Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“Münir ÖZKUL” anısına saygı ve rahmetle


Çocukluk yıllarımın en sevdiğim değerli sanatçısı Münir ÖZKUL 5 Ocak 2018 de vefat etmişti. YENİ ADANA Gazetemiz aracılığıyla tam da ADANAMIZIN düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde rahmet dilemek istedim.
2002 yılında başlayan demans ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı ile mücadele eden Münir Özkul, bu tarihten beri evinden dışarıya çıkmak ve kimseyle görüşmek istememiş. Hastalığına bağlı olarak geçmişe dâir hafıza kaybı yaşayan oyuncu, vefat etmiş birçok tanıdığının hayatta olduklarını sanmış. Uzun süre mücadele ettiği hastalıkları süresince de hakkında birçok kez asılsız ölüm haberleri çıkmıştı hatırlarsanız.

MÜNİR ÖZKUL’UN KIZI GÜNER ÖZKUL un kaleminden…
Babam'ın hastalığının daha yeni ortaya çıktığı dönem 2000'li yılların sonlarıydı ve ilk olarak hafıza kaybı ile başladı. Bir gün Kemal'i çok özledim hiç gelmiyor arayıp sormuyor dedi. Oysa Kemal Sunal 4 ay önce vefat etmişti, Öldüğünü söyleyemezdim çünkü babamın Kemal Abi'nin cenazesindeki perişan hali gözümün önünden hiç gitmiyordu.Film çekimi için şehir dışında ve meşgul olduğunu söyledim. Babam o zamanlarda hep ölen arkadaşlarının hayatta olduğunu sandı, mutlu olmasını istediğimiz için vefat ettiklerini söylemedik. 2002 yıllarının ilk aylarına geldiğimizde babam zor yürüyor ve sürekli rahatsızlığından dolayı yatıyordu bir gün bana odasındaki televizyonun kanalını değiştirmemi söyledi kumandayla bir kaç kanal gezdim birden ekranda limonnn diye bağıran o efsane aktör çıktı karşımıza yani babam Neşeli Günler'in kavga sahnesine denk gelmiştik tebessümle babama baktım ama söylediği sözler ile bir anda gözlerim doldu:
"BEN BU ADAMI ÇOK SEVİYORUM ÇOK GÜZEL OYNUYOR ADI NE BU ADAMIN" dedi. O koca aktör artık kendinin kim olduğunu da hatırlamıyordu...
Münir Özkul'un Kızı Güner Özkul
Anısına saygıyla…
Çok değerli sanatçımız Münir ÖZKUL u ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum. Yeri dolar mı bilmiyorum fakat bir efsaneyi kaybettiğimizi biliyorum. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun .

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00