Zekai BULUÇ


‘’SOLLAMALAR’’ DAN İKİ ALINTI


                            -DARBELERDE GERÇEK TRAJİKOMİK OLAYLAR-
Tarih 12.Mart.1971 Güneydoğu’da bir ilimizin köyünde ‘’ Sayın muhbir vatandaş’’lardan birisi, tarla yüzünden husumeti olan bir köylüsünü ‘’ Komünist ‘’ diye ihbar eder ve savcı iddianameyi hazırlayıp mahkeme başkanı hakime sunar. İhbar edilen köylü, mahkemeye çıkarıldığında,hakim zanlıya sorar:Sen anayasayı Tağyir,Tebdil ve ilga etmişsin ! Doğru mu ?   İhbar edilen köylü şöyle cevap vermiştir: Hakim begim vallah billah ben senin o dediklerini yapmamışem ! Hakim, katibeye dönerek ‘’ Yaz kızım,delil yetersizliğinden zanlının beraatine karar verilmiştir! 
       Tarih 12.Eylül.1980 öğleden evvel Kars ilimizde bir köye iki askeri kamyon gelir ve başlarındaki komutan köy kahvesine girerek, oradakilere ‘’Çabuk bana muhtarı getirin ! ‘’ der.Kahvedeki birisi gider muhtarı getirir. Komutan muhtara sorar: Muhtar sizin köyde hiç solcu ,komünist var mı ? Bu sorunun arkasından zurnanın zırt dediği yer başlar ! Muhtar darbenin Süleyman DEMİREL'e karşı yapıldığını düşündüğü için darbecilerin solcu olduğunu sanarak soru soran komutana dönüp şunları söyler : Kumandanım evel Allah başta ben olmak üzere , köyümüzün tamamı komünisttir ! Komutan askerlere dönerek ‘’ Çocuklar ve kadınlar hariç tüm yetişkin erkekleri kamyona bindirin ! ‘’ İçi köylülerle dolu askeri kamyonlar karargaha varırlar. Varırlar da kurtulmak ve yanlış anlamayı anlatmak için kırk dereden su getirirler. Karargah komutanı ,köylülerin darbeyi yanlış anladıklarına inanır ve hepsini köye geri gönderir.
                                                                     *****
1.NOT: Arkadaşlar ‘’ Sollamalar ‘’ isimli kitabı yazan kişinin ismini bir türlü hatırlayamadım! Hoşgörünüze sığınıyorum.
2.NOT : Yazılı ve görsel medyada , Prof.Dr Bingür SÖNMEZ’in ‘’ Covid 19 aşısını yaptırmayan  vatan hainidir! ‘’ söylemi konuşuluyor! Sayın bay  profesör aşıyı getirdinizde yaptırmadık mı ? Başka bir TV kuşu prof.dr canlı yayında şöyle konuştu : Yemek yerken su içmeyin !  Emrin olur sayın bay profesör, emriniz başım gözüm üstüne. Bizde yemekte sizlerin hayran olduğu ithal boyalı gazoz içeriz !
         Evde kalın.
         Sağlıcakla kalın.

 
 

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92