Akay “Apartmanlar ‘kentsel otel’ değil, yaşam alanları olmalı”
YEREL 15.11.2020 10:40:00 819 0

Akay “Apartmanlar ‘kentsel otel’ değil, yaşam alanları olmalı”

​​​​​​​Sarıhamzalı çok amaçlı parkı hizmete açan Seyhan Belediyesi, ilçe merkezi ve kenar mahallelerde park yenileme, geliştirme ve yeni park oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

 Seyhan Beledidyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bu amaçla değişik mahallelerde 4 yeni park yapımı ile 2 parkta yenileme ve genişletilme işlemi devam ediyor.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın halkın bulunduğu yerde yaşam kalitesini artırma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarda Koza Mahallesi’nde 2 Nolu Çocuk dinlenme parkı ile Sakarya Mahallesi’ndeki dinlenme parklarının yenileme, genişletme, yeşil alan düzenlemesi ve çocuk oyun gruplarını ekleme çalışması devam ediyor.

APARTMANLAR ARASINA YENİ PARK

Parkların yenileme, genişletme ve bakım çalışmaları rutin olarak devam ederken, Seyhan Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırmak için de çalışma yapıyor. Başkan Akay’ın talimatıyla özellikle apartmanların yoğun olduğu bölgelerde park alanları oluşturuluyor. Tellidere Mahallesi’nde apartmanların yoğun olduğu 72083- 72126 sokaklarının kesiştiği alanda yeni park yapımı hız kazandı. Yine apartmanların yoğun olduğu Gürselpaşa Mahallesinde de yeni park yapımı tamamlanma aşamasına geldi.  Yalmanlı Mahallesinde futbol sahası ve yeni park inşaatı tamamlandı. Çocuk oyun grupları ekleme çalışması sürüyor. Ahmet Remzi Yüreğir Mahallesinde de spor gruplarının yer alacağı dinlenme parkının yapımına başlandı.

BAŞKAN AKAY “SEYHAN’IN HER METREKARESİNE DEĞER KATMAK İSTİYORUZ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhanlının yaşam kalitesini daha da artırmak için hizmet üretmeye devam edeceklerini kaydetti. İlçede 237 parkın bulunduğunu aktaran Başkan Akay, mevcut parkları daha nitelikli ve işlevsel hale getirmek için çalışırken, yeni park yapımına da ağırlık verdiklerini kaydetti.  İlçenin kullanılabilecek her metrekaresine değer katmak istediklerini ifade eden Başkan Akay şöyle konuştu;

“APARTMANLAR, KENTSEL OTEL DEĞİL YAŞAM ALANLARI OLMALI”

“Seyhan yıllardır Adana’nın kalbi. Böyle olunca konut ve işyerlerinin ciddi bölümü zamanla ilçemize yapılmış. Bu yapıların büyük bölümü maalesef belli bir plan içinde yapılmamış. Böyle olunca bir yanda gelişigüzel binalar bir yanda ise adeta ‘kentsel Otel’e dönüşen apartmanlar oluşmuş. Depreme dayanıksız, mühendislik hizmeti almamış yapılarla ilgili kentsel dönüşüm çalışmamız var. Ancak insanların yaşadığı; işten gelip uyuyup, sabah tekrar kalkıp yeniden işlerine gittiği apartmanları, bir ‘kentsel otel’ olmaktan çıkarıp yaşam alanları haline dönüştürmemiz lazım. Bu çerçevede bulabildiğimiz ve kullanabilirliği olan her metrekareyi insanların oturup dinlenebileceği, çocuklarının oyun oynayabileceği, ailelerin ikili ilişkilerini geliştirebileceği parklara dönüştürmekte kararlıyız. Tellidere ve Gürselpaşa Mahallelerinde yaptığımız bu düşünceye hizmet eden parklara, önümüzdeki süreçte yenilerinin ekleneceğini düşünüyorum.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu