Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Günümüz kutlu olsun 


Toprak gibidir kadın.
Sevildikçe bire bin verir.
Herkes bir kadının karnından gelir de,
Çok azı bir kadının kalbinde ölür..
Farid Farjad
Taşıyan doğuran besleyen ve büyüten kadın, fedakarlık ve sadakatin en güzel anlatımıdır aslında. Tüm bunların yanında sadece anlaşılmak ufacık sevilmek ve saygı görmek ister.
Farklı düşünce tarzıyla dikkat çeken kadının manevi gücü çok yüksektir. Ama çoğu zaman farkında bile değildir bunun. Neler yapabildiğini, zorluklar karşısında verdiği mücadelenin aslında özündeki o kudretten geldiğini bilemez. Çünkü öncelikleri vardır bu hayatta ve o kudretini sadece oralarda kullanır. Evlat deyince akan sular durur. Toprak ve vatan sevgisini derinden hisseder. Elbette eşi ve diğer aile fertleri de önemli yerdedir hayatında. Kendisi sadece bu saydıklarından ibarettir çoğu kadında. Onların huzurlu mutlu olması kendi yaşamından çok da önemlidir. Farkında olmadan geçer gider zaman.
Gün gelir kendini fark eder. Evlatlar büyür her biri hayatının yolunu çizer. Seyreder uzaktan gurur duyar . Benim eserlerim diye…..
İçindeki sevgi eksikliği büyüdükçe büyür. Bu dünyada ben de varım ve nerdeydim acaba diye sorgulamaya başlar. Kendine özel bir zaman ayırmadığını far eder. Hastalıklar düzülür sırayla. Yalnız kaldığımı hissetmeye başlar . 
Ama dünyanın gerçekleri değil mi bunlar. Elbette zamanla yaş aldıkça bir takım sıkıntılar olacak, hastalıklar çıkacak. İleri giden zamanı geri döndüremeyiz. Aslında tüm bu yaşadıklarının kendi istekleri doğrultusunda olduğunu anlar. Belki de hep yalnızdı eşinin bile yardımı olmadı ona. Çünkü evlattan değerli hiçbir şey olmadı hayatında. 
Hayat birlikte güzel oysa. Paylaştık ve sevip sevildiğini hissettikçe güzel. Zaman ayırmadığı eşinin, ilgisizliğinin altında bu sebeplerden kaynaklandığını bilemez. Kendi hayatının ne kadar değerli olduğunu bile bilemez . 
Önceliklerimiz arasında kendi akıl ve beden sağlığı ilk sırada olmalı. Çünkü kendiniz yoksanız ne önemi kaldı yaşamın. 
Lütfen kendinizi sevin ve değerli olduğunuzun farkına varın Sevgili kadınlar. En güzel kalpler beraber atan kalpler. Aile toplumun temel direği. Önce akıl ve beden sağlığı sonra diğerleri. Kendi özel hayatınız olsun. Sığınağınız olsun ve zamanınızı doğru değerlendirin. 
Bu yazdıklarımın hapsi hayatın içinden kesitlerdir. Tecrübeyle sabittir ve doğrudur. Yaşarken ne kadar kıymetli olduğumuzu hissetmek için önce bunun farkında olmalıyız. Ayakları yere basan çocuklar yetiştirmek smacımız oldun ki en güzel miras budur onlara. Biz bugün varsak yarın yokuz. Onlar güçlü olursa kafamız rahat olur. Ama kendi hayatınızın değerini de vakit geçmeden bilmeliyiz . Sürekli kendimizi geliştireceğiz ki bunları başarabilelim.
Şiddeti değil sevgiyi kabul edeceğiz. Ne istediğimizi iyi bileceğiz. Daha çok birlikte görünüp daha güçlü olacağız. Birbirimizi koruyup kollayacağız. Üretmenin keyfine varacağız ve ne olursa olsun doğru olanı öğrenip öğretmekten vazgeçmeyeceğiz.
8 mart dünya kadınlar günümüz kutlu olsun. Bir gün değil her gün bizim olsun. Yüreği sevgi dolu tüm kadınlara saygılar sunuyorum selamlar gönderiyorum. 
Dün Kadirli ilçemizde Kadirli Sosyal hizmet merkezi ile birlikte çok güzel bir program yaptık. Sekiz Mart’ta 8 güçlü kadın temalı bir programdı ben de moderatörlüğünü yaptım ve çok büyük keyif aldım. Haftaya biraz bahsetmek istemiyorum programdan .
Evet kadınlar her alanda başarılı olsun. Geleceğin mimari çocukları güzel yetiştirsin. Güçlü kadın güçlü Türkiye!

Haftaya başka bir yazıda buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın hoşçakalın.

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22