Güleser KELEŞ


İnsanları daha da çaresiz bırakıyorlar


Toplumumuzda işi yürekli, merhametli, yardımsever insanlar olduğu kadar maalesef ki sayıların azımsanmayacak kadar da çok sayıda kan emiciler de mevcut.
Her kötü durumdan kendi menfaatlerine bir şeyler yontmaya çalışan kişilerle maalesef aynı havayı teneffüs etmek zorunda kalıyoruz. Bu kan emiciler, yaşanan felaketlerden, kaos ortamlarından yararlanmayı çok iyi biliyorlar.
Bu tarz kötü kalpli insanların en çok sevdikleri şey para olduğu için, her tür ortamı paraya çevirmeyi marifet sayıyor bu zatlar. Şöyle ki döviz kuru çıkıyor, döviz kurunu bahane ediyorlar fiyat yükseltiyorlar. Pandemi oluyor, insanlar hastalıktan kırılıyor, pandemiyi bahane ediyorlar fiyatlar yükseltiliyor. Şuanda bir deprem felaketinin içinde bir oraya bir buraya savruluyoruz. Yine bu kan emiciler sahnede.
İnsanlar evlerini, barklarını kaybetmişler. Hayatları, ocakları sönmüş. Sevdiklerini bir daha görememek üzere kaybetmişler. Hayata sıfırdan başlamak üzere ev arayışlarına giriyorlar. Bir de ne görsünler ev sahipleri yüzde 100 ile kalmamışlar yüzde 200-300 kiraları arttırmışlar. Biliyorlar ki insanlara bu süreçte en gerek olan şey barınacakları bir daire… Mecbur bir ev bulacaklar ve öyle yada böyle yaşamaya devam edecekler. Ancak bu kadar yüksek kiralara güç yetiyor mu? Asla yetmiyor.
Öte yandan bu kan emicilerin bir kısımları da depremzedelere ev vermek istemiyorlar. Zaten kiraları kafanıza göre arttırdınız, arttırmaya da devam ediyorsunuz. Sorgu, sual edeniniz yok. Elinizi vicdanınıza koyun diyen yok. Allah’tan korkun diyeniniz yok. Yada yaptığınız yasal değil al sana şu kadar ceza diyen bir denetim mekanizması da yok. Bu kadar başınız boş. Dediğiniz fiyata okey bile dese ‘ben depremzedeye ev vermem’ diyen kan emicileri gördük televizyonların ana haberlerinde…
Burada devletin tüm organlarını göreve çağırıyoruz. Bu kadar bu kan emiciler başı boş bırakılmamalıydı. Ülke sahipsiz gibi kaldı. Herkesin kafasına göre fiyat uyguladığı bir ekonomik sistem nerede görülmüş. Bu piyasa bu kadar serbest olamaz, olmamalıdır da.
Eğer ki bu vicdansızlara daha fazla tolerans gösterilirse daha da ne kadar ileri gidebilirler bilemiyorum. Utanmadan 4 bin liralık kirayı 14 bin yaparlar mı? Bence yaparlar. Eğer ki denetim olmazsa, ezilen daha çok ezilmeye devam edilirse, haklı sesini çıkaramazken, haksızın sesi daha gür çıkıyorsa çok yanlış giden şeyler var demektir.
Lütfen artık bu fırsatçılıklara müsaade etmeyin. Bu kan emicilerin daha da büyümelerine, palazlanmalarına engel olun. Çaresiz kalmış insanları daha da çaresiz bırakmayın.

1
1.08.2023 01:44:37
555

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92