SANİYE VİLDAN GÜZEL - İNADINA ŞİİR


SEVGİLİ DOĞA VE HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ ÜYESİ ARKADAŞLARIM,

Vildan Güzel ben... Beni tanımak için, facebooktaki sayfama girebilirsiniz, daha ayrıntılı  ve sizi ilgilendiren konuyla ilgili tanımak için de "Vildan Güzel Kitapları" yazıp Google'a girin lütfen! Biraz daha yakından tanımak için, kitaplarımı okuyanlara danışın lütfen!


Vildan Güzel ben... Beni tanımak için, facebooktaki sayfama girebilirsiniz, daha ayrıntılı  ve sizi ilgilendiren konuyla ilgili tanımak için de "Vildan Güzel Kitapları" yazıp Google'a girin lütfen! Biraz daha yakından tanımak için, kitaplarımı okuyanlara danışın lütfen!
ŞİMDİ BU GİRİŞİ NEDEN YAPTIM? İnceleyince, kitaplarımın tüm gelirini hayvan dernekleri- barınakları ve KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) gibi kuruluşlara bağışladığımı göreceksiniz. Sizin derneğinize de göndermek istiyorum. Ücretsiz olarak... Kitaplarımın üzerinde fiat yazmıyor. Senelerden beri hizmetlerimi bilenler, ederinden fazlasını veriyorlar; çünkü nereye bağışlandığını biliyorlar.
SİZDEN RİCAM? Hangi kitaplarımdan ne kadar satabileceğinizi saptamanız ve bana bildirmeniz. Hemen size ücretsiz olarak ulaştırabilirim. Satıp gelirini derneğiniz için kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Kolay gelsin. Selam ve sevgiler...
Not: Kitaplarım basit, sıradan kitaplar değil! "Türk Romanında Mevlânâ ve Mevlevilik Etkisi" adlı kitabımla "Mevlânâ Mesnevisi'nde Hayvan Hikâyeleri " kitabım Kültür Bakanlığı tarafından alındı. 200 kütüphaneye girdi. "Duygudan Şiire" adlı kitaplarım da bazı liselerde okutuluyor ve öğrencilerle görüşmek için çağrılıyorum. (Beykoz TED Koleji, Norte Dame de Sion Fransız Lisesl ve Antalya- Manavgat'ta bazı liseler ...)
Sizinle, Notre Dame de Sion'dan öğrencim, sevgili kızım yazar İREM UŞAR'ın da bu konudaki iletisini paylaşıyorum... Dikkate almanız dileğiyle.
"Bugüne kadar 15 kediyi sokaktan yaralı, hasta vs bularak eve alıp ya kendim sahiplendim ya da sahiplendirdim. Poka ve Luka'yı, ikisi de beş yaşındayken kötü şartlardan kurtarıp bakımlarını üstlendim. Luka, bildiğiniz kulağı küpeli sokak köpeğiydi. Her iki köpeğime de önce sabır, güven ve sevgimi verdim. Luka agresifti. Arabaları sinirle kovalıyor, kedilere saldırıyordu. Şimdi görenler eski halini anlattığımda inanmıyor.
Poka ve Luka bir süre sonra "Terapi Köpeği" sertifikası aldılar. (Japan Animal Therapy Association, barınak köpeklerini sahiplenip eğitiyor ve terapi alanında çalıştırıp topluma kazandırıyor.) Dört yıl boyunca her hafta okullarda çocuklarla "Köpekleri Keşfet" adlı bir çalışma yaptık. Içeriğini uzman bir psikolog da dahil birçok kişiye danışarak, çok okuyup öğrenerek, uzun saatler kafa patlatarak oluşturdum. Derken barınaklardaki köpeklerin sahiplenilmesine dikkat çekmek için "Masalımı Sen Anlat" projesini geliştirip okullara sundum. Çocukları barınağa götürdüm, oradan köpek sahiplenebileceklerini gördüler. Barınak gönüllüsünü okula davet ettim, sınıfa barınak koşulları nasıl düzelir, neden kısırlaştırmalı, nasıl barınak gönüllüsü olunuru anlattı. Çocuklar, gençler bilgilendiler. Şimdi tüm çalışmalarımızı buraya yazmayacağım. Zaten benim çalışmalarım devede kulak. Sahada canla başla çalışan pekçok güzel kalpli arkadaşım var. Gelin görün ki ben sokaktan kurtarıp eğittiğim, sevgiyle sakin bir enerjiye kavuşturduğum, sertifikalandırdığım, çocuklarla buluşturduğum, topluma kazandırdığım köpeklerimle simdiye kadar oturduğum hiçbir şehrin hiçbir semtinde endişesiz yürüyemedim. Belli bir yürüyüş mesafesine hapsolduk çünkü her bir sokağı sahiplenmiş ve alan koruyan grup köpekler vardı. Luka ısırıldı da. Tekrar ediyorum ben bütün köpeklerimi ve kedilerimi barınak ve sokaktan sahiplendim. Demek istediğim, sokaklarda gittikçe artan köpek nüfusu bir sorun. Bana soracak olursanız "sokakta yaşasınlar" demek çözüm değil. Sokakta açlık, kavga, trafik, tecavüz de dahil türlü tehlike var. Her birimiz taşın altına koyalım elimizi. Hayvanları satın almayalım, barınaklar nasıl düzeltilir kafa yoralım, dostlarımızı barınaktan sahiplenelim, barınak gönüllüsü olalım..."
                         HOŞÇA KALIN.

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00