Başkan Akay “Kısırlaştırma işlemi amacına ulaşıyor”
YEREL 19.11.2020 10:43:00 599 0

Başkan Akay “Kısırlaştırma işlemi amacına ulaşıyor”

Seyhan Belediyesi’nin Kasım 2019’da açtığı “Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi”nde bin 655 sahipsiz kedi ve köpeğin kısırlaştırma işlemi sorunsuz şekilde tamamlandı

Hayvan severlerin “bakım-besleme”,  halkın da “saldırgan- başıboş kontrol altına alınmalı” şeklindeki iki farklı talebin bulunduğu Sokak hayvanları konusunda bir yıl önce “Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi” kurarak çözüme katkı sunan Seyhan Belediyesi, Kısırlaştırma Merkezinde 1 yılda, bin 655 sahipsiz sokak hayvanının kısırlaştırma işlemini başarıyla tamamladı.

40 BİN SOKAK HAYVANININ KONTROLLÜ OLARAK ÜREMESİ HEDEFLENİYOR

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın hayvan severler ile halkın farklı taleplerini karşılamak için önemli bir hizmet atağı olan kısırlaştırma merkezinde sahipsiz kedi ve köpekler steril ortamda Veteriner hekimlerce kısırlaştırılarak doğal ortamına bırakılıyor. İlçede bulunan yaklaşık 40 bin sokak hayvanının üremesinin kısırlaştırma işlemi ile kontrol altına alınması hedefleniyor.  Merkez, kedilerin de kısırlaştırılabildiği şehir merkezinde kurulmuş olan Türkiye’nin ilk ve tek kısırlaştırma Merkezi olma özelliğini koruyor. .

KISIRLAŞTIRILAN SOKAK HAYVANLARI SAĞLIĞINA KAVUŞTURULUP DOĞAL ORTAMA SALINIYOR

2 Veteriner Hekim, 3 Veteriner Sağlık Teknikeri ve 5 personelle yapılan kısırlaştırma işlemi, sokak hayvanının muayenesi, anestezi uygulanması operasyon süreci ve müşahede altına alınmasına kadar yaklaşık 40-50 dakika sürüyor. Pandemi döneminde kısa süreliğine ara verilen çalışmada günde 10 kısırlaştırma işlemi yapılabiliyor. Kısırlaştırma sonrası bakım ve tedavinin de yapıldığı merkezde, kısırlaştırılan sokak hayvanları sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra doğal ortamına bırakılıyor.

HAYVAN SEVERLER DE HALK DA MEMNUN

Halkın, kendileri ve çocukları için “başıboş-saldırgan” olarak niteledikleri köpeklerden şikayet ettiklerini, hayvan severlerin ise sokak hayvanlarının besleme ve bakımları konusunda talepte bulunduklarını anımsatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay “Göreve geldiğimiz dönemde oluşan bu şikayet ve talepleri kısırlaştırma merkezinin de katkısıyla bir nebze çözüme kavuşturmuş olduk. 1 Yılda yaptığımız kısırlaştırma işleminin olumlu sonuçlarını görüyoruz” dedi.

“KISIRLAŞTIRARAK SALDIRGANLIĞI AZALTIYOR, BESLEME YAPARAK YAŞATIYORUZ”

Sahipsiz kedi ve köpeklerin, kısırlaştırma sonunda kayıt altına alındığını da ifade eden Başkan Akay şöyle devam etti;

“Kısırlaştırma ile sokak hayvanları, üreme hormonlarından kaynaklı hastalıklardan korunuyor. Operasyonun en önemli katkısı ise kısırlaştırılan sokak hayvanlarının saldırganlığının azalması oluyor. Uzmanlar, kısırlaştırılan sokak hayvanlarının insanlarla uyumlu olduğu ve trafikte seyreden araçların peşine koşmadığını belirtiliyor. Düzenli olarak besleme çalışması ve belgeli hayvanseverlere mama desteği ile de sokak hayvanlarına besleme katkısı da veriyoruz.  Kısaca sokak hayvanlarını kısırlaştırarak saldırganlığını azaltıyor, besleme yaparak yaşatıyoruz

Bu arada Seyhan Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik İlçe genelinde belirlenen 84 değişik noktada mama ve tavuk kırıntısı ile besleme yapmaya devam ediyor.  (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu