CENGİZ ARCAN


ŞİMDİ NE OLACAK?


Bence ikinci turda kimin Başkan seçileceğinin hiçbir önemi yok artık! Çünkü bu seçimde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaybetti!
Neden mi?
AKP 267, MHP 50 vekil çıkararak iki partinin birlikte 317 vekilleri oldu. Bu meclis çoğunluğu demek. Ayrıca YRP de 5 vekil alınca tamamı 322 vekili oldu Cumhur ittifakının.
YSP’nin de 66 vekili var.
CHP 169 vekil ama bu sayının içinde hiçbir getirisi olmayan Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu gibi 38 vekil var; Anayasa oylanacağı zaman bu 38 vekil kiminle hareket eder dersiniz? Sayın Kılıçtaroğlu’nun bu konuda söyleyeceği bir söz vardır umarım!
Örneğin: Anayasanın ilk dört maddesi ve 66. maddesi değiştirilmek istenirse veya devletin Üniter yapısından vazgeçilip Federasyona geçilmek istenirse bu teklife tereddütsüz onay verecek milletvekilleri var mıdır? Biliyorsunuz ki 3/2 çoğunlukla yani 600 vekilden 400 vekil blok olursa Anayasayı değiştirebiliyorlar.
Şimdi yeniden bir hesap yapalım!
AKP 267

MHP 50
YRP 5
YSP 66
CHP içine monta edilenler 38
Toplam 426 vekil.
Bu saydığım partiler zaten Türkiye Cumhuriyetini Federasyona dönüştürmek için beyanat veriyorlar hatta her fırsatta TC’nin adının ve bayrağının sorun olduğunu açıkça telaffuz ediyorlar.
Acaba diyorum; Millet ve Cumhur ittifaklarının arasına halkta hiçbir karşılığı olmayan bazı şaibeli isimler bir amaç için mi sokuşturuldu?
Korkunç!
Acaba oy kullanırken bu olasılıklar aklınıza geldi mi yoksa bizim parti kazansın da ne olursa olsun mu dediniz?

Vallahi benim böyle negatif düşünceler hep aklıma geliyor. Arkadaşlarım beni bu tür düşüncelerim için hep azarlıyorlar.
Peki, böyle bir şey olursa bu girdaptan nasıl kurtulabiliriz?
MHP 50
İYİ PARTİ 44
Bu iki parti birleşirse 94 vekilleri olur ama bunların liderleri birleşmeye uygun değiller! Bu partilerin vekilleri anca Sinan Oğan gibi genç bir liderin etrafında birleşebilirler. Ondan sonra sıra gelir CHP vekilleriyle birlik olup Türk milletinin ortak çıkarlarını birlikte koruyup hareket etmek için anlaşmalarına. Eğer ki böyle bir oluşum yaratılamazsa Türkiye Cumhuriyetine yazık olur. Karşılaşacağımız enkazdan kimse kendini kurtaramaz.
Ben şahsen umutluyum ama bazen umudum kırılıyor çünkü ittifaklar içindeki ortaklıklara baktığımda ve tüm partilerin vekil adayları ve sıralamalar açıkladığında içime kurt düşmüştü.
Ata ittifakına %5.30 oy verenler benim gibi içine kurt düşenler oldu zannediyorum.
Milliyetçi vekillerle CHP içindeki Atatürkçü vekillerin birleşip TCD için bir arada saf tutarlarsa umut doğabilir! Meclis içinde başka bir alternatif görünmüyor zaten!
Verdiğim rakamlarda belki ufak tefek yanlışlıklar olabilir, varsa özür dilerim.
Gelecek karanlık günler korkutuyor beni. Ben korkak bir adam değilim ama insan karanlıktan korkuyor işte! Belki de göremediğimiz için, bilmediğimiz için korkuyoruz.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Senaryoyu çizen güzel çizmiş, oynayanlar da iyi oynuyorlar! Bize de uyuklayarak seyretmek kaldı. Ne dersiniz?
Benden bu kadar arkadaşlar, siyasete kafa yorunca sinirlerim bozuluyor. Kırmızı şarap aldım seçim günü için; Tayyip abiye ve Kemal amcaya selamlar saygılar. Her ikisine de başarılar diliyorum.

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00