GÜLCAN TÜRKMEN


İnternet diyetlerine dikkat


İnternet ortamının vazgeçilmez diyet yöntemleri arasında bitkisel çaylardan bitkisel macunlara kadar birçok bilgi dolaşıp duruyor ancak bu bilgiler ne kadar doğru ya da kimin için ne kadar faydalıdır? Bunun iyi araştırılması gerekiyor.
Fazla kilolarından şikayetçi olan ve bir türlü zayıflayamayanların yardım alma konusunda ilk başvurduğu ortamlardan birisi de internet bilgileridir. Son zamanlarda zayıflama konusunda bilgilerin takip edildiği ortamlar haline gelen instagram ve facebook sayfalarını da buna dahil edebiliriz. Bu ortamlarda doğru bilgiye ulaşmak oldukça önemlidir. Çok fazla bilgi vardır ve bunun hangisinin bizim için doğru olduğuna karar vermemiz zorlaşabilir. Popüler olan bize cazip gelen mucizevi zayıflama yöntemleri, yağ yakıcı kürler ödem atıcı kürler, ayda 8-10 kg zayıflatma vadeden bitkisel çaylar bu ortamlarda bir hayli yaygın. Bizler de kısa sürede zayıflayabilmek adına hemen bu bilgileri araştırıp uygulamaya başlıyoruz.
Ancak çok yanlış yapıyoruz. Zayıflamaktan öte söz konusu olan sağlıktır. Bu nedenle internet ortamında bulunan hazır kalıp diyetler herkese iyi gelmeyebilir.
Bu nedenle internet ortamındaki bu bilgilere başvurmadan önce aslında işin uzmanına başvurmak ve doğru bilgileri uzmanından öğrenmek gerekir. Konu sağlıktır ve oldukça önemlidir ve yanlış yapılan uygulamalar sağlığı bozararak tedaviyi zorlaştırabilir.
Hastaneye ve herhangi bir özel diyetisyene gittiğinizde sizleri bir sürü testten geçiriyorlar. Bütün değerlerinizi ayrıntılı bir şekilde inceleyerek, sağlık sorunlarınız ve beslenme düzeninize göre sizlere bir beslenme programı hazırlıyorlar. Çünkü öyle internet ortamında olduğu gibi herkese aynı diyeti yapmaya yönlendirmek sağlık açısından ciddi zararlar ortaya çıkarabiliyor.
İşin uzmanından destek alarak kullanıldığında fayda sağlayabilecek olan bazı uygulama ve yöntemler internet ortamının karmaşasında öğrenilen sağlıksız tarifler ve kürler sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Bunlar arasında sayabileceğimiz uzun süreli sadece bir besinle detoks yapmak vitamin ve mineral yetersizliklerine neden olmasının yanında kişinin gün içerisinde hep yorgun ve bitkin olmasına sebep olacaktır.
Zayıflama uğruna sağlığınızı kaybetmek istemiyorsanız diyet listesini internette değil de alanında uzman kişilere danışarak onların yönlendirmeleri ile hazırlanan listeleri uygulamasınız. Her internete girdiğinizde ‘şok diyet’, ‘ayda bilmem kaç kilo garantili  diyet’ gibi hazır kalıp diyetlere ve sağlık açısından gerçekten çok fazla zararlar doğurabilecek olan zayıflama kürleri, zayıflama hapları gibi ne olduğu belirsiz uygulama ve kimyasallardan uzak durun.
Sözün özü, çareyi internette değil, uzmanlarda arayın.

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00