Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


AHBAP OKÜ 

Bağlı bulunduğum sivil toplum kuruluşlarından biri de AHBAP OSMANİYE PLATFORMU. Bu hafta size Osmaniye Ahbap yönetim kurulunda birlikte görev aldığımız değerli Başkanım Çetin DURMAZIN Osmaniye Korkut Ata üniversitesi Kulüp temsilciliği macerasını ve külübün kuruluşundan bugüne kadarki başarılarını anlatmak istiyorum. 


12.05.2020 Tarihinde Temsilcilik olarak OKÜ'de kurulum süreci başladı. Pandemi dönemine denk geldi. Dijital etkinlikler, webinarlar yapıldı. Ardından okullar açıldı. 10 Kasım'da eksiklikler tamamlanarak üniversiteye başvuru yapıldı. Yoğun ilgi, sevgi ve güven içinde başvuru kabul edildi.
10 Kasım 2021 tarihi kuruluş tarihi.
Biraz da kulüp etkinliklerinden bahsetmek istiyorum.

OKULUMDA RENGARENK BAHAR ŞENLİĞİ 
Ahbap OKÜ öğrenci  Kulübü kırsal kesimdeki çocuklara yönelik “Okulumda Rengârenk Bahar Şenliği” etkinliği düzenledi.Osmaniye merkeze bağlı Kırıklı Köyü Kanlıgeçit İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara yönelik Türkçe-İngilizce eğitsel oyunlar oynanarak takım çalışmasını geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunuldu. Daha sonra öğrencilerin okuldaki ihtiyaçları gözlemlenip tespit ve önerilerin yapıldığı etkinlikte öğrencilerin bir aradayken eğlenerek öğrenmeleri için grup halinde danslar edildi, boyama yapıldı ve unutulmaması gereken yöresel oyunlar oynandı.Ahbap OKÜ Kulübü’nün düzenlediği etkinliklere kulübün danışmanı Öğr. Gör. Can Çeliktaş, Kanlıgeçit İlkokulu idarecileri, öğretmenleri ve kulüp öğrencileri eşlik etti. Kanlıgeçit İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Ahbap OKÜ Kulübü’ne düzenledikleri “Okulumda Rengârenk Bahar Şenliği” etkinliği dolayısıyla memnuniyetlerini ifade ederek bu tür faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini belirterek teşekkür etti.

YAŞLILAR HAFTASI TEMALI FİLM KRİTİĞİ ve STANT FARKINDALIĞI
Yaşlılar Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında "Film İzleme ve Stant Çalışması" etkinleri gerçekleştirdiler.
Ahbapların iyi dileklerini huzurevindeki yaşlılara ulaştırmak üzere not aldılar. Katılan Ahbaplarımıza teşekkür ettiler.
Erken yaşlılık, aktif yaşlılık,yaşlıların topluma kazandırılması,iş hayatına ve çevreye oryantasyonları, empati yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan film izleme etkinlikleri için gönülden kutluyorum kulüp başkanı ve ekibini.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Bir günde anmak değil, her an yaşatmak için 2022 yılında katledilen 72 kadınımızın adını sembolik olarak 72 çiçeğe verdiler . Çalışmalarında destek veren @boohouselounge ailesine teşekkür ettiler. Aynı zamanda çiçeklerin üzerine ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK sözlerini ekleyerek farklı ve harika bir etkinlik oluşturmaları takdire şayandır.

Bu perşembe günü ise yeni bir etkinlik peşindeler. Kansersiz Yaşam Yürüyüşü Etkinliği olacak. Etkinliğin içeriği şu şekilde:

1-7 Nisan Kanserle mücadele haftası temalı farkındalık çalışmaları kapsamında stand çalışması yapacaklar.

Erken teşhis, kanserle mücadele, tedavi yöntemleri vb. Konularda sağlık birimlerinden bir hocayla sarana çalışması ve farkındalık faaliyeti yürütülecek.Ardından kampüste bir kansersiz yaşam yürüyüşü gerçekleştirilecek.Yürüyüşe öğrenciler ve akademik personeller katılacak. Yürüyüş esnasında yine bilgi paylaşımları yapılacak.

Çalışkan Çetin DURMAZ Başkanımı ve ekibindeki tüm kulüp üyelerini, bu gençlere ışık tutan OKÜ yönetimini ve destek veren herkesi kutluyorum. Bu gençlerin çalışmalarında gereken imkanlar şüphesiz OKÜ tarafından sağlanmıştır. Özellikle Çetin Başkanımın vurgulamamı istediği Kulüp danışman hocası olarak Ahbap Osmaniye Ahbap Şehir gönüllülerinden öğr. gör. Can ÇELİKTAŞ a çok teşekkür ediyorum. Onlar çalışkan gençler ve birlikte muhteşem işler başarıyorlar. Destekleyerek yanlarında olan herkese çok teşekkür ediyorum. 
Son olarak bizler de Ahbap OSMANİYE Şehir yönetim kurulu Başkanımız ve üyeleri olarak OKÜ AHBAP Kulüp üyelerini destekleyor başarılarının artarak devamını diliyoruz.

ADANAMIZIN 104 yıllık çınarı Yeni ADANA gazetesi aracılığıyla ben de köşe yazımda bahsederek destek olmak istedim. Emeklerinize yüreklerinize sağlık . Başarılarınız daim yolunuz açık olsun inşallah.

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92