Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU çok değerli bilgilerini paylaşmaya geliyor.

Onun adına yazdığım tüm köşe yazılarında olduğu gibi bu yazıyı da yine değerli YENİ ADANA gazetesi okurlarına armağan ediyorum.


 

Her yıl Kadirli Eğitim ve kültür vakfı tarafından KA-VAK kurucu üyelerinden İsmail Safa VAYISOĞLU anma etkinlikleri düzenlemektedir. Kadirli sevdalısı rahmetli İ.Safa VAYISOĞLU üç kız evladı her biri kendi alanında tıpkı babaları gibi çalışkan göz doldurmaktadır.
Geçtiğimiz yıl anma etkinlikleri kapsamında bazı değişiklikler yapılmıştır. I. Safa VAYISOĞLU, Yaşayan değerli kızları Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU, Fizik Öğretmeni Emine UYGUR Hanım ve Eczacı Göknur KARACA Hanımların düşüncesiyle anneleri Nigar VAYISOĞLU ile birlikte anılmaya başlamıştır. Ve bu şekilde devam etmektedir .
Geçtiğimiz yıl Prof.Dr Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU Hanım ile Kadirli kadınlarını bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmıştık. Zaten şehirlerarası ve uluslararası çalışmalar yapan Profesörümüz bu yıl da Kasım ayı ilk çalışmalarını yine memleketinde başlatacaktır. Onun azmine ve ilerleyen yaşına rağmen çalışkan kişiliğine hayran kalmıştık.
Bu yüzden bu yıl da anma etkinliğimizi düzenlerken yine toplumun temel yapı taşları kadınlarımızı bilinçlendirmek için Kadirli Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğümüzle özel bir program hazırlıyoruz.
Özellikle bazı genetik hastalıkların aslında önlenebilmesi konusunda bilgileneceğiz. Çocuk hakları konusunda önemli bilgiler öğreneceğiz. Bu çok önemli konularda biz kadınlara gönüllü olarak bilgi verecek olan gururumuz Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU Hanıma buradan teşekkürlerimi sunuyorum .
Profesörümüz 4 Kasım Cuma günü saat 9.00 da OSMANİYE İl Müdürlüğünde çocuk haklarıyla ilgili,
5 Kasım saat 19.00 da Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezinde önlenebilir genetik hastalıklar konusunda bilgi verecektir.
Tüm Kadirlili hemşerilerimizi bu muhteşem bilgilendirme toplantılarını izlemeye davet ediyoruz.
Haftaya programların yeri ve zamanını daha detaylı bir şekilde anlatacağım .
Sevgi bebeğimizi de unutmadık tabii. Safa VAYISOĞLU anma etkinlikleri kapsamında SHM Müdürlüğümüzle çocuklarımıza özel hazırlanan programda Bİ BAKAR MISIN Tiyatro topluluğu gönüllü olarak okul çocuklarını eğiterek KARAGÖZ HACİVAT ortaoyunu hazırladılar. Buradan tiyatro eğitmenine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Oyun ücretli olarak sahnelenecek olup bilet sarışlarından elde edilen gelirlerin insiyatifi SMA Hastası Sevgi bebeğin ailesine bırakılacaktır.
Vakıf çalışmalarımızda memleketimiz adına birlikte doğru yolda yürümeyi hedefliyoruz . Destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederiz .

Değerli Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU Hanımı ve kıymetli kız kardeşleri Fizk Öğretmeni Emine UYGUR Hanım Eczacı Göknur KARACA Hanımı heyecanla bekliyoruz.

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00