Cihat OVALI - YORUM


SESSİZ SEDASIZ BİR DERBİ

PANORAMA


Bu hafta Adanaspor ?un ev sahibi olduğu Adana derbisinde Adanaspor ve Adana Demirspor 0-0 berabere kalarak puanları paylaştı.

Temsilcilerimiz Adanaspor ve Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 30.haftasında gol atma kaydına muaffak olamayarak birer puana rıza gösterdiler. Her ne kadar karşılaşma öncesi stad dışında bir takım ufak tefek olaylar vukuu bulmuşsa da , stad içinde ve sahada centilmence geçen bir müsabaka oldu. Sanki her iki tarafın da beraberliğe oynadığı bir müsabaka seyrettik dersek doğru bir cümle kullanmış oluruz. Esasen karşılaşma sonunda, teknik direktörlerinin verdikleri demeçlerde skordan memnun olduklarını ifade etmeleri, yukarıdaki söylevi teyit eder mahiyette olsa gerek.

Oysa ki, Mavi Şimşeklerin bu maçta üç puan aldığını var sayarsak, puan olarak Ümraniyespor´un üstünde yer alacak ve rakibiyle arasında bir puan da fark olacaktı. Şahsi kanaatim o dur ki, Adanaspor karşılaşmasında kaybedilen iki puanı çok arayacaktır Adana Demirspor. Öte yandan, Adanaspor cephesi bakımından ha üç puan ha sıfır puan değişen bir durum yok. Tehlike bölgesinden çok uzakta yer alıyor. Adanaspor bir nevi prestij müsabakaları oynuyor bence.

Adana Demirspor´un önümüzdeki dört hafta oynayacağı rakipleri arasında Play-Off şansı olan takımların hiçbiri yer almıyor. Yani, Temsilcimizin üstünde sıralamada kendilerine yer bulan takımlar puan kaybetmedikleri taktirde, sen istediğin kadar puan topla fark etmiyor. Şimdi Mavi Şimşeklerin yapacağı tek şey, oynayacağın Boluspor, Giresunspor, Balıkesirspor ve Gençlerbirliği maçlarını kazanman ve Ümraniyespor, Gazişehir, Osmanlıspor ve Hatayspor´un puan kaybetmesini beklemen. Derbi ile ayağa gelen kısmeti tepmek aynen izlenilen bu yolla olur. İpler Demirspor´un elinde değil artık.

 30. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 30.haftasında toplam (26) gol  atılırken, üç beraberliğin olduğu  hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı, Elazığspor´un kendi evinde Osmanlıspor´a 2-1´lik skorla yenilerek, bir alt lige düşme korkusunu iyice yaşaması oldu.

Bu  haftayı birer puanla kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor,  Play-Off potasının bir puan altında yedinci sırada yer alırken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor  on üçüncü sırada bulunuyor. Otuz hafta sonunda zirvede Gençlerbirliği ve Denizlispor  takımları bulunurken, düşme hattında Afyonspor, Elazığspor ve Karabükspor var.

 31.HAFTA

Spor Toto 1.Lig´de bu hafta Adanaspor 27 Nisan Cumartesi günü saat 14.00´de Hatayspor´a konuk olurken, Adana Demirspor 28 Nisan Pazar günü saat 16.30´da Boluspor´u ağırlayacak.

 

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51