Vahit ŞAHİN


“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”

Kısır politik çekişmelerden bıkmış biriyim. Bir CHP’li eski vekil arkadaş, ”Ben artık haber bile izlemiyorum, en çok TRT Belgesel kanalını izliyorum” demişti. Aynı ben de öyleyim.


Kısır politik çekişmelerden bıkmış biriyim. Bir CHP’li eski vekil arkadaş, ”Ben artık haber bile izlemiyorum, en çok TRT Belgesel kanalını izliyorum” demişti. Aynı ben de öyleyim.

TRT Belgesel’de “Kötülüğün Endüstrisi “ adlı programa takıldım. 9. Bölümdü. 24. Dakika sürüyor. İnternette bulabilirsiniz.  TV’de izledikten sonra girdim internete 9. Bölümü indirdim. Çok ilginçti. Siz değerli okurlarımıza da izlemelerini tavsiye ederim.

Programda, savaş endüstrisinin milyonlarca ölümün ardından acımasız lobilerin stratejilerini ve oyunlarını gün yüzüne çıkartıyor.

Milyonlarca ölümlerden kazanılan servetlerin ardındaki karanlık düzen açığa çıkartılıyor.

Savaşın fırsatçıları anlatılıyor.

Silah endüstrisinin adeta kimin ölüp kimin hayatta kalacağını belirlediği açıklanıyor.

Programda İstinye Üniversitesi Güvenlik Uzmanı Doç.Dr. Fahri Erenel’in, “Savaş bukalemuna benzer. Bukalemun renk değiştirdiğinde esas bukalemunun özü değişmez, doğası aynıdır. Sadece görüntüsünü değiştirir. Savaşın içerisinde şiddet vardır, yıkım vardır. Bugün Yemen’de devam eden şiddette 10 dakikada bir 5 yaşın altındaki çocuk hayatını kaybetmektedir” sözleri çok ilginçti.

Savaşla altın, petrol gibi yatakların ele geçirilmesine yaradığını, finansal kaynakların alt üst olduğu, yakılan yıkılan yerleri yeniden yapmak için savaş çıkartan ülkeler tarafından inşa edildiğine dikkat çekiliyor.

Bir askerin taşıdığı bir ekipmanın fiyatının 130 Türk lirası olduğunu bunu 33 milyon askerle çarpılınca ortaya korkunç bir rakamın ortaya çıktığı vurgulanıyor.

Ayrıca Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Şirin Duygulu Elcim’in açıklamaları da müthişti.

9 Ekim 1950 doğumlu Jody William, kara mayınlarının yasaklanmasıyla için yaptığı uluslararası kampanyasıyla tanınan Amerikan siyasal aktivist, insan haklarını savunmak (Özellikle kadın hakları) ve yeni güvenlik anlayışlarını teşvik etmek çabaları arasındadır. Kara mayınlarının temizlenmesi ve yasaklanması yolunda attığı adımlardan dolayı 1997'de Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Nobel Barış Ödülü sahibi Jody Willıams da diyor ki, “Benim ülkem savaşlardan tonla para kazanıyor.”

Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner, 2010'da ünlü yönetmen Oliver Stonew ile yaptığı sohbette, ABD Başkanı George Bush'un Meksika'daki Zirve sırasında kendisine, "Ekonomiyi düzeltmenin en iyi yolu savaştır," dediğini itiraf ettiğini açıklıyor.

Herkesin mutlaka izlemesi gerektiğine inandığım “Kötülüğün Endüstrisi” programının 9. Bölümünü izledikten sonra O Yüce İnsan, Büyük Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” veciz sözünün boşuna söylenmemiş bir söz olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz.

Facebook’taki sayfamın profil fotoğrafımda işte bu söz bulunuyor. Gururla paylaşıyorum.

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92