VALİ ELBAN VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARLA BİR ARAYA GELDİ
YEREL 18.11.2020 11:08:00 578 0

VALİ ELBAN VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Süleyman Elban, vali yardımcıları ve kaymakamlarla gerçekleştirdiği toplantıda; koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılması gereken çalışmalar ile ilçelerin mevcut durumunu değerlendirdi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, vali yardımcıları ve kaymakamlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban, öncelikle koronavirüs tedbirleri kapsamında alınması gereken önlemlere dikkat çekti.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğimizi belirten Vali Elban, “Salgınla mücadelede kritik bir dönemdeyiz. Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde salgının yayılmasını engellemek için tedbirlere sıkı sıkıya riayet etmeliyiz. Özellikle maske, mesafe ve hijyen, koronavirüsle mücadelede altın kurallar. Vatandaşlarımızdan bu kurallara eksiksiz uymalarını özellikle istirham ediyorum.” dedi.
 
Koronavirüsle mücadelede ilçe bazında kaymakamlara da büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Vali Elban, “Salgının yayılım hızını önleyebilmek için hızlı kararlar almamız ve uygulamamız gerekiyor. Onun için tüm kamu kurum ve kurumlarımızla iş birliği içindeyiz.” dedi.
 
Sürecin başladığı ilk andan itibaren tüm kurumlarca önemli çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Vali Elban, “Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. İnsanlarımızda bıkkınlık ve rahatlama olduğunu görüyoruz. Bizler vatandaşlarımızın umudunu, mücadele azmini canlı tutmak zorundayız.” dedi.

Okulların en steril alanlar olduğunu söyleyen Vali Elban, okulların kademeli olarak hizmete girmesiyle çok büyük bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek “Ama şu bir gerçek ki salgınla mücadelede en temel savunma gücümüz maskedir. Maske kullanımı konusunda vatandaşlarımıza sık sık uyarılarda bulunmamız gerekiyor. Bu süreç kolay geçmeyecek. Bizlerin bu konuda sıklıkla denetim yapması lazım.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının devamında Adana’nın konumu itibariyle şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığında lokomotif bir il olduğunu belirten Vali Elban, bu bağlamda da tehlike potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yaparak tedbirlere eksiksiz uyulması için çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
 
İl genelinde gerçekleştirmeyi planladıkları diğer çalışmalara da değinen Vali Elban, özellikle eğitim yatırımlarını önemsediklerini belirterek “Bu şehrin çocuklarının geleceği ülkemizin geleceği. Onun için eğitim konusuna ağırlık veriyoruz. Hedefimiz Adana’yı dijital dönüşümde öncü kent yapabilmek. Kentimizde dijital teknolojilerin kullanımı yoluyla ülkemizin rekabet gücünü arttırmak için azami gayreti göstereceğiz.” dedi.
 
Adana’nın mevcut sanayi ve tarım potansiyelini geliştirmek için de iş birliği içinde çalışmanın önemini dile getiren Vali Elban, “Kentimizin sahip olduğu tüm potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Şehrimizi şifa ve sağlık kaynağı yapmak istiyoruz. İlimizde yetişen tıbbi aromatik bitkiler sayesinde sağlık turizminde de Adana’yı adından sıkça söz ettiren bir il konumuna getirmek istiyoruz. Adana dendiğinde insanların aklına huzur, şifa, bereket, bolluk gelsin.” dedi.
 
Toplantının devamında kaymakamlara söz veren Vali Elban, ilçelerde yapılması gereken çalışmalar üzerinde istişarelerde bulundu. Yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

 KİLİS VALİSİ RECEP SOYTÜRK’TEN VALİ ELBAN’A ZİYARET 

Kilis Valisi Recep Soytürk, Vali Süleyman Elban’a makam ziyaretinde bulundu.

İlk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Kilis Valisi Recep Soytürk daha sonra Vali Elban’ın makamına geçti.

Meslektaşıyla bir süre sohbet eden Vali Elban, Kilis Valisi Recep Soytürk’ü Adana’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu