GAZETEMİZİN 105. YILI KUTLANDI
"YENİ ADANA GAZETESİ İÇİN NE DEDİLER" 26.12.2022 12:51:00 16755 0

GAZETEMİZİN 105. YILI KUTLANDI

Gazetemizin 105. Kuruluş yıldönümünde Çetin Remzi Yüregir'in mesajını okuyan Oya Yüregir, "YENİ ADANA'nın yarınları ne olacak?"sorusuna, "Bu sorunun yanıtı daha çok ülkemizin gelecek yıllarda neler yaşayacağına bağlı" dedi.

Oya Yüregir, "Ancak şurasını hemen vurgulayalım ki gerek basının gerek ise ülke ekonomisinin yarattığı zor koşullara rağmen aile olarak, gazetenin çalışanları olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerine yer verdi.
 

25 Aralık 1918 tarihinde kurulan ve 105 yıldır yayın hayatının sürdüren Yeni Adana Gazetesi’nin dostları, kuruluş yıldönümünü Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Sosyal Tesisleri'nde dostları ile birlikte sade bir törenle kutladı.

Programın açış konuşmasını yapan Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Vahit Şahin, salonda sürekli arka fon müziği olarak Adanalı sanatçılar Rüya Eylül Seçkin ve Özgür’ün seslendirdiği  “Kirvem Adanalıyım” müziğinin çalındığını hatırlatarak, "Bu şarkının söz yazarı Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir beyin dayısı olan ünlü şairimiz rahmetli Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya aittir.Bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız döneminde Adnan Menderes Adası girişine bir Kitap Anıtı yapılmıştı. Çoğu Adanalı olmak üzere 18 yazarın adlarının yazıldığı bu anıta Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın adının konulmamasını “unutulmuştur” diye yorumladık. O dönemin başkanına bu konuyu ilettik. Yaptırmak için söz verdi ama yapmaya zamanı yetmedi. Bu dönem başkanımıza da bildirildi. Ben de bu konuda 2-3 kez yazı yazdım. Ama Adana’nın gündemi ve sorunları o kadar yoğun ki, yine unutuldu diyoruz. En kıza zamanda bu anıtın en üzerine Fazıl Hüsnü Dağlarca adının yazılmasını bekliyoruz" dedi.

2022 yılının Yeni Gazetesi için çok acı geçtiğini kaydeden Şahin, "Bu yıl, önce Gazetemizin sahiplerinden, şuan aramızda bulunan Sayın Zeynep Yüregir’in babası Yalçın Remzi Yüreğir’i kaybettik. Ardından yazarımız Profesör Süleyman Bozdemir’i.Daha sonra yazarımız Sabri Nakip Galipler’i ve emekli Albay Ali Maralcan’ı.Son olarak da benden önceki Yazıişleri Müdürümüz olan tüm basın camiasının çok sevdiği Cihat Ovalı’yı torağa verdik.Bir yılda beş kaybımız oldu. Onlara Tanrıdan rahmet diliyor, sevenlerine ve tüm yakınlarına yeniden başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

ÇUKUROVA ÖYKÜ ÖDÜLÜ KAZANANLAR AÇIKLANDI

Bu yıl ikincisi düzenlenen Çukurova Öykü Ödülü yarışmasını kazanan ilk üç kişiyi açıklayan Yeni Adana Gazetesi Yazarı Süreyya Köle, "Yeni Adana Gazetesi'nin çatısı altında sizlerle birlikte bulunmak benim için çok anlamlıdır. Hepinize ayrı ayrı sevgilerimi sunuyorum. Çukurova Öykü Ödülü, değerli başkanım Soner Çetin'in ciddi desteğiyle başlamış ve sürdürülen bir yarışmadır. Yol arkadaşlarımdan çok destekleri olan Çukurova Belediyesi Kültür Müdürü Tolga Solmaz ve Çukurova Belediyesi Danışmanı Doğan Gülbasar dan oluşan üç arkadaş olarak  çok ciddi bir şekilde sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu yılki ödülümüz "Göç ve Göçmenlik"ti. Yine geçen yıl olduğu gibi dünyanın çok farklı yerlerinden Türkçe yazan yazarlardan çeşitli yazılar geldi. Kanada, İngiltere, Japonya, Avustralya olmak üzere, Türkler dünyanın çok yerlerinden yazmaya devam ediyorlar" dedi.

