Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


KA-VAK & KADİRLİLİ KADINLAR buluşması

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Adana Şubesi ile Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Kadirli Şubesi işbirliği halinde verimli bir toplantı yapıldı. Kadirli siyasi partiler temsilci kadınları, sivil toplum kuruluşları, Halk Eğitim Müdürlüğü ve çok sayıda sivil halkın katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.


İlçede Ka-vak Adana Şube yönetimi önderliğinde Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediye Başkanlığı ve Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu 13-15 Mayıs’ta
“UNESCO YOLUNDA KARATEPE” temalı 1. ULUSLARARASI KADİRLİ TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ gerçekleşecektir.
Amacımız Kadirlimizin adını dünyaya duyurmak, Karatepemizi UNESCO dünya mirası geçici listesinden asıl listeye taşımak ve en önemlisi bölgemiz ekonomisine katkı sağlamaktır.
Festivalimiz üç gün sürecektir. Bu süreçte çalışkan Kadirli kadınlarının kendi ürünlerini satabilmeleri için ücretsiz standlar ve gerekli olan tüm ihtiyaçları da Kadirli Belediyesince karşılanacaktır.
Tüm bunları yapabilmek için elbette bölgemiz kadınlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle 13 Nisan Çarşamba günü Ka-vak Adana şube yönetim kurulu başkanı Sayın Emine ŞİŞMAN VARMIŞ ve kadın yönetim kurulu üyeleri, Ka-vak Kadirli Şube yönetim kurulu üyeleri Kadınlarla, işbirliği halinde Kadirli Belediyesi destekleriyle bir toplantı düzenlenmiştir. 
Bu toplantıya Kadirli Siyasi Parti temsilcileri kadınlar, yine kadın sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda sivil kadın halk katılmıştır. Toplantıda festival için karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. 
Toplantıya katılan kadınlar, samimiyet çerçisinde söz konusu “Festival” ile ilgili fikirlerini söylemiş herkes ortak paydası KADİRLİ de birleşmiştir. 
Ka-vak ADANA Şubesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtmiştir.

KA-VAK Adana Şubesi olarak, Kadirli’de Vakfımız Kadirli Şubesi üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin kadın kolları örgütleri ve halk eğitim usta öğreticileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bu yıl 13/14/15 mayıs tarihinde ilk kez düzenleyeceğimiz I. Uluslararası Kadirli Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali (UNESCO Yolunda Karatepe) kapsamında yapılacaklar konusunu görüşerek, festivale üretici Kadirli kadınlarının ne şekilde katkıda bulunacakları hususunda çok verimli ve yüksek katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, kurulacak standlar, bu standlarda satılacak ürün çeşitleri, hediyelik eşyalar, yiyecek içecek bölümleri ve bu ürünlerin hangi şekilde tedarik edilebileceği konularında fikirlerimizi paylaştık. Özellikle üreteci kadınlarımız tarafından gerçekleştirilecek bu satışların ilçemiz ekonomisine canlılık katacağı konusunda hemfikir olduk. 
Verimli geçen toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen Kadirli Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Ömer Tarhan'a, Vakfımız Kadirli Şubesi üyelerinden ve Kadirli İlçe Sağlık Müdürü Sayın Dt. Ayşe Bozkurt, Sayın Emel Erkayıran, Sayın Cevahir Zararsız, Sayın Müge Bazılı, Sayın Şeyda Başdoğan ve Sayın Hülya Kılıç’a teşekkür ediyoruz.

Ka-vak KADİRLİ Şube yönetim kurulu başkan yardımcısı Ayşe BOZKURT, Vakıf genel sekreteri Cevahir ZARARSIZ ve Yönetim kurulu üyesi kadınlardan sorumlu Ben deniz Emel ERKAYIRAN ve Vakıf denetim kurulu üyemiz Hülya KARAOĞLU , Vakfımız Kadın kollarından Zahide KOÇER de öncelikle ilçemizde bu muhteşem festivalin gerçekleşmesi için adım atan Adana Ka-vak Şube yönetimine Kadirli Kaymakamlığımıza, Kadirli Belediye Başkanlığımıza, toplantımıza katılan siyasi parti kadın temsilcileri, sivil toplum kuruluşları 
Kadirli Halk Eğitimden gelen usta öğretici kadınlara ve çok sayıda sivil halka, Toplantımıza ev sahipliği yapan oksijen kır kahvaltı salonuna teşekkür ederiz.
Her şey memleketimiz içindir. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir. Söz konusu vatanımız olunca akan sular durur. Kadirli kadınları Kendine yakışanı yapmıştır. Bu daha bir başlangıçtır. Bundan sonraki toplantılarımız için atılmış bir adımdır. Daha güçlü daha güzel bir Türkiye için hep beraber elele yürüyecek, Memleketimiz için en güzel projeleri gerçekleştireceğiz. Destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00