Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Gazeteciler günü!

Köşe yazarlığına başladığım yaklaşık iki yıldan beri, gazeteciliğin ne kadar önemli ve zorlu bir meslek olduğunu anladım. Benim işim sadece kendi konumla alakalı. Bir de habercilik kısmı var. Doğru olanı yazmak gerekir.


Sadece ses getirsin diye asılsız haberler yapanlar da var tabii ki. Kabahat altından kürk olsa kimse sırtına giymez. 
Önce insani duyguları kaybetmeden haber yapmalı. Her doğru her zaman yazılmaz ki. Bana sorarsanız kelimeler hatta bazen de bir harf bile çok şeyi değiştirir. 
KADİRLİ Belediyesi Meclis üyeliği dönemimde anladım ki insanlar gazetecileri işlerine geldiği gibi kullanıyor. Para her kapıyı açar zannedenler çok yanılıyor. Karakteri sağlam olanlara bir sözüm yok. Onlar parayla satın alınamazlar. Hangisi kazanmaktır ? Elbette satın alınamayan düzgün insan her yerde kazanır. Önemli olan para değil, insan kazanmaktır.
Gazeteci fotoğraflarla yapar işini. Sonra güzel bir yazı hazırlamalı o fotoğraflara. Haberi kâğıda dökmek için bir maliyet gerekir. Aynı zamanda dikkat çekmesi, okunması gerekir.
Bugün yaptığınızı yarın beğenmeyebilirsiniz. Zamanla duygu ve düşüncelerle büyüyoruz değişiyoruz. Hep güzel olanı çağırmalı, pozitif düşünmeli. 
Yaşam tarzı haline getirmeye çalışmalı. İşte sonrasında beyin algılıyor ve çekiyor tüm güzellikleri
Milat kabul edelim herhangi bir günü. O günden öncesi ve sonrası diye . Denemekten zarar gelmez ki.
Sevgi her kapıyı açar…..
KADİRLİ ilçesinde emekçi Kadınlardan Ayşegül BÜYÜKAVCI Hanıma sevgi ve selamlar gönderiyorum Yeni ADANA Gazetemizden. Mükemmel bir pasta yapmıştı. KADİRLİ Gazeteciler Cemiyetine ziyarete giderken hediye olarak pasta götürmeyi düşünmüştüm. Ayşegül hanıma çok teşekkür ederim, Gazetecilerimiz çok beğendiler . Üstelik üzerindeki yazıyı da kendisi düşündü. 

SMA HASTASI SEVGİ BEBEK YARDIM BEKLİYOR!

Sema - Bilal HOPURCUOĞLU Çiftlerinin ikinci çocukları Sevgi bebek tip 1 SMA hastası.
SMA Hastalığında bazı tipler daha ağır geçiriliyor ve bu en ağır olanı.
Sema bebek annesiyle Adana Şehir hastanesinde tedavide. Aynı zamanda covite yakalanmış ve durumu çok ciddi. Şimdilerde kalp fonksiyonları ve öksürüğü nedeniyle bazı makinelere bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. 
Henüz 7 aylık ve yaklaşık 5 aylıkken bu teşhis konmuş. Ailesi perişan yardım bekliyorlar.
Buradan duyarlı hemşerilerimize sesleniyorum. Şimdi bebeğimiz hastanede, ama çıkınca yaşam fonksiyonları için gereken makinelerin sağlanması konusunda başlatılan kampanyaya destek vermeliyiz.
VALİLİK izni olmadığından yardım kampanyası annenin adına bir hesap numarasına açılmış.Az demeden çok demeden gönlümüzden ne koparsa verelim ki çorbada tuzumuz olsun.

Bu konuyla ilgili olarak, beni bularak yardımcı olmamı isteyen ailenin akrabası Halime KURTGÖZ Hanıma teşekkür ediyorum. Elbette hemşehrilerimizin yanındayız. 
Yönetim kurulunda görev aldığım sivil toplum kuruluşlarından OSMANİYE Ahbap platformu , KADİRLİ Türk Kızılay Şube yönetimi, KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi, KADİRLİ Sülemiş Yardımlaşma Derneği yönetimi ve tüm sivil Halkımızı bebeğimizin yaşayabilmesi için, aileye destek vermeye davet ediyorum.
Özellikle çok önemli şu bilgiyi de paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık nisan ayından bu yana Sma hastası bebeklerimiz için de dahil olmak üzre tüm yardım taleplerini Ahbap ın İnternet sitesinden almaya başladık. Özellikle Sma hastası çocuklar için ayrı bir başvuru bölümü oluşturduk. Başvurular hassasiyetle takip ediliyor. 
OSMANİYE Ahbap Şehir Başkanı Zehra KURT 

KADIN KOOPERATİFLERİ

Geçtiğimiz günlerde KADİRLİ öğretmenevinde Aile ve sosyal Hizmetler Müdürlüklerimizle sivil Halkımızı buluşturduk.KADİRLİ ilçemizde kooperatif kuran Kadınlar olmuş. Çok mutlu olduk. Yeni yeni kooperatifler kurulmasını bekliyoruz 
Hiç sıkılmadan saatlerce bizleri bu konuda bilgilendiren Sosyal Hizmetler Müdürlüklerimize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Umarım Kadınlarımız kendilerine yeni iş alanları bularak bilgi sahibi olurlar, sosyal ve ekonomik alanda kendilerini geliştirirler. Kadın güçlenirse toplum gelişir. Hayat güzelleşir. En önemlisi geleceğin güvencesi çocuklarımızı, daha iyi yetiştirirler. 

Gerçekten seven, samimi, içten, kalbi güzel insanlara çıksın yolunuz. Yine güzel bir yazıda buluşmak dileğiyle sevgilerimle…..,

YAZARLAR

  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00