Süreyya Köle, 2022 yılı “Göç ve Göçmenlik” konulu Çukurova Öykü Ödülünde ilk üçe girenleri şu şekilde sıraladı:

1.“Yurda Dönüş” adlı öyküsüyle Ankara'dan Sofya Kurban

2“Karpuzlu Sakız” adlı öyküsüyle Van'dan İ. Usame Yöndem

3.“Bilinmeyen Bilinmeyen” adlı öyküsüyle Ankara'dan Dr.Erkan Damar.

Üç arkadaşımızı kutluyoruz. Ödülümüzü Çukurova Kitap Fuarı'nda düzenleyeceğimiz "Göç ve Göçmenlik" konulu panelin ardından takdim etmeyi planladık. O panelde de bizleri yalnız bırakmaz iseniz çok mutlu oluruz.Tekrar geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizi görmek çok güzel."

 

OYA YÜREGİR'İN KONUŞMASI

Gazetemizin sahibi Çetin remzi Yüregir'in kızı Oya Yüregir, konuşmasında bu etkinliğin düzenlenmesinde desteği bulunan Çukurova Belediyesi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ne Yüregir Ailesi adına teşekkür etti. Oya Yüregir, Çetin Remzi Yüregir'in kızı olarak babasının gönderdiği Hoş geldin mesajını okumak istediğini belirterek şunları söyledi:

"Bugün gazetemiz YENİ ADANA'nın 105. Yayın yılına girişini kutluyoruz. 105 yıl yalnız bir gazete için değil ülkemiz ölçeklerinde etkinlik gösteren her alandaki kurumlar ve kuruluşlar için de önemli bir süre sayılır. YENİ ADANA'nın bu açıdan dikkate değer özelliğe sahip olduğu düşünülebilir ilk bakışta. Bir bakıma öyledir ama gazetemizin daha da önemli asıl özelliği dikkatten kaçmamalıdır. YENİ ADANA bugün dahi kuruluşunun temelini oluşturan nedenleri, bunların ardında yatan amaçları, o zamanlarda savunulan ve  gerçekleştirilmesine çalışılan ilkelerin tümünü sahiplenerek yayınını sürdürmeye çalışmaktadır. Nasıl ki 1918 yılının karanlık günlerinde ana hedef Türkiye'mizin bağımsızlığını ve ulusumuzun özgürlüğünü sağlamak olmuş ise YENİ ADANA bugün de babalarımızın zaferle çıktığı Kurtuluş Savaşının sonuçlarını ne pahasına olursa olsun koruma görevini sürdürmeye kararlı olarak yoluna devam etmektedir. İşte YENİ ADANA'nın temel özelliği budur.

Kurtuluş Savaşı sonrası genç Türkiye'nin kuruluşunda da görev yapan YENİ ADANA sonraki yaşamında Atatürk Devrimleri'nin başarılı olmasında, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren sürekli ivme kazanan çağdaş bir ulus yaratılması sürecinde bir hain saldırı sonucu yine bir Aralık ayında yaşamını yitiren YENİ ADANA dostu Cavit Orhan Tütengil'in tanımı ile "ATATÜRK TÜRKİYESİ'NİN İLERİ KARAKOLU" olma görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Bugün de hukukun üstünlüğü temeline dayanan bir sistemin kökleşmesi adına Cumhuriyetimizin savunuculuğunu üstlenmiş bulunmaktadır.

Gazetemizin diğer temel bir özelliğini anımsatmakta da yarar görüyoruz. YENİ ADANA yayın hayatı boyunca gazetecilik alanında da örnek bir yayın organı olma sorumluluğuna özenle sahip çıkmıştır. Kendi kuruluş koşullarının tanımladığı düşünsel ve siyasal öze bağlı kalmakla beraber, toplumun olayları ve gelişmeleri izleme hakkını göz ardı etmeden habercilikte 'tarafsızlık* ilkesine saygılı olmuştur.


YENİ ADANA gazetecilik mesleğinin saygın biçimde gelişmesi yönünde meslektaşlarının yetişmesinde kendisini görevli saymış ve Adana'mıza, hatta ülkemize nice medya mensubu yetiştiren bir okul haline gelmiştir.

Bugünlere gelirsek YENİ ADANA içeriğini kısır siyasal tartışma ve atışmalardan uzak tutarak, kamuoyunu aydınlatıcı bilgilere, konusunda uzman yazarlarımızın görüşlerine ve sanat/edebiyat alanında etkinliklere yöneltmiştir. Bu bağlamda bugün burada Çukurova Belediyemizin de katılımı ile düzenlediğimiz ÖYKÜ YARIŞMASININ sonuçları açıklanacak.

Geçen yıl "EMEĞİN ÇUKUROVAS’ı ana başlığı altında yapılan yarışmanın sonuçları yine burada açıklanmıştı, DÜŞÜNCE - SANAT VE TOPLUM ekini de yöneten Süreyya KÖLE arkadaşımızın organize ettiği yarışmanın bu yılki başlığı "GÖÇÜN ÇUKUROVASI" idi bilindiği gibi. Bu etkinlik sonucu edebiyatımıza yeni yapıtlar kazandırıyor oluşumuz bizim için ayrıca bir kıvanç konusu olacak.

YENİ ADANA'NIN YARINLARI NE OLACAK?

YENİ ADANA'nın yarınları ne olacak? Bu sorunun yanıtı daha çok ülkemizin gelecek yıllarda neler yaşayacağına bağlı. Ancak şurasını hemen vurgulayalım ki gerek basının gerek ise ülke ekonomisinin yarattığı zor koşullara rağmen aile olarak, gazetenin çalışanları olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bir kere koşulların zorunlu kıldığı internet gazeteciliği alanında dikkat çekici gelişmeler sağladı. Günde 10 bini aşan izleyici ve ayda milyonu aşan haber izleme rakamlarına ulaşan bir ortamı yaratmış bulunmaktayız. Ülke ve dünya genelinde izleniyor duruma gelindi diyebiliriz.

2022 ACILARLA GEÇTİ

2022 yılı ailemiz ve gazetemiz açısından acılarla dolu geçti. YENİ ADANA'nın ortağı ve temeli olan abim YALÇIN REMZİ YÜREGİR'i ne yazık ki kaybettik. Kendisi gerek müzik sanatı gerekse Çukurova Üniversitesinde verdiği önemli hizmetler açısından da yokluğu hissedilmemesi olanaksız bir kişi idi. Rahmetle anıyorum sevgili abimi. Ağustos ayında acı bir kayıp daha yaşadık. Yazıişleri Müdürümüz CİHAT OVALI en verimli döneminde yaşamını yitirdi. Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü olarak da Adana basınına önemli hizmetler vermişti. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Bu önemli günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz ve gücümüze güç kattığınız için sizlere teşekkür ederken, başta Ahmet Remzi Yüregir olmak üzere YENİ ADANA'ya ve bu vesile ile ülkemize, ulusumuza hizmet vermiş olan kişileri saygı ile anıyoruz."

