Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


PSİKİYATRİST DOST TURGAY KASAP ANISI’NA!


Evet... Bazen ailemizden daha çok bize değer veren, bizi kaale alan “yabancılar” vardır. Yabancı görülen bu insanlar sanki birer aile bireyidir. Bize değer vermek nedir yaşatarak öğretirler. Bazen çatışılır, küsülür ancak bu çatışmalar ve küsmeler değersizlikten değil fazla değerdendir.

İlginç bir tesadüftü bizim karşılaşmamız. Ben kendisi için yabancı kendisi benim için uzaktan bilindik olan. Maalesef vefatından birkaç ay sonra vefatını öğrenmiş oldum. Kendime kızdım. Onca yara, acı, travma neticesinde gücünü hissettirmeye ve ayakta durma mücadelesine kâh tepkili kâh sempatik hallerine hayran kalmış olduğum ey sevgili ve saygıdeğer dost ve arkadaş Dr. TURGAY KASAP meğerse kendisinden haber beklerken hesaplanmamış bir sessizlikle aramızdan çoktan ayrılmış.

Belki Profesör unvanı yoktu ancak hayatın çilesini de sillesini de cilvesine de ödüllerini de dibine ve tavana kadar yaşamış bir Profesör unvanı taşıyan bir hekimden çok daha üstün niteliklere sahip ve işini ve değeri ve de ahlâki değerleri ve ve ve de etiği bilen, maneviyatı yüksek naçizane sevgili kızı Selin ile yıllar sonra kesiştiğimiz ve insanlık ve değer adına bilim adına hatta sanatçı ruhu ve yanı ile gönlümü ve ruhumu fethetmiş iki insan olarak aklımın hep bir köşesinde yerini sahiplenmiş güzel ve özel insanlar.

Turgay Kasap’in vefatı bir canlının ölümünün ötesinde insanlığın ve maneviyatın bir parçasının kaybıdır.

Işık saçan gözleri ve dobralıkla tatlı sert laf edişleri hep hatırımda kalacaktır. Öyle bir aşkla müziğe sarılışı, bir baba yüreğiyle çocuklarını sarmalayışı tarafımca hiç hem de hiç unutulmayacaktır.

HAKKINI HELAL ET TURGAY KASAP

Onurlu ve gururlu hayatının eğer cennet varsa cennetle ödüllendirilmesini diliyorum. Seni çok çok özleyeceğiz hepimiz.

Bir gün kavuşmak kısmet olur diye umut ederek yaşayacağım.

“İNSAN insan derler idi insan nedir şimdi bildim”.

UMARIM HUZUR VE MUTLULUK YOLDAŞIN OLMUŞTUR... Sevgi ve rahmetle...

BAŞIMIZ SAĞOLSUN...

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00