Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Dünyayı kurtaran adam Cüneyt ARKIN a veda….

Cüneyt ARKIN çocukluğumun kahramanıydı. Hep de öyle kalacak.


“Bekle beni geliyorum Fatma GİRİK demişti “
Gerçekten de öyle oldu. Vefatına çok üzüldüğümüz Fatma GİRİK ardından onu da götürdü.
Bilemedim nasıl olur, bu saatten sonra Türk sineması bu kadar başarılı sanatçılarının yeri dolar mı? ……
Ardında bu kadar güzel eserler bırakarak gidebilmek kimseye nasip olmaz. Sanatçı olmak böyle bir şey. Siz gidersiniz bu dünyadan ama eserleriniz kalır ve sizi yaşatır.
Çok değerli sanatçımız Cüneyt ARKIN ile ilgili edindiğim bazı bilgileri paylaşmak istiyorum şimdi de.
Sinemanın 'en yakışıklı' jönü, Malkoçoğlu, Battal Gazi ve Kara Murat efsanelerinin kahramanı, Yeşilçam’ın ‘Öğretmen Kemal’i, ‘Vatandaş Rıza’sı, ‘Cemil’i, Türkiye’nin en özel ortak değerlerinden biri Cüneyt Arkın, dün 85 yaşında aramızdan ayrıldı.

Yaşamı boyunca başarılara imza attı.


Medrano Sirki’nde akrobasi ve binicilik eğitimleri aldı. O artık Türk sinemasının ‘kahraman’ı, tarihi filmlerin aranan aktörüydü. Malkoçoğlu, Kara Murat ve Battal Gazi efsanelerini yarattı. Hiç dublör kullanmadı.
Cüneyt Arkın, ‘Maden’, ‘Cemil’, ‘Vatandaş Rıza’, ‘Öğretmen Kemal’ gibi filmleriyle Türkiye’nin 1970’lerdeki politik sorunlarını beyaz perdeye taşıdı. Aydındı, Atatürk sevdalısıydı.
DOKTORLUKTAN OYUNCULUĞA...
Cüneyt Arkın gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır, 8 Eylül 1937’de Eskişehir Karaçay’da doğdu. Babası Kurtuluş Savaşı’na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatır’dır. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi’nde gördü, 1961’de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sinema kariyerinin kapısını, yedek subay olarak askerliğini yaptığı sırada Göksel Arsoy’un başrol oynadığı ‘Şafak Bekçileri’nin (1963) yönetmeni Halit Refiğ açtı. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. Aynı yıl ‘Artist’ dergisinin yarışmasında birinci oldu. 1964’te Halit Refiğ’in ‘Gurbet Kuşları’ filmiyle Yeşilçam’a adım attı.


EŞİNE ÇOK AŞIKTI
Cüneyt Arkın hayatı boyunca iki kez evlendi. İlk evliliğini 1964’te Güler Mocan ile yaptı. Bu evlilikten Filiz adında bir kızı dünyaya geldi. Fakat 1968’de boşandı. İki yıl sonra Betül Işıl ile hayatını birleştirdi. Kaan ile Murat adlarında iki oğlu oldu. Efsane, bir röportajında “Tek isteğim Betül’den önce ölmek” demişti.
SON PAYLAŞIMI
Cüneyt Arkın’ın sosyal medyadaki en son paylaşımı, 19 Haziran Babalar Günü’nde oğlu Kaan ile verdiği bu poz oldu.
VE TAZİYELER
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyükleri taziye mesajları yayınladı. Erdoğan “Türk Sineması’nın usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla, karakteriyle hepimize örnek olan büyük sanatçı Cüneyt Arkın´ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da “Türk sinemasının çok değerli ismi Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Başımız sağ olsun” açıklamasını yaptı.
Ben, ölümün böylesi büyük sanatçılar için yanlış bir kelime olduğunu düşünüyorum. Onlar eserleriyle her zaman yaşayacaklar. Çocukluk kahramanım, gerçek bir vatan milliyetçisi Cüneyt ARKIN seni hiç unutmayacağız,mekanın cennet olsun.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05