ADD BAŞKANI İSA KAYADAN, “BU AİLENİN DAMARLARINDA  ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ ASİL KAN DOLAŞIYOR”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan da konuşmasına başlarken, "Kuvayı Milliyeciler, İradeyi Milliyeciler, Hakimiyeti Milliyeciler, tam bağımsızlıkçılar, Yeni Adana dostları, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Kayadan,"Az önce yaşadıklarımızdan dolayı çok duygulandım. Hem Yeni Adana Gazetesi hem de Yüregir Ailesi acı bedeller ödedi. Onlara ne kadar saygı duysak azdır. Büyük önderimizin söylediği gibi gerçekten de bu aile için rahatlıkla söylenebilir."damarlarınızdaki asil kanda mevuttur" dediği şey, hakikaten bu ailenin asil damarlarında dolaşıyor. Ne mutlu onlara.  Yeni Adana Gazetesi'ni yaşattıkları için. Ne mutlu Kuvayi Milliye’de irade, katkı koydukları için"

"Şimdi biraz geriye gittiğimde şunu net olarak hatırlıyorum" diyen ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, "Gazi Mustafa Kemal, Mondros Ateşkes Anlaşmasından hemen sonra Jhon wondwers'e "Müttefikler Savaşı kaybetmiş olabilir ama bizim için Ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesi şuandan itibaren başlıyor" demişti.Ve Yıldırım Orduları Grup Komutanlığını devralmıştı ve o orduyu bizim sınırımıza çok sağduyulu bir şekilde yaklaştırmıştı. Ve burada Yüregir Ailesinin çok değerli insanları ve Ramazanoğulları'nın çok değerli insanları ve Adana'nın Kuvayi Milliyecileriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk buluştu ve aslında "Bende bu vakiin ilk hissi teşebbüsü bu güzel memlekette,bu Adana'da başladı" demesinin bizim için çok anlam ifade ettiğinin altını yeniden çizmek gerekiyor" diye konuştu.

Kayadan,"Çünkü, Dünya Lideri olmuş bizim ebedi liderimize burada bir ilham oluşturmak, kaynak oluşturmak, ona yeniden bir fikir yaratmak ve onun ufkuna katkı koymak ancak Çukurovalı yiğitlere mahsus oldu. Kendisi de bunu açık yüreklilikle, alçak gönüllülükle ifade etti. Çünkü Çukurova İnsanı hastalıkla mücadele der, feodilete ile mücadele eder, sinekle mücadele eder, sıtmayla mücadele eder ama bağımsızlığı için ayrı bir mücadele etti, çok büyük katkılar koydu" dedi.

"NE MUTLU Kİ BİZE YENİ ADANA DOSTLARIYIZ"

Kayadan şunları kaydetti:

"Şimdi o döneme baktığımızda ihanet içerisinde olan o gazeteleri de görüyoruz. Bunların başında Ferda geliyor.Işıklar içinde olsun,sevgili 

Ali Maralcan abimiz bunun altını çok çizerdi. Ümit, Adalet, Selamet, Hakikat adı altında sözde  bu gazeteler basına hizmet ediyor adı altında aslında ihanete hizmet ediyordu. O dönemde İradeyi Milliye, Hakimiyeti Milliye ve Anadolu, İzmir, İstiklal gazeteleri de Müdafayı Hukuk iradesine katkı koydu dostlar. Yeni Adana Gazetesi yaratıcıları o gün için şunu yapabilirlerdi. Ferda gibi, Selamet gibi,Hakikat gibi   kolayı tercih edip emperyalistlerin kontrolü altına geçebilirlerdi. Kalemlerini satabilirlerdi. Ama onların tam bağımsızlık ruhu, damarlarında dolaşan asil kan buna izin vermezdi.

Bu gazetenin yaşatılması için olağanüstü katkı koyanlara saygı duyduğumuzun altını çizmek istiyorum. Biraz daha sanki özveriye ihtiyacımızın olduğunu, daha fazla katkı koymamız gerektiğini düşünüyorum.Ne mutlu ki bize Yeni Adana Dostlarıyız"

SEYHANSPOR BAŞKANI TURANBAYBURT, “İYİ Kİ ADANA'DA YENİ ADANA VAR”

"İyi ki Adana'da Yeni Adana var" diyen Seyhanspor Başkanı Zekeriya Turanbayburt, "Yeni Adana Gazetesi gibi okul düzeyinde bir yaşamı organize eden kurum var. Kurumu bilerek vurguluyorum, çünkü kurumsal bir yapının olmadığı yerde iyi şeylerin üretilmediğini bugünkü koşullarda görüyoruz.Seyhanspor da böyle kurumsallaşmış 100 yıllık tarihini yaşatmaya devam etmektedir.Biz sadece futbol, voleybol, tenis veya buna benzer bir sportif faaliyetler yapan kurum olarakl değil, aynı zamanda bir kurumun kendisine gelen öğrencilerini eğiten, onlara yön veren ve onları şekillendirmeye çalışan bir kuruluş gibi düşünün.Dolayısıyla bu yıl bunun üzerinden şöyle bir adım attık.Gerek Yeni Adana Gazetesi'nin başlangıcıyla Ahmet Remzi Yüregir'in gelinen sürecin Adana'ya tarihi miras olmak suretiyle belgesel haline dönüştürdük.Bize bu konuda katkısı bulunan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendilerini bir davete çağırdığını, belgesel girişimlerine destek vermek istediklerini söylediğini ifade eden Turanbayburt, "Bu belgesel çekiminde bize destek sunan, evindeki belgeleri bize açan Sayın Zeynep Yüregir'e çok teşekkür ediyorum. Yüregir Ailesi olmadan bu belgesel olmazdı" diye konuştu.

DOÇ.DR.İBRAHİM İSLAM:"İNADINA YENİDEN KUVAYI MİLLİYE RUHU"

Yeni Adana Gazetesi Adana'nın kurumsal kimliğe sahip en önemli yapılarından bir olduğunu belirten Doç. Dr. İbrahim İslam, "Yeni Adana, 105. yıla giriyor. Cumhuriyetten önce var olmuş, Kurtuluş Savaşının önemli yayınlarından birisidir" dedi.

İslam, "İşgale karşı direnişi örgütlemek üzere bir kısım gençler "Adana Gazetesi"ni çıkardı. Sadece üç sayı çıkarabildi.Sonra işgal güçleri tarafından kapatıldı.Bir daha ruhsat aldılar ve bu sefer "Yeni Adana" dediler adına, 5 sayı da o çıkarılabildi.Yine kapatıldı, gazete basıldı, tutuklandı yazarları, yöneticileri.Ve Ahmet Remzi bir gece vakti Adana'dan kaçmak suretiyle işgal güçlerinin baskısından kurtuldu. Gazetesini Kelebek'te, Belemedik'te, Pozantı'da ara ara çıkarmaya devam etti. Bir tren vagonunda kar suyundan, soba isinden boya oluşturarak ve Konya üzerinden gelen kağıtları kullanmak suretiyle yaklaşık 2-2,5 yıl Kurtuluş Savaşı boyunca gazeteyi Adana dışında çıkarmaya devam ettiler" dedi.

"Zor olanı seçtiler, kolay olanı seçmediler" diyen İslam, gazetenin bölge işgalden kurtulana, yani 1922 yılına kadar varlığını Adana dışına devam ettirdiğini ifade ederek, "1922 yılında İngilizler, 'İşgal ederiz ha, daha fazla kapütilasyonları artırırız ha, alacağımızı isteriz ha deyince Yeni Adana şunu yazdı: "Unutmayın ki, ülkesi için ölmeyi göze alan insanlar, buz üzerine çizilmiş canavar resimlerinden asla korkmazlar." Bugün diyorum ki, "İnadına, yeniden Kuvayi Milliye ruhu."

