Cihat OVALI - YORUM


UMUT HER ZAMAN VARDIR

PANORAMA


Bu hafta Adana Demirspor Eskişehir deplasmanından 2-1´lik galibiyetle üç puanı alarak evine dönerken, Adanaspor sahasında Giresunspor´la 1-1 berabere kaldı.

ŞİMŞEK´TE PLAY-OFF UMUTLARI

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 24.haftasında karşılaştığı Eskişehir deplasmanından 2-1´lik skorla üç puan alarak Adana´ya döndü. Bu hafta alınan bu üç puan, sıralamada Demirspor´un yerinde bir değişikliğe yol açmasa da, tablodaki play-off sınırında bulunan takımlara biraz daha yaklaşma imkanı sağladı. Öncelikle Eskişehir´den alınan bu galibiyet gelecek için bir ışık oldu. Ancak her şey bitmiş değil. Son iki haftada alınan galibiyetleri seriye bağlamak gerek. Geçen hafta ve bu hafta oynanan futbolu, eğer önümüzdeki haftalarda da gerçekleştirdiği takdirde Mavi Şimşeklerin kesinlikle ilk altı takımın arasına gireceğini düşünüyorum. Ümit Hoca´nın takım gibi oynamaya başladık ifadelerine içtenlikle katılıyorum. Bu zamana kadar elinde her türden futbolcu kadrosuna sahip Demirspor´un, takım olma özelliğinden uzak futbol oynadığı için, yeterli puanları alamadığını düşünenlerdenim. Ancak, Ümit Hoca´nın gelmesiyle eksik olan karenin tamamlandığı gün gibi ortada. Haydi Mavi Şimşekler, umudun devamı için seri galibiyetlerin de devam etsin.

 TOROS KAPLANLARI İSTİKRARA KAVUŞAMADI  

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, konuk ettiği Giresunspor´la 1-1 berabere kalarak, hanesine ancak bir puan yazdırabildi. Oysa ki, Temsilcimiz geçen hafta Boluspor´u deplasmanda yenerek aldığı üç puanı bu hafta taçlandırmak istiyordu, ama olmadı. Esasen, Kaleci İrfan Can´ın muhteşem kurtarışları sayesinde skorun 1-1´de kaldığını söylersek yanlış bir cümle kurmuş olmayız. Toros Kaplanları´nın, maçın tamamında kendi seyircisi önünde oynamasına rağmen, çok baskı yediğini gözden uzak tutmamak gerek. Özellikle iç sahada oynuyorsan, galibiyet için ev sahibi takımın topa sahip olması ve rakibe oyun kurma imkanı vermemesi gerekiyor. Bunu gerçekleştiremediğin zaman, puan kaybını göze alacaksın. Tıpkı bu maçta olduğu gibi. Sonuç itibariyle, Turuncu Beyazlıların elindeki malzeme bu. Dişe diş mücadelede rakiplerinden aşağı kalır mücadele göstermiyorlar. Birazcık da hakemler gördüklerini çalabilse, Adanaspor için mütevazi kadrosuyla hiç de fena olmayan bir sezon geçecek.

 24. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 24.haftasında toplam (20) gol atılırken,  üç beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç sonucunu, Gazişehir takımının lider Osmanlıspor´u deplasmanda yenmesi olarak görüyorum. Bu lig daha çok sürprizlere gebe olacak gibi.

Bu  haftayı üç puanla kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  sekizinci sıradaki yerini korurken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor da on ikinci sırada bulunuyor. Yirmi dört hafta sonunda zirvede Denizlispor, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor takımları yer alırken, düşme hattında Afyonspor,Elazığspor ve Karabükspor var.

 25.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 25.haftasında Temsilcimiz Adana Demirspor 9 Mart  2019 Cumartesi günü saat 16.00´da Osmanlıspor´u ağırlarken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor 10 Mart 2019 Pazar günü saat 16.00´da Balıkesirspor takımına konuk olacak.  

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00