CENGİZ ARCAN


GAZETECİLER GÜNÜ


 

10 Ocak Dünya Gazeteciler günü dolayısıyla tüm gazetecileri kutlar, sorunlarının en aza indirgendiği başarılı bir yıl dilerim.

Berlin Gazeteciler Birliğinin her ayın ikinci Pazartesi, dün 9 Ocak günü DIVAN e.V yapılan olağan toplantısına misafir olarak katıldım.

Benim için bilgi dolu, zevkli ve demokratik bir ortamdı.

Gazetecilerin olağan görüşlerinden sonra davetli konuşmacı Berlin Eyalet temsilcisi, yirmi yıllık milletvekili Ülker Radzıwıll hanımefendinin sunumunu dinledim.

Türkiye’deki havalı, giyimi kuşamıyla, halka tepeden bakışlarıyla itici bulduğum milletvekillerinden apayrı bir milletvekiliyle karşılaştım.

Ülker hanımın bilgi dolu sunumunu gözümü kırpmadan dinlerken mimikleriyle ve tüm beden diliyle konuştuklarını da gözden kaçırmadım.

Giyimi kuşamı, oturup kalkması ve konuşma üslubuyla öyle sade bir kadın ki; içimizden biri. Yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyenlerden değil.

Aklıma bizimkiler geldi.

Ankara’dakiler yeryüzünde gezen halka göre uzaylı milletvekilleri gibi. Oysa bunlar, halkın çok gerisinde kalmış adamlar.

Ne yapayım, bunları düşünmeden edemiyorum.

Ülkesini seven ama üç yıldır Berlin’de yaşayan biri olarak iki Coğrafya ve iki toplum arasındaki güzel ve çirkin farklılıkları görmemezlikten gelemiyorum; gözüme batıyor.

Ülker hanımefendi öğretmen bir çiftin 1966 Fethiye doğumlu bir kızı. Yedi yaşında Almanya’ya gelmiş eğitimini bitirdikten sonra iş hayatına atılmış ve daha sonra siyaset hayatı.

Çalışkan, sade ve hoş bir kadın. Kendisine başarılar diliyorum.

(VŞ)

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00