Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


DÜNDEN SONRA YARINDAN ÖNCE!

Yaşam durur umut bitince der şarkısında Zuhal Olcay. Umut yaşatır insanı.


Umudunu kaybetmiş insan  kendisine karşı tehlike arzedebilir. Kaybedecek ve kazanacağı hiçbir şey yoktur çünkü. Kaybettiğine ya da asla kazanamayacağına inanır. Ne hayaller kurabilir ne planlar yapabilir. Depresyonda sadece umut kaybedilmez. Umut travmaların ve üst üste gelen kayıpların sonucunda da kendisini gösterir.

Umut, sağlığın anahtarıdır. Sağlığın bozulmasında ya da iyileşmede umut önemli bir kavramdır. Bu kavramla moral dediğimiz kavramın da rolü büyüktür. Her şey eninde sonunda sevgiye çıkar. Sağlıklı ve gerçek sevgiyle kucaklamak karşımızdakini umuda ve morale sevkeder. Diğer türlüsü sadece çaresizlik ve umutsuzluk halinin devamını ve kronikleşmesini yani kalıcı hale dönüşmesini sağlayacaktır. Ağır depresyon tanısı koymak için elverişli bir ortam ortaya çıkacaktır.

Psikiyatristlerin özellikle en büyük yanılgısı hayatı ve insanları bir kitaba sıkıştırma ve kategorize etme meslek hastalığıdır. Esnek ve sevgi dolu olamamaları da öğrenim ve eğitim problemidir. Amerikan sisteminin katı hali onlara başvuranların da tanıya bağlanması gerektiği gerçeğini ortaya koyar.

Neden psikiyatri? Çünkü fencilerdir ve sözelci bakmazlar. O yüzden bir psikolog kadar duyarlı ve hassas olamazlar. Psikologlar sözelci olup insanın iki kere iki dört varlıklar olmadığını her zaman tanının olması gerekmediğini tanısız da iyileşmenin gerçekleşebileceğini çoğu bilir. Ama maalesef psikiyatristlere klinik psikologlar özellikle benzemeye başlamıştır. Çünkü kutsal kitapları DSM şu anda 5 ne derse doğru odur. Gerisi sadece teferruattır. Esasen örnek alınması gereken psikologlar ve onlara benzemesi gereken psikiyatristler olmalıdır.

Umut verelim derken umutsuzluğa da çare bulalım derken çaresizliğe sürükleyen onca psikiyatrist vardır. Elbette bazı psikiyatristler bunu aşabilmekte ve karşısındakini birey olarak görüp onu tanıya ve bir kitaba sıkıştırmadan iyi hissettirebilmektedir.

UMUDUN VAROLDUKÇA HAYATI GERÇEKTE VE İLİKLERİNE KADAR YAŞARSIN!! ASLA KİMSENİN UMUDUNU KAYBETTİRMESİNE İZİN VERME! İMKANSIZ YOKTUR ÖLÜMDEN GAYRİ!! HAYRA İNAN VE KENDİN İÇİN HAYIRLI OLANI DİLE VE UMUT ETMEYE DEVAM ET!!

YAŞAMA SEVİNCİ SEVİNÇLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR VE GÜZELİ! BUNU DA SAKIN UNUTMA!!

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05