AKP
SİYASET 27.10.2020 11:12:00 509 0

AKP'li Şahin, "Savunma sanayimizde yerlilik yüzde 70'e ulaştı"

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, ""Artık kendi tankını, kendi piyade tüfeğini, kendi helikopterini, İHA'sını ve SİHA'sını üreten bir ülke konumundayız"dedi.

AKP Genel Sekreter Fatih Şahin, Anıtpark'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dikkate alınarak yapılan AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığının 7. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı.AK Parti iktidarında, savunma sanayisinde yerlilik oranının 70'lere ulaştığına işaret eden Şahin, şöyle konuştu:
"Artık kendi tankını, kendi piyade tüfeğini, kendi helikopterini, İHA'sını ve SİHA'sını üreten bir ülke konumundayız. İnşallah kısa bir zaman içerisinde kendi hava savunma sistemini oluşturan, kuran ve üreten bir ülke haline geleceğiz. İşte birilerinin rahatsızlığının nedeni bu. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe ve kendi ayakları üstünde daha güçlü bir şekilde durdukça ülkemize dönük oyunlar, provokasyonlar ve saldırlar da artıyor. Biz bir yandan bu hizmetlerimizi gerçekleştirmeye çalışırken bir yandan da bu saldırılarla mücadele etmek durumundayız."
Genel Sekreter Fatih Şahin, "İnşallah bu doğal gaz rezervimiz hem bizi masada daha güçlü kılacak hem de cari açıkla mücadelemizde bize çok büyük bir avantaj sağlayacak." dedi.
Şahin, Türkiye'yi her türlü inanç, görüş, düşünce ve yaşam tarzındaki insanlarla daha da geliştirerek büyüteceklerini, ortak aklı ve yönetişim kavramını daha fazla öne çıkaracaklarını belirtti.
Şahin, AK Parti ile birlikte kadınların sosyal hayatta çok daha güçlü bir özne olarak potansiyellerini topluma ve ülkeye sunabildiklerini ifade etti.


"Cumhurbaşkanımız yeni müjdeleri bizlerle paylaşacak"

Şahin, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfine ilişkin, "Artık enerji alanında da daha rekabetçi, dışa bağımlılığı daha düşük bir ülke konumundayız. Bu manada artık elimiz daha da güçlü, inşallah bu doğalgaz rezervimiz hem bizi masada daha güçlü kılacak hem de cari açıkla mücadelemizde bize çok büyük bir avantaj sağlayacak. Sondaj gemilerimiz Karadeniz'de ve Akdeniz'de arama faaliyetlerini sürdürüyorlar. İnanıyoruz ki çok kısa zamanda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni müjdeleri bizlerle paylaşacak." dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi'ne ilişkin eleştirilere değinen Şahin, salgın döneminde bu yatırımın doğruluğunun daha iyi anlaşıldığını, mücadelede büyük avantajlar sağladığını söyledi.

"Cumhuriyetin 100. yılında bu hizmeti kazandırmış olacağız"

Şahin, "Saraçoğlu Mahallesi Koruma Yenileme ve Yaşatma Projesi"ne ilişkin de "İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara'nın tarihi kimliğine uygun olarak, yeşili, doğayı, tarihi muhafaza ederek, tescilli binaları ve tarihi ağaçları muhafaza ederek Ankara'nın ve Çankaya'nın turizmine bu hizmeti kazandırmış olacağız." diye konuştu.

Şahin, Alman polisinin Berlin'de Mevlana Camisi'ne yönelik baskınına dair, "Aslında çiğnedikleri yalnızca o aziz mabedin halıları değildi, bütün insanlık değerlerini çiğnediler, bütün medeniyet değerlerini çiğnediler. Ben buradan bir kez daha bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a yönelik sözleri ile Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'ın paylaşımına ilişkin Şahin, "Bugün Batı dünyası ve Avrupa büyük buhranın içerisinde. Bu gidiş iyi gidiş değil. Yabancılara saldırarak, İslam'a saldırarak ve Türkler'e saldırarak büyük bir düşmanlık sergiliyorlar. Ancak bunun bedelini ağır şekilde ödeyeceklerini hiç düşünmüyorlar." ifadelerini kullandı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli