Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“ KADİRLİNİN MUHTEŞEM KADINLARI ”

KADİRLİ Halk Eğitim Merkezi, Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Usta Öğreticilerinin ses getiren iyilik hareketini anlatmak istiyorum bu hafta size.


Halk Eğitim Müdürlüğü Usta öğretici Kadınlar, hem çalışkan, hem emekçi, hem yetenekli hem de organizatörler. İlçemizde yangından zarar görenlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kendi el emekleriyle ürünler hazırlamışlar. Yaş almış teyzelerimiz için şallar, evlilik çağına gelmiş genç kızlarımız için çeyizlik ürünleri ve ev hanımlarının pek çok ihtiyaçlarını karşılayacak yastık, yorgan battaniye kilim vs.
Yurdumun dört bir yanı ateşler içinde yanarken bizim de içimiz yandı. Bu bölgede OSMANİYE KADİRLİ Kazmaca Köyü ve Karatepemiz yangından çok etkilendi. Özellikle evleri tamamıyla yanan, bu yüzden akrabalarında veya yakın komşularında kalan hemşehrilerimiz var.
Milletçe o kadar gönül zenginliğine sahip olduğumuzu bu zor günlerde ispat etmiş olduk.
İşte bahse konu Halk Eğitim Müdürlüğü Usta öğretici kadınları, yangınzedelerin yaralarına merhem olmak adına, ilçemizde bulunan yardımseverleri de bu mücadeleye destek olmaya davet etmişler.
Her şey bir adımla başlar. Niyetiniz güzel olursa , işte o adımın arkasından da güzel adımlar atmaya devam edersiniz. Hatta çoğalarak yaptığınız güzelliklerin de çoğalmasına vesile olursunuz.
Kadınlar bu konuda çok başarılıdır. Kendi oluşturduğum Kadınlar Meclisinden biliyorum bunu. Buradan KADİRLİ Kadınlar Meclis üyelerimi de sevgiyle kucaklıyorum.
Her kadının içinde şefkat duygusu yaşar. Ve bu duygularla birlikte hareket edenler topluma yarar sağlarlar.
Usta öğretici Kadınlar , KADİRLİ de bazı çalışanları, kurum ve kuruluşları da bu iyilik hareketlerine dahil ederek muhteşem bir projeyi hayata geçirmişler.
Halk Eğitim Merkezi salonu ve diğer odaları , her çeşit ev eşyalarıyla dolmuş taşmış. Bana da bu hafta köşe yazımda bahsetmek düştü.
KADİRLİ Feyyaz Kundura
KADİRLİ DYD Giyim
KADİRLİ ve OSMANİYE Sağlık Personelleri
Ve KADİRLİ Esnaflarından bazıları.
Her birine bu iyilik hareketine vermiş oldukları destekler için teşekkür ediyorum.
Kadınların bu çabalarını, Kurum ve kuruluşların yöneticilerinin desteklemesi , hareketin devamlılığı açısından çok önemli. Emeği geçen Halk Eğitim Müdürlüğü Usta öğretici Kadınlar, diğer kadın çalışanlar, Müdür ve Müdür Yardımcılarını gönülden kutluyorum.
Başarılarının artarak devamını diliyorum. Doğru yolda beraber yürümek başarının anahtarıdır.

AHBAP
Yangın felaketleri yurdumun bazı bölgelerinde hala devam ediyor . Bununla ilgili olarak Ahbap Genel Başkanı çok sevdiğim Sanatçı Haluk LEVENT in bir paylaşımında bakın neler var:
Tarım ve orman bakanlığı yetkilileri ile görüştük.
Ahbap derneği olarak, Kırgızistan’dan geniş su deposu olan bir helikopter alıyoruz.En az beş gün kalacak. Marmaris bölgesine göndereceğimiz helikopter , Orman Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak çalışacak.
Umarım bir aksilik çıkmaz.
Devletiyle, milletiyle elele yüce yürekli insana kalben teşekkür ediyorum.
OSMANİYE Ahbap yönetimi olarak yangın bölgesindeki vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarımız devam ediyor. Dilerim yaralar bir an önce kapanır.

MÜGE ANLI ve DOSTLARI
Başarılı gazeteci ve televizyoncu Müge ANLI Hanımın ,Türk Kızılayı ile birlikte hayata geçirdiği, MOBİL AŞEVLERİ, Tüm Türkiye genelinde, yangından zarar görenlerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.
Özellikle KADİRLİ Karatepe yangın bölgesinde madur insanların ihtiyaçlarını karşılayan mobil aşevilerinin, ne kadar gerekli ve değerli bir proje olduğunu hepimiz anladık sanırım . İnsanlar bu sayede, hem yemek yiyorlar hem de mobil aşevleri önünde fotoğraf çekilip ,acılarını biraz olsun hafifletiyorlar. OSMANİYE KADİRLİ Halkı olarak çok sevdiğimiz Müge ANLI Hanıma, bu muhteşem proje için çok teşekkür ediyoruz.( Kızılay KADİRLİ şubesi yönetimi başta olmak üzere kadın kolları ve genç Kızılay’a emekleri için teşekkürler )

KA-VAK
KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı ile KADİRLİ Belediyesi tarafından düzenlenen DELAĞRA Şenlikleri, ilçemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle iptal edilmiştir. Duyarlı Başkanlarıma katılıyorum ve teşekkür ediyorum. Bir yanda canı yanan hemşehrilerimiz varken, diğer tarafta eğlence olmamalı. Yani Ka-vak hemşehrisinin acısını paylaşmıştır.

Yurdumun üstündeki kara bulutların, artık dağılmasını diliyorum. Biz ne kadar güçlü olduğunu ispat ettik sanırım. Umarım artık güzel günler yakındır. Yeni ADANA Gazetesi vastasıyla güzel yurdumun dört bir yanına selamlar sevgiler gönderiyorum.
30 Ağustos (Zafer Bayramımız) tarihine kadar tekrar görüşebilmek ümidiyle, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00