Zekai BULUÇ


Kullanamadığım özgürlük,özgürlük müdür?


Covid 19 hastalığı daha ülkemize gelmemişti. Saçımı kestirdiğim berber dükkanın önündeki masanın kenarında oturup sıramı bekliyordum .Yanıma genç bir çocuk yaklaştı ve bana dönerek “ Amcacığım bana 3-4 dakika ayırabilir misin ?” diye sorunca “Hay hay delikanlı ” diye cevap verdim. Genç çocuk elindeki orta boy çantadan bir katalog çıkardı. Devre mülk yayla ve deniz evi satmak istiyordu.

 Belli ki Adana’da üniversite okuyan yoksul bir aile çocuğuydu ! Bana epey bir dil döktü Fakat oğlum ben emekli bir insanım,iki çocuğum ve eşimle birlikteyiz. Şimdi soru sorma sırası bende dedim ve devam ettim. “Delikanlı şimdi benim ultra lüks bir otomobil alıp , Akdeniz ve Ege sahillerinde 2-3 ay tatil yapma özgürlüğüm var mı ? “

Genç adam bana dönerek “ Evet , amca öyle bir özgürlüğünüz var !” deyince, genç adama dönerek “ Peki ben bu özgürlüğümü kullanabiliyor muyum?” diye sorunca “Hayır amcacığım kullanamıyorsunuz ! “ cevabını verince; “ Kullanamadığım özgürlük,özgürlük müdür?”  deyince genç çocuk “Amcacığım içerin dert  küpüymüş, Allah yardımcın olsun .” dedi ve umutsuz bir şekilde yürüyüp gitti. 

SÖZÜN ÖZÜ: Konfor içerisinde yaşamak her insanın hakkıdır!

Bu ülkede bir adet siyah zeytini üç kerede yiyen çocuklar varken;  ultra lüks yaşamak ve ayrıca Türkiye’de vergiler dahil 16 Milyon TL olan son model lüks otomobil kullanmak kimin özgürlüğüdür ?

1.Not :Hani peygamber efendimiz “ Komşusu aç yatarken kendi tok yatan bizden değildir!” demişti. Hani kutsal dinimize göre israf haramdı?

Türkiye’deki ederi 16 Milyon TL’lik ultra lüks otomobil alan kişiye; Türkiye Cumhuriyetini kuran devrimcilerin ilk çıkardığı yasalardan birisi olan, Men-i İsraf veya Men-i İsrafat diye anılan yasayı ezberletmek gerekiyor. Örneğin Ahmet Abim ( Ahmet Duman) 500 dönüm arazisinde ekmiş olduğu pamuğun parasını , Adana’nın beşinci sınıf pavyonlarında yiyemez ve “ Para benim değil mi?” diye de konuşamaz!

2.Not : Türkiye ekonomisi için istihdam yaratan ve bu istihdamla çalışan emekçiler , hem rahmetli Vehbi KOÇ’a para kazandırmışlar.Böylece ülkemize katma değer kazandırmışlardı.

Merhum Vehbi Koç, Anadol marka otomobil Türkiye’de imal edilince ;ölünceye kadar ANADOL’a binmişti.

SON SÖZ: Uçak düşerse VIP’de uçanlar da ekonomik bölümde uçanlar da birlikte can verirler!

Evde kalın.

Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05