CENGİZ ARCAN


YALAN


Çocukluğum köyde geçti. O günlerin insanları yalan dolan bilmezdi. Borçtan korkardı insanlar, alacaklıların köye gelmesinden rahatsız olurlardı. Çek senet yoktu, söz senetti.

Ne güzel insanlardı onlar. Yerinde ketum, yerine göre mukallittiler. Okuma yazma bilmeyeni bile oturup kalkmasını, söz söylemesini ve dinlemesini bilirdi. Şimdiki profesörlerin yanında ordinaryüs Prof.dü onlar. Fakirlerdi ama asil insanlardı.

Şimdi öyle mı? Elini versen kolunu alamazsın. Sevgiyle yaklaşsan, enayi olursun. Karşında kırk takla atana sırtını dönsen kırk bıçak darbesi yersin.

Neden böyle oldu? Zaman mı değişti yoksa insanlar mı? Ya da idollerimiz mi çok kötü örnek oldular bize

İdollerimiz var, partili. Partilerin tüzüğü var ama partililerin konuştukları ve yaptıkları tüzükleriyle uygun değil. Çelişki değil mi bu? Yoksa yalan dolan mı?

Din adamlarımız var, hep konuşurlar ama Kur’an’da yazılanlar konuşulanlardan farklıdır. Kur’an farklı, imam farklı söyler, bu da bir yalancılık şekli. Ben Kur’an’a tüm din kitaplarına inandığım ve okuduğum için imamların yalan söylediğini düşünüyorum. Ya da kara cahiller, Kur’an bilmedikleri halde halkın önderliğini yapıyorlar.

Siyasetçi parti tüzüğüne, imam Kur’an’a göre konuşmaz ve eylemde bulunmazsa balık baştan kokmuş olur ve devlet çalışanları da hizmet etmekle hükümlü olduğu halkını horlar.

Yalanın dolanın olduğu yerde çıkarcılık ve ihanet baş gösterir.

Toplumun içindeki diğer ileri gelenlere, aydınlara, sanatçılara baktığımızda onların da bir çoğu kendi çıkarları peşinde koştuklarını ve toplumla ilgilerinin kesildiğini görürüz.

Halkın idolleri olan bu siyasetçiler, din adamları ve diğer ileri gelenler kendi kendileriyle çelişki içinde olunca halkın yolunu şaşırması kaçınılmaz oluyor.

Kur’an bu ileri gelenleri zenginler, aydınlar ve yöneticiler olarak üç sınıfta topluyor ve bunların yoldan çıkışlarını toplumun yozlaşmasına sebep gösteriyor. Yani bizim bugünkü durumumuz iyi veya kötü oluşu idol edindiğimiz ileri gelenler sayesindedir.

Siz ne dersiniz? İleri gelenlerimiz bizi yukarılara ve ileri mi taşıdı yoksa aşağılara mi çekti/çekiyor.

 

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00