AYTAÇ DURAK, “YENİ ADANA, SADECE ADANA'NIN DEĞİL DÜNYANIN MESELEELERİNİ CİDDİYETLE DEĞERLENDİRİYOR”

Adana Büyükşehir Belediyesi bir önceki başkanlarından Aytaç Durak, yaptığı konuşmada, Gazetemizin sadece Adana'nın değil, Türkiye ve tüm Dünyadaki siyasi sorunlarına ciddiyetle yaklaştığını söyledi. Durak şunları kaydetti:

"Bugün burada bir aktüalitenin içinde bulunduk. Ama şu gün dahi Yeni Adana Gazetesi’ni ve  içinde  bulunan güzide köşe yazarlarını her gün inceliyorum ve sadece Adana meselesi değil, hatta Türkiye hatta bütün Dünya ülkeleri içerisinde bir takım siyasi değerlendirmeleri ciddiyetle yaptıklarını ancak bu gazeteyi okumakla sahip olabiliyorum" dedi.

HULUSİ GÜVEL,”YENİ ADANA GAZETESİ HERKESİNDİR”

CHP 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Yeni Adana Gazetesi'nin sadece bir gazete olmadığını belirterek," Çetin Remzi Yüregir abinin bugünkü Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yazısından o kadar çok etkilendim ki, 105 yıllık bir ömür, onlarca ömür demektir" dedi.

Güvel, “Daha 25 yaşlarında iken Adana'nın işgaline karşı direnmek için bir çoban ateşi yakmak gerekiyordu. İşte Ahmet Remzi Yüreğir ve arkadaşları bir gazete çıkararak bir çoban ateşi yakmışlardır" dedi.

Gerek milletvekilliği ve gerekse diğer dönemlerde Çetin Remzi Yüreğir'i zaman zaman ziyaret ettiğini kaydeden Güvel, ”Bir sohbetimizde, yerel bir gazetenin dünyadaki gelişmeleri gazetenin arka sayfasında neden yer verdiğini sorduğumda, güldü, "Yeni Adana çok eski bir gazete. Siz gazeteyi bunun için yerel bir gazete olarak algılamayın dedi. Ne kadar haklıymış o konuşmasında" dedi.

“105 yıl içinde Yüregir Ailesinin bu gazeteyi çıkarmak için verdiği fedakarlığı hep birlikte yaşadık" diyen Güvel, "Yeni Adana Gazetesi'nin yaşamasında katkı koyan Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. 100. Yıl kutlamalarının tertip komitesi üyeleri olarak bir önceki Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü'yü ziyaret ettiğimizde bize ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söylemiştir. Ve 100. kutlama giderlerinin tamamını karşılamıştır. Bir ara gazete çıkmama durumuna gelmişti. Zeydan Başkana gittik, Sayın Karalar gazetenin çıkması için ne gerekiyorsa yapmıştır" dedi.

Yeni Adana Gazetesi'nin herkesin gazetesi olduğunu vurgulayan Hulusi Güvel, "Bu gazeteye hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Ben Yüregir Ailesine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

105.YIL PASTASI KESİLDİ

Bu konuşmalardan sonra hep birlikte 105. Kutlama pastası kesildi. Anı fotoğraflarının çekilmesi ile program son buldu.

KİMLER KATILDI

Çukurova Gazetecileri Cemiyetinde düzenlenen 105. Yıl Kutlamasına CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer  kutlama telgrafı gönderdi. Programa Oya Yüreğir ve Zeynep Yüregir başta olmak üzere önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz ve Hüseyin Sözlü katıldı. Ayrıca yine önceki dönem CHP Milletvekillerinden İbrahim Özdiş ve Hulusi Güvel, Ç.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mahmut Göğebakan,  Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan, , Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, CHP Seyhan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, Ç.Ü. Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Bedri Aydoğan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Başkanı Mustafa Boz, Çukurova Belediyesi Basın Danışmanı Doğan Gülbasar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tolga Solmaz, yazarlarımızdan Prof. Fikri Akdeniz, Prof. İbrahim Ortaş, Cezmi Doğaner, Cumali Karataş, Mehmet Demirel Babacanoğlu, Nurettin Çelmeoğlu, Dünya Kardeşlik Bütünlüğü Evrensel Birleşim Merkezi Derneği Adana Şube Başkanı Güzin Şahin, GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, ADD Yönetim Kurulu Üyeleri Seval Yıldırım Yıldız ve Nazan Balcı, Avukat Volkