Erdem,
YEREL 18.11.2020 14:38:00 875 0

Erdem, "Bizler Koltuk Eskitmeye Değil Ayakkabı Eskitmeye Geldik" 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Başkan yardımcıları Gökhan Yantır, İlker Önük, Cengiz Güven, Feyzi Karakuş ile birlikte Ceyhan  Basın Temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

BAŞKAN ERDEM VE YARDIMCILARI BASINLA BİR ARAYA GELDİ 

-BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARI  BASINLA BİR ARAYA GELEREK İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Başkan yardımcıları Gökhan Yantır, İlker Önük, Cengiz Güven, Feyzi Karakuş ile birlikte Ceyhan  Basın Temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. 

Ceyhan Venedik Pastanesinde düzenlenen kahvaltı programı ile yapılan istişare toplantısında karşılıklı sohbet tadında, halkın tüm sorunları masaya yatırıldı. Basın Emekçilerinin memnuniyetlerini ve Ceyhan'ın sorunlarını dile getirerek Ceyhan için ileriye dönük neler yapabiliriz soru cevap şeklinde sorulan tüm soruları cevap verildi. 

Basın mensuplarına kahvaltı programına katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Erdem, Ceyhan'ın şehir merkezinde ve mahallelerde hala çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu biliyoruz bunun yanında basın mensuplarının sorunlarını da bildiğini, bu sorunların çözümünde sürekli istişare ederek  Basın Mensuplarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz.

Ceyhan’ın tamamının sorunlarını tek tek anlatan. Başkan Erdem, “İlçemizin 112 mahallesinin tüm sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun biz buraya 5 yıl boyunca makamda oturmak için gelmedik vatandaşların sorunlarını dinlemek için geldik. Koltuk eskitmek için değil, ayakkabı eskitmek için buradayız. Bizler vatandaşların yanına giderek hayır dualarını alarak tüm sorunlarını yerinde inceledik. 20 Yıl boyunca Ceyhan'a yapılmayanları biz bir buçuk  yıl gibi az bir sürede yaptık. İki Kreşimizi faaliyet de çocuklarımız,  aileleri açmış olduğumuz bu kreşlerden çok memnunlar. 14 tane park yaptık, asfalt çalışmalarımızı her mahallede devam ediyoruz. Vatandaşlardan istediğimiz bizler Ceyhan için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm Basın Mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.  

"Ceyhan'da 20 Yıldır Yapılmayan Hizmetleri Yaptık" 

Hülya Başkanının konuşmasının ardından söz alan Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yantır; " Ceyhan için çok güzel projeler üretmeye devam ediyoruz. Sorunları gece gündüz demeden inceleyerek hizmet gitmeyen mahallelerimize öncelik tanıyoruz. Bizim amacımız Ceyhan'ı ileriye taşımak ve Ceyhan Belediyesi olarak ne yapıyoruz ne yapmak istiyoruz, yol haritamız nedir amacımız nedir biliyoruz. Ceyhan’da su  sorunları en büyük konulardan birisi olduğunu biliyorum. Bizler Belediyeye geldiğimiz de  ilk yaptığımız işlerden birisi Ceyhan Belediyesi temizlik ihalesini fes etmek oldu. Çünkü Ceyhan Belediyesinin o gücü varken ihale yoluyla almasına gerek duymadık ve hurdaya atılan araçları tamirini yaptırarak  az insan ile maliyetimizi azaltmış olduk geldiğimiz döneme bakarsak az insan ile belediyeyi daha ileriye taşıdık. 

Az İnsan Gücü ve Az Parayla Çok İş Yaptık” 

Ceyhan’a daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yantır; “ Geldiğimiz günden buyana Ceyhan’a 14 tane park yaptık ve bunu 30-40 kişi ile başardık. Ceyhan’ın yollarının sıkıntılı olduğunu biliyoruz ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Gece Gündüz demeden  bir önceki Belediye Başkanımız ve Hülya  Başkanımız ile Ceyhan’ın yollarında gezerek sıkıntıları yerinde tespit ettik ve ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz sökülen parke taşından tasarruf sağlamak amacıyla kendi elleriyle bakım onarımını sağlayarak döşemelerini gerçekleştiriyor. Başka Belediyeleri örnek verecek olursak parke taşı ihalelerinde yıllık maliyet 10 milyondur. Uzun sürmesinin amacı kendi insanlarımız ile başardığımız için süre biraz uzayabiliyor. Bizler Ceyhan Belediyesine geldiğimiz de 300 milyon borç  vardı ve 2 yıl gibi kısa bir süre de 140 milyon düşürdük. Tüm Belediyelere he ay iller bankasından bir pay gelir %15 - %20ler gibi kesintiler koyarken Ceyhan Belediyesinde %40 kesiliyor. Bizler usulsüz iş yapmıyoruz biz Ceyhan’a ne yaparız diye uğraşıyoruz. Bununla ilgi bir çalışma yaparak Ceyhan Belediyesine bir led ekran’da gelir giderlerimizi, personel giderlerimizi ve ne kadar hizmet alımı yaptığımızı anlatacağız. Geldiğimiz günden bu yana hiçbir personelimizin maaşında gecikme olmaksızın tam günün de ödeme yaptık. Diğer bir konuya geçecek olursak doğrudan temin ve belediyelerde en kolay  mal alım şeklidir ve yaptığımız raporlarda geçmişe dönecek olursak 2014 yılında  seçim yılında 614 tane doğrudan temin yapılmış, 2015’de 467 yapılıyor ve 2020 yılında da 164 tane doğrudan temin yapılıyor. Bizlerin geldiği güne bakarsak dediğimiz gibi Biz Ceyhan için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

“ Ceyhan’a 55 Bin Metre Kare Asfalt Döküldü ve Ceyhan Belediyesi İlk Defa Bizim Dönemimizde Açık Vermedi” 

Ceyhan’da asfalt sorunları devam ediyor fakat bizler geldiğimiz günden buyana Ceyhan’ın caddeleri sokakları ara sokakları mahalleleri olmak üzere 55 bin metrekare asfalt döktük. Tüm sorunlara ve mali sıkıntılarımıza rağmen Ceyhan’a 2 yıl gibi kısa bir sürede çok güzel işler başardık. Belediyenin bu yıl ki bütçesini de dile getiren Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yantır; “ Türkiye sınırları içerisinde bütçesi şuan denk olan açık vermeyen Ceyhan Belediyesidir” dedi.

Yapılacak çalışmalar ve sorunlar üzerine yapılan uzun sohbetlerin ardından, çekilen hatıra fotoğrafı ile kahvaltı programı sona erdi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu