Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


EN ÇOK ANNE OLMAYI SEVDİM


Çocuklarım olduğundan bu tarafa fark ettim ki,

Yola annesiz devam etmek durumunda kalmış olmanın verdiği duyguyla onlara çok daha fazla sarıldım, kendime onlarla bambaşka bir dünya kurdum.

Artık adeta yanı başımdaydı, cenneti çok da uzakta aramama gerek kalmadı, diye düşündüm, varlıklarını hissettiğim ilk andan itibaren sanki onlardan öncem yokmuş gibi hep onlarla var oldum.

İlk gülüşlerinin, ilk adım atışlarının, ilk anne deyişlerinin üzerinden hiç zaman geçmemiş, hatta zaman orada durmuş gibi, bir âna sığacak kadar kısa ve fakat sonsuzlukla eşdeğer olacak kadar yoğun bu sevginin, mutluluğun uçsuz bucaksızlığında yol aldım.

Ve aradan geçen yıllar boyunca da çok iyi anladım ki,

İşte o zamanlardan bu tarafa ben, şu dünyada en çok anne olmayı sevdim.

Evet, insan, anne olunca tüm dünyayı kucaklayacakmış gibi hissedermiş, ben çocuklarımla birlikte bir evreni kucakladım ve evet, her bir çocukla bir anne de doğarmış, ben her defasında onlarla birlikte bir kez daha doğdum.

Belki bazen bocaladım, afallayıp şaşırdım, acemice de olsa yönümü el yordamıyla yakaladım belki de tamamen saf ve sonsuz bir sevginin ışığıyla aydınlandım.

Ama bilmediğim ne varsa hayatla ilgili, karşılamaya hazırdım, sırrına erişecek koskoca bir yaşam vardı önümüzde ve ben hem kendimi hem de bu yaşamı onlarla birlikte keşfettim.

Sabrın, hoşgörünün, özverinin, emeğin, çabanın, özlemin, kendi canından öte sevmenin anlamı daha bir farklıydı sanki, geçen zamanla her birinin değerinin daha da bir farkına vardım.

Yepyeni bir kavramla tanışmıştım örneğin; endişe, uykularındayken dahi gidip gelip nefeslerini kontrol etmenin, huzurla başımızı yastığa koyduğumuz gençlik zamanlarımızdan sonra uykusuz gecelerin ne demek olduğunu öğrendim.

Zaman zaman düşsem de kalkmanın, yorulsam da dimdik durmanın, yaralarıma merhem bulmanın, kırıldığım yerden onarmanın bir çözümünü bulmakla geçtiyse de arayışlarım, çok şükür ki el ele verince üstesinden gelebilmeyi başardım.

Yani sayelerinde büyüdüm, öğrendim, anladım ve güçlendim.

Böyle bir sevgi bir insana yaşarken verilebilecek en büyük cennetti, işte tüm anneler çocuklarının yüreğindeyken tıpkı bir cennet bahçesindeymiş gibi hissederler, biliyorum ben de hep o bahçede koştum.

Ölümün kıyısında dolaşmış, ona tanıklık etmiş ve yaşamın güzelliğinin farkında olan, sonsuzluğun gücüne inanan insanların en güvendiği duygudur sevgi ve bu sevginin en doğru, en katıksız, en saf, en çıkarsız, en güçlü adıdır anne, daima buna inandım.  

Nerede olurlarsa olsunlar tüm anneleri, yüreğinde annelik duygusunu hisseden herkesi nerede olurlarsa olsunlar tüm evlatlar adına sevgiyle selamlamaktan da büyük mutluluk duydum.

Bu sene de böyle olsun, Anneler Gününüz kutlu, mutlu olsun.

Hürriyet Koçyiğit
8.06.2021 01:48:26
Sevgili arkadaşım; duygulanarak ve beğenerek okudum bu güzel yazını... Sevdiklerinle birlikte nice güzel yılların olsun. Selam ve sevgilerimle...

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00