Zekai BULUÇ


ABD’Lİ ZENCİ: LÜTFEN YAPMAYIN, NEFES ALAMIYORUM!

Zekai BULUÇ


Postmodern Ku Klux Klan örgütünün mirasçısı bir polis, yere yatırdığı zencinin gırtlağına diziyle basıyor. Zencinin ‘’ Lütfen yapmayın, nefes alamıyorum! ‘’ demesine rağmen gırtlağına basmaya devam ediyor. Kaçınılmaz son gerçekleşiyor ve ABD’li zenci nefessizlikten ölüyor!  Kara ve beyaz renkli hiç farketmiyor, hepsi sokaklara dökülüp yapılan bu ırkçı cinayeti protesto ediyor!

     Arkadaşlar, bundan 50-60 yıl önce zencilere karşı ırk ayrımcılığının tavan yaptığı zamanlarda ırk ayrımcılığını çok iyi  anlatan  bir fıkrayı sizlerlerle paylaşmak istiyorum. ABD’nin NASA uzay  üssünden araştırma yapması için uzay mekiği fırlatılır. Uzay mekiğinin içerisinde ikisi beyaz, biri zenci olmak üzere üç astronot vardır. Mekik uzayın yörüngesinde tur atarken mekiğin dış bölümünde bir arıza çıkar ! Bir kişinin dışarıya çıkması gerekmektedir.Fakat tamir için dışarı çıkacak astronot tekrar içeri giremeyecek uzay boşluğunda ölecektir ! Durumu NASA’ya bildirirler ! NASA’dan gelen cevap şöyledir: Sizleri imtihan edeceğiz , sorulan soruyu cevaplayamayan kişi mekiğin dışına çıkıp arızayı giderecektir! Üç astronotta bunu kabul ederler.

      NASA birinci beyaza şu soruyu sorar: ABD ilk atom bombasını hangi ülkeye ve hangi şehirlere attı ? Birinci beyaz cevap verir: Japonya'ya attı ve şehirlerin isimleri Hiroşima ve Nagazaki’dir. NASA: Sen çekil sorunun cevabını verdin. Şimdi sıra ikinci beyazda ! 

Soru: Hiroşima’da ve Nagazaki’de kaç bin kişi öldü ? İkinci beyaz astronot cevap verir: Hiroşimada 140.000 kişi , Nagazakide 70.000 kişi öldü ! 

NASA : Sende bildin şimdi sıra zenci astronotta.  Soru: sende ölen kişilerin adını ve soyadını söyle bakalım !

       Zencinin gırtlağına basıp öldüren polise şu soru sorulmalıdır! Mr. Police böbreklerinden biri iflas etse , ve sana bir zenci böbreğini verse kabul eder miydin , yoksa zenci diye böbrek naklini red mi ederdin ?ABD’de , renk ve ırk ayrımcılığı cephesinde, yeni bir şey yok ! 

        Evde kalın.

        Sağlıcakla kalın.


 

Taner kanan
2.06.2020 18:08:54
IRK YOK ;İNSAN TÜRÜ ÇEŞİTLİĞİ VAR.

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22