Zekai BULUÇ


ŞAİR ORHAN VELİ KANIK VE KAMU YARARINA (!) GAZETECİLİK YAPAN MEHMET BARLAS! 

Zekai BULUÇ


        Merhum Orhan Veli KANIK’IN güzel bir şiiri vardır.KANIK bu şiirinde ciğerci kedisini sokak kedisine karşı konuşturur.Ciğerci kedisi,sokak kedisine ‘’ Açlıktan mı bahsediyorsun seni komünist seni !’’ der Her olumsuz olayı sokak kedisinin üzerine yükler.Kamu yararına (!) gazetecilik yapan Mehmet Barlas ‘’ CHP kapatılsın,150'likler gibi sürgüne gönderilsin! ‘’ söyleminde bulunmuş. Emrin olur Mehmet emrin olur! Doğu Karadeniz bölgemizde meydana gelen sellerden dolayı can ve mal kayıplarının tek sebebi CHP’dir! İnşaatlarda deniz kumu kullananlar CHP’lidir!  CHP’liler yaptıkları inşaatlarda nervürlü demir yerine düz demir kullanırlar! Güney Ege’de ve Akdeniz bölgesinde günlerce süren yangınları CHP çıkarmıştır! Bu CHP var ya bu CHP, ülkeye Covid 19 hastalığını yaymıştır. Anti emperyalist kurtuluş savaşımızda sarı saçlı,mavi gözlü Başkomutanımızın özgün buluşu Tekalif-i Milliye’ye en önce CHP karşı çıkmıştır! Düyunu umumiyeyi Anadolu’ya CHP çağırmıştır!

          Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şöyle bir söylemi vardır: Benim iki eserimden ikisi Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Fırkasını kurmaktır! CHP kapatılıp ‘’ 150'likler ‘’ gibi sürgüne gönderilirse;Türkiye ABD’nin zenginliğine 8 çeker ! Emrin olur Mehmet Barlas emrin olur!

           SÖZÜN ÖZÜ : Mehmet açlıktan açığa,demokrasi dediğiniz muhalefetsiz olur! demek istiyor.

            NOT: Ben bu yazıyı 103 yıllık Çınar’a göndermeden önce haber kanallarında Barlas’ın şunları söyledikleri ortaya çıktı.’’Ben o sözleri espri olarak söylemiştim!’’ İşte ‘’Çevir kazı yanmasın!’’ dediğiniz böyle olur. Dürrizade Abdullah’ta,’’M.Kemal Paşa ile Kuvayi Milliyecilerin katli vaciptir! ‘’ fetvası da espriydi! (Yerseniz !) 

           Evde kalın.

           Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00