CHP Adana İl Kadın Kollarından
YEREL 19.10.2020 10:41:00 707 0

CHP Adana İl Kadın Kollarından ''Karanlıkta Uyananlar'' Projesi

Kadın cinayetlerin de ki artışlar, kadına yönelik şiddet gibi alanlara ağırlık veren Tekin çalışmalarının merkezine kadınların eğitimini koydu.

CHP Adana İl Kadın Kolları Farkındalık Yaratıyor

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin göreve geldiği günden bu yana çalışmalarıyla farkındalık yaratmaya devam ediyor.Adana’nın tüm ilçelerini gezen Tekin yeni çalışmalarını anlatmaya devam ediyor.

10-18 Ekim Tarihlerinde değişik ilçe ve mahallelerde ki çalışmaları göz önüne alındığında Tekin ile Adana kadınları daha bilinçli ve hakkını arayan bir sürece evrilmiş gibi görünüyor.

Karanlıkta Uyananlar

Tekin Kadın çalışmasının yanı sıra “Karanlıkta Uyananlar” başlıklı bir çalışma başlatarak farklılığını bir kez daha ortaya koydu.

Konuyla ilgili Tekin; “Her gün karanlıkta uyanıp bizler evde kalabilelim diye canları pahasına soframızdaki sıcak ekmeği, çocuğumuzun sütünü bize getiren Apartman Görevlilerine kulak veriyoruz. Bugün eşinin vefatından sonra onun mesleğini devam ettirip, aydınlık yüzlü bir delikanlı yetiştiren Hale Hanıma misafir olduk.

Gün boyu bitmeyen mesaisinden, sağlık önlemleri olmaksızın çalışmasına ve buna karşın insanların saygıyı esirgeyen bakışlarına kadar birçok sorunu konuştuk.

Toplumun görmezden gelinenlerine, kulak tıkananlarına ses olmaya devam edeceğiz.

Hale Hanıma ve dünyanın yükünü omuzlayan bütün kadın emekçilere selam olsun” dedi.

CHP Adana İl Kadın Kolları “Karanlıkta Uyananlar” çalışmasının ikincisi için bir başka kapı daha çaldılar.

Her açılan kapının ardında sıcak bir tebessüm ve dostça bir ortamla buluşuldu.

Avukat Oya Tekin ikinci ziyaretiyle ilgili olarak; “Güneş görmeyen dairelerinde, gün boyu bitmeyen mesaileriyle yaşamın tüm yükünü omuzlayan apartman görevlileriyle buluşmaya devam ediyoruz.

Bugün eşinin emekliliğinden sonra mesleği devralıp devam ettiren Sabahat Hanıma, rengarenk çiçeklerle süslediği o küçük dairesinde misafir olduk.

Üniversitede okuttuğu kızlarından, görmezden gelinip sorunlarına kulak tıkanmasının yüreğinde bıraktığı yorgunluğa kadar pek çok şey konuştuk.

Halkın partisi emeğin olduğu her yerde olmaya devam edecek!

Yaşasın emekçi kadınların dayanışması” dedi.

Kadınlar Şiddete Karşı Elele

CHP Adana İl Kadın Kolları birlikte hareket edebileceği, güç birliği oluşturabileceği yapılarla bir araya geliyor. Bu yapılardan biri olan ve Adana’da çalışmalarını sürdüren “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” ile toplumda artan şiddeti ve kadın cinayetleri konuşuldu.

Sosyal Belediyecilik, Derman Belediyecilik ve HalkçıBelediyecilik Çalışmalarıyla Buluşmak

CHP Adana İl Kadın Kolları olarak alana özel çalışmaların yanı sıra Adana’da ki CHP’li belediyelerin, sosyal belediyecilik alanında attıkları adımlarda yanında olundu.

Tekin konuyla ilgili açıklamasında; “Seyhan Belediyesinin Sarıhamzalı mahallesinde yaptığı Park, sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örneklerin birini temsil ediyor.Park, mahalleli için bir nefes alma noktası, çocukların, gençlerin güven içinde eğlenebilecekleri bir alan olmuş.Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz her tarafta bu örnekleri çoğaltıyorlar.Vatandaşlarımızla birlikte huzur, güven ve refah içerisinde yaşamamızı sağlıyorlar” dedi.

TTB’nin Zor Günlerinde Yanında Olmak

CHP Adana İl kadın Kolları iktidarın son zamanlarında hedefi haline gelen TTB şahsında Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. TTB Merkez Konseyinin yeni döneminde 2.Başkan olarak görev yapacak olan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’i tebrik ettiler.

Tekin ziyaretle ilgili olarak; “Ziyaretimiz sırasında Covid-19 pandemisinin artışının yanısıra kadına yönelik şiddeti de ele aldık. Covid sürecinin sağlıkta olduğu gibi kadına yönelik şiddetin de artmasında önemli bir faktör olduğunu belirttik. Her iki konuyla ilgili çalışmaların ortaklaştırılmasının önemine vurgu yaptık.

Ayrıca sağlık emekçilerinin bu süreçte yaşadığı zorlukları, çalışma koşullarını, yaşam risklerini konuştuk. Özellikle Covid-19’un bir meslek hastalığı olarak kabul edilmesinin altını çizdik” dedi.

Kadın Muhtarla Omuz Omuza

CHP Adana İl Kadın Kolları olarak yerel yönetimlerin en önemli saç ayağını oluşturan muhtarlarla da buluşuluyor. Adana Yeşilyurt Mahalle Muhtarı hem bir kadın olması, hem de ikinci dönem muhtarlığı kazanması, örnek çalışmalara imza atması nedeniyle ziyarette bulunuldu.

Tekin, Muhtar Günay Şahin ile görüşmesini şu şekilde özetledi; “Yeşilyurt mahalle muhtarımız Günay Şahin ile birlikte Seyhan Belediyemizin Yeşilyurt Mahallesinde yakın zamanda açılışını yaptığı Bilgi Merkezinde dostça ve yararlı bir sohbet gerçekleştirdik.

Bilgi Merkezinde aynı zamanda çocuklarımız, gençlerimiz derslerini çalışıyorlardı. Muhtarımızla, çocuklarımızın mola verme sürelerinde geç saatlere kadar birlikte olduk” dedi.

Feke’de Kadına yönelik şiddeti konuştuk, açılışlara katıldık.

Oya Tekin bu ziyaretle ilgili olarak; “Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Feke'nin su ve ulaşım sorunlarını çözen "Yepyeni Projelerle Yenilenen FEKE" Büyükşehir Belediyemizin halka hizmet anlayışının en güzel örneklerinden, Süphandere ve Ormancık açılışlarına katıldık” dedi.

Kadınlarla Şiddeti Konuştuk

Feke’nin Belenköy,  Düşmüş, Süpandere, Gürümze, Keklikçi  mahallelerinde kadınlarla buluşan Tekin burada kadınlara yönelik şiddeti konuştu.

Eren Yıldırım Davasında Kadınlar Vardı

CHP Adana Kadın Kolları, Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın devam eden davası için Adana Adliyesi’ndeydi. Tekin, davayla ilgili olarak; Geleceğimizin kadınların ve gençlerin yürüdüğü yollarda yeşereceği inancıyla haklı mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Kadın Destek Hattı Sahipleniliyor

CHP Adana Kadın Kollar olarak haftanın son çalışması, Çukurova İlçesi 100.yıl mahallesinde gerçekleştirildi. Burada ki eğitim konusu;“Kadına Destek Hattı ve İstanbul Sözleşmesi” oldu.

Tekin kadınlara hitaben yaptığı konuşmasında net bir mesaj verdi; “Kadınlar sadece yaşam hakkı için yüzyıllardır mücadele veriyor, bizler bu mücadelenin unsurlarını büyütmek için aranızdayız” dedi.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli