta kendisidir'

Millet size destek vermedi, millet AK Parti'nin Türkiye'yi büyütme iradesine destek verdiği için sizin bu girişimleriniz berhava oldu. Geçmişte yaptığınız gibi iktidara gelemediğiniz zaman bir denetleme iktidarı kurmuş oluyorsunuz. Bir engizisyon gerçekleştirmek üzere bu tavrı gerçekleştirdiniz. 60 ihtilaline ideolojik destek vererek imza attınız. Bunları söylediğimiz zaman Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Bunlar tarihte oldu'. Mesele şu; keşke tarihte olmuş bu kötülük, yıkım siyasetini terk edebilseydiniz.

Çok net söylemek isterim, bu eğer tekrarlanmasaydı bu cümleleri kurmaya gerek kalmayacaktı. Valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına militan diyenler faşistin ta kendisidir. Şehit kaymakamlarımız, yargı mensuplarımız var, insan biraz bundan utanır. Gelin bize eleştiri getirin. Size cevap veremeyecek durumundaki vali, kaymakam, askerlere bunu söyleme sebeplerini biliyoruz. Biz siyasi tomografisinde, MR'ında neler var biliyoruz. Kendiniz iktidar değilsiniz, mülki idareyi baskı almaya çalışıyorsunuz.

'Sağduyulu CHP'li arkadaşlarımızın çok iyi düşünmesi gerekiyor'

Askerin içerisinde fitne çıkarmaya çalışıyorsunuz. Milli iradeye, TBMM'ye bağlı bir ordudan rahatsız olduğunuz için. Terörle mücadele eden bir ordudan rahatsız olduğunuz için bunu yapıyorsunuz. CHP'de siyaset yapan sağduyulu arkadaşlarımızın, devlete, millete bağlılıklarına şahidim. O arkadaşlarımızın şunu düşünmesi gerekiyor. 'Biz devleti kuran partiyiz' derler, devlete saldıran bir parti zihniyetini bu CHP'li arkadaşlarımızın çok iyi düşünmesi gerekiyor.

CHP içerisinde, CHP'ye emek vermiş, demokrat arkadaşlarımızın iyi düşünmesi gerekiyor. Bu gerçi anlayış sona ermiştir. Ne yaparsanız yapın bu gerici anlayış geri gelmeyecektir. Yeniden kaos çıkarmayı çalışan, parçalı siyaset oluşturduğunuzu net bir şekilde görüyoruz. Sizin sağ elinize militarizmi, sol elinize jüristokrasiyi almış tavrınız bir daha geri gelmeyecektir. Bize militan diyenlere aynaya baktıklarında görecekleri tek şeyin faşist ve Nazi anlayışla konuştuklarını göreceklerini bir kez daha söylemek isterim.

'Cumhurbaşkanımız ölümü göze alırken kimlerin sokağa çıkmaktan bile çekindiğini gördük'

Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan dilin Avrupa'daki faşistlerin diliyle aynı olduğudur. Fransa'nın faşisti Le Pen'in diliyle aynı olduğu, Almanya Nazi bağlantılı partiyle aynı olduğunu görebiliriz. Bu topraklara ait bir siyaset değil. Türkiye'nin demokratik kazanımlarına düşman bir dili sürekli olarak yeniden üretmeye çalışıyorlar. Namertlik, mertlik tartışması ne kadar ayıp bir şey! Namertlik, mertlik nedir 15 Temmuz gecesi gördük. Cumhurbaşkanımız ölümü göze alırken kimlerin sokağa çıkmaktan bile çekindiğini açık ve net şekilde gördük. Herkesin kendine bakıp ona göre mert ve namert tartışması açmaları lazım.

Demokratik bir sistemde en sert eleştiriyi yapın, biz buna cevap veririz. Biz siyasi kavgadan çekinmeyiz. Ama yıkım müteahhitliği yaptığınız zaman, nefret suçu ürettiğiniz zaman buna cevap vermek durumunda kalıyoruz. Hiç kimsenin mülki amirleri, yargı, askeriyeyi yönlendireceğini düşünmemesi lazımdır. Eleştireceğiniz bir şey varsa bize söyleyin, biz de size cevabını verelim.

'Mülki idare mensupları ve geleneğimizle gurur duyuyoruz'

Ne istiyorsunuz? Sizin militanınız olduğu zaman iyi vali, iyi kaymakam oluyorlar. Milletin emrinde çalışınca siz onlara militan diyorsunuz. Bizim bütün ömrümüz bu dille mücadeleyle geçti. Bazı yerlerdeki vali ve kaymakamların 1 günlük emeğini sayın Kılıçdaroğlu 6 ayda gerçekleştiremez. Mülki idare mensupları ve geleneğimizle gurur duyuyoruz.

Valilerimiz, kaymakamlarımız devlet adamlarıdır. Devlet hayatına, devlet çarkının dönmesine herhangi bir şekilde çomak sokulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu sözleri söylerken aynaya baktıklarını hiçbir zaman unutmasın diyoruz."

ABD'ye tepki: Vatandaşlarımızın rahatsız olması doğal

ABD'de Joe Biden yönetiminin göreve başladığını ve temaslarını sürdürdüklerini belirten AK Parti Sözcüsü Çelik, bu dönemde "Türkiye'deki Amerikan karşıtlığı sebebinin AK Parti" şeklinde bazı açıklamalar geldiğini belirtti. Bu değerlendirmelerin yanlış olduğunu, Türkiye'de 'anti Amerikanizmin' söz konusu olmadığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın tepki gösterdiği konuları Amerikan bürokratlarının iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu olan kişinin ABD'de rahat bir şekilde yaşıyor olmasına vatandaşlarımızın tepkisinden daha normal bir şey yoktur. Terör saldırıları düzenleyenlerin PKK/PYD/YPG'nin ABD tarafından açık şekilde desteklenmesi tabii ki milletimizin tepkisine yol açmaktadır.

Patriotları satmadıkları için S-400 savunma sistemlerini aldık. Sonra bize yaptırımlar uygulandı. Çifte standarttan uzak durduklarını söylemek mümkün değildir. Hasım ülke olarak gördükleri Rusya ve Çin'den silah alanlara F-35 satmada bir mazur görmüyorlar ama Türkiye'ye satmıyorlar. Vatandaşlarımızın rahatsız olması doğal."

'Silahsızlandırılmış adaları silahlandırmaları doğru faaliyetler değil'

Çelik, Türkiye - Yunanistan ilişkileriyle ilgili olarak da "Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın olumsuz düşüncelerden vazgeçmesi gerekiyor. Silahsızlandırılmış adaları silahlandırmaları doğru faaliyetler değil. Türkiye'de azınlıklara dönük atılmış adımlar çok güçlü adımlardır. Batı Trakya'da Yunanistan defalarca AİHM tarafından cezalandırmalarına rağmen Yunanistan aynı tutuma devam etmektedir" ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli