Cihat OVALI - YORUM


TEMSİLCİLERİMİZ GEÇEN HAFTAYI TELAFİ ETTİ

PANORAMA


Adana Demirspor evinde Gazişehir takımını 3-2´lik skorla yenerken, Adanaspor deplasmanda Afyonspor karşısında üç puanı 3-0´lık skorla aldı.

ŞİMŞEKTEN ZORAKİ ÜÇ PUAN

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 20.haftasında karşılaştığı komşu Vilayetin temsilcisi Gazişehir´i zor da olsa 3-2´lik skorla yenerek, play-off için iddiasını sürdürdü. Esasen aldığı bu skor ve oynadığı futbol Yılmaz Vural´ın takımdan ayrılmasına kadar varsa da, takımın başına geleli 10 hafta olan Sayın Vural´ın, bu periyotta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alması, sezon başı yüksek hedefleri olan Demirspor için kaçınılmaz sondu. Öyle ki, sezon başı kurulan futbolcu kadrosu komple değişmesine rağmen, her geçen hafta boyu kısalan bu ligde, alınan skorlardan dolayı arpa boyu kadar ilerlenmemiş olmasının verdiği hayal kırıklığıdır Temsilcimizde yaşanan. Henüz karşılaşmanın 4.dakikasında 1-0´lık skoru yakalayan, 20.dakikada beraberlik golünü ağlarında gören, akabinde 38.dakikada tekrar öne geçen ve devreyi 2-1´lik skorla kapatan Demirspor, 60.dakikada 3-1´lik sonuca ulaşsa da hemen 6 dakika sonra farkı 1´e indiren konuk takım karşısında, maçı bu skorla tamamlaması sadece günü kurtardı sonucuna vardırır insanları. Dilerim,bu dağınık ve parça parça oynanan futbol yeni teknik direktörün futbol felsefesi ve oyun yapısıyla ortadan kalkar ve Mavi Şimşeklerin ilk altı içine girmesine sebep teşkil eder.

 TOROS KAPLANLARINDA ZAFER ÇIĞLIKLARI  

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, konuk olduğu Afyon deplasmanından üç puana üç gol atarak ulaştı ve Adana´ya kendine güveni gelmiş bir şekilde döndü. Helal olsun sizlere, çok kritik bir süreçte altı puanlık bir karşılaşma olarak gösterilen müsabakadan, hem de rakip takımın sahasında net bir galibiyete ulaşmanın mutluluğunu yaşadı ve yaşattı Toros Kaplanları. İlk yarısı karşılıklı ataklarla sonuçlansa da,Temsilcimizin ataklarının daha net ve geçen haftadan aldığı derslerin ışığı altında geçtiğini söyleyebiliriz. İkinci yarının henüz başında, ilk yarıda müthiş kurtarışlar yapan Afyonspor´un kalecisi Soner´in büyük hatasından 1-0´lık skorla öne geçen Turuncu Beyazlılar, bu dakikadan itibaren tamamen oyunun kontrolünü eline alarak, Kone´nin ayağından iki gol kaydına daha muaffak oldu ve bu kritik deplasmandan net bir skorla üç puanı çıkardı.Ligin 20.haftasının oynandığı bu haftada, özellikle iki golü rakip ağlara gönderen Kone´nin fizik gücüne hayran kaldım. İkili mücadelelerde hiç yıkılmadı ve çok kuvvetliydi. Düşüne biliyor musunuz rakibiniz diken üzerinde ve mutlak alması gereken üç puanın hayaliyle maça çıkmış, haliyle hırs ve motivasyonu en üst seviyede.Ancak, rakibin 6 pozisyonuna karşılık siz tam 11 pozisyona giriyorsunuz ve üçünü gole çeviriyorsunuz, sizlere bir kez daha helal olsun diyorum. Coşkun hocama her zaman olduğu tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Sabırla oynattığı futbolun meyvelerini ikinci yarıda topladı.

 20. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 20.haftasında toplam (25)  atılırken,  üç beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç sonucu, Ligin son sıralarında can çekişen Eskişehirspor´un, son haftalarda darbe üzerine darbe alan ve liderliği kaybeden Gençlerbirliği´ni sahasında 3-2´lik skorla yenmesidir.

Bu  haftayı üçer puanla kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  dokuzuncu, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor da on birinci sıradaki yerlerini korudular. Yirmi hafta sonunda zirvede Denizlispor,Gençlerbirliği ve Osmanlıspor takımları yer alırken, düşme hattında Afyonspor,Elazığspor ve Karabükspor bulunuyor.

 21.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 21.haftasında Temsilcimiz Adanaspor 10 Şubat 2019 Pazar günü saat 16.00´da Altay takımını konuk ederken, bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor yine 10 Şubat 2019 Pazar günü saat 16.00´da İstanbulspor´la  deplasmanda oynayacak. 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00