Cihat OVALI - YORUM


REHAVETE Mİ KAPILIYORUZ ?

PANORAMA


Bu hafta Adanaspor kendi evinde Altınordu´ya 2-1 mağlup olurken, Adana Demirspor da deplasmanda Giresunspor´a 1-0´lık skorla yenildi.

 ŞİMŞEK BU HAFTA AVANTAJINI KAPTIRDI

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 32.haftasında karşılaştığı Giresunspor´a 1-0´lık skorla mağlup oldu. Defansın bir anlık duraklamasından 12.dakikada golü ağlarında gören Mavi Şimşekler, müsabakanın tamamlanmasına kadar üstün bir oyun sergilemesine rağmen, gol kaydına muaffak olamadı. Öte yandan,ev sahibi Giresunspor o kadar dirençli bir futbol ortaya koydu ki, adeta sezon başından beri neredeydiniz sorusunu kendilerine sormak isterdim. Bu saatten sonra futbol konularında şuydu veya buydu diye yorum yapmanın hiçbir anlamı yok. Sadece alınabilecek puanlara  ve sıralamadaki yerlere bakmak gerekir takımların. Şu bir gerçek ki, bir üstümüzde kendisine yer bulan Altıordu takımına özellikle bu hafta piyango vurdu.Öyle ki, sen Adanaspor takımını uzatmalarda attığın golle yeneceksin, rakibin Demirspor da favori olarak çıktığı maçtan mağlup dönecek. Olacak iş değil ama bu gibi sonuçlar futbolun içinde var. Şimdi yapılacak olan, bu haftaki Balıkesir maçını almak ve üsteki takımların yani Gazişehir,Osmanlıspor ve Altınordu takımlarının puan kaybetmesini beklemek gerekiyor. Bu arada Ümit Hoca´yla önümüzdeki yıl için anlaşma yapılmış, çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.

 ADANASPOR HAKETTİĞİ PUANI ALAMADI

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, puan alamama geleneğini sürdürerek, İzmir takımı Altınordu´ya uzatma dakikalarında ağlarında gördüğü  mağlubiyet golüyle yenildi. Oysa ki maç boyunca dengeli, zaman zaman da atak futbol oynayan ve pozisyonlara da giren Turuncu Beyazlıların, hakkı olan bir puanı alamadığını düşünüyorum.Takımın son iki maçını kazasız, belasız atlatarak sezonu kapatmaları dileğimdir.

 32. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 32.haftasında toplam (25) gol  atılırken, iki beraberliğin olduğu  hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı, bir alt gruba düşecek takımların matematiksel olarak da belli olmasıydı. Bu takımlar Afyonspor, Elazığspor ve haftalar öncesi düşmesi kesinleşen Karabükspor oldu.

Öte yandan Gençlerbirliği ve Denizlispor´un Süper Lig´e çıkmalarına kesin gözüyle bakmalıyız. Dört takımın oynayacağı Play-Off grubuna ise altı takımın adaylığı mevcut. Son iki hafada yapacağı müsabakalar, bu gruba girip girmeyecekleri konusunda belirleyici olacaktır.Bunlar Hatayspor, Gazişehir, Osmanlıspor, Altınordu, Adana Demirspor ve Ümraniyespor takımlarıdır. 

 33.HAFTA

Spor Toto 1.Lig´in 33.haftasında,  Adanaspor 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 16.30´da  Eskişehirspor´a konuk olurken, Adana Demirspor 12 Mayıs 2019 Pazar günü saat 16.30´da Balıkesirspor´u ağırlayacak.

YAZARLAR

  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04