CHP
YEREL 4.11.2020 11:55:00 3289 0

CHP'li Meclis Üyesi Orhan',"Mucizelere ve kahramanlara muhtaçtır halkımız"

CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Orhan, "Çocuklarımızı diri diri toprağa gömenler; bilimi ve tekniği hiçe sayan, gözünü para bürümüş müteahhitler ve kamu kurumlarının en altından en üstüne idarecilerdir" dedi.

CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Orhan, izmir depremi enkazı altından kurtarılanlara sevindiklerini belirterek, "Mucize eseri bir çocuğumuz daha sağ kurtuldu moloz yığınların altından. Dün Elif bugün Ayda. Onların mutluluğunu yaşıyoruz. Peki hangi rant getirecek yitirilen onlarca canımızı, kimler hesap verecek gidenlerin yakınlarına?" diye sordu.
Orhan, halkı ve çocukları diri diri toprağın altına koyanın depremler, seller ve doğal afetlerin olmadığını ifade ederek, "Bunların olacağını bilerek göz yumulan kaçak yapılar, usulsüz verilen ruhsatlar, imar afları veya barışı, dere yataklarına verilen imar izinleri ile yapılan konutlardır. Onyıllardır TMMOB' a bağlı odaların depremler ve diğer doğal afetlerle ilgili  yaptığı bilimsel çalışmalar rant uğruna görmezden gelenler bu odaların; yanlış yapılaşmalar, doğayı yok eden projelerle (HES, Kanal İstanbul ) ilgili uyarılarını da kendi siyasi iktidarlarına bir tehlike olarak görerek bu kurumları yoksayma  çabasına girişiyorlar" dedi.
"İktidar ve Kamu Kurumu Yöneticilerinin çöken maden ocaklarının, yıkılan konutların, sellerle gelen çamur yığınlarının altında kalan halkımızı mucizelere terketmektense bir an önce Meslek Odalarının ve Üniversitelerin bilimsel raporlarını ve uyarılarını değerlendirmeye alınmalı ve yapı üretimi ve denetimi süreçlerine TMMOB’ a bağlı meslek odalarını devre dışı bırakan uygulamara son verilmelidir" diyen Orhan şunları kaydetti:
"Kısacası çocuklarımızı diri diri toprağa gömenler; bilimi ve tekniği hiçe sayan, gözünü para bürümüş müteahhitler ve kamu kurumlarının en altından en üstüne idarecilerdir. Bugüne kadar hiç bir sorumlu hesap vermediği için her depremde toprağın altında kalır halkımız ve  bir ümitle bekler yeni bir mucize olmasını. Yitirilen binlerce canın hüznü bir mucizeyle örtülür. Bu yüzden mucizelere ve kahramanlara  muhtaçtır halkımız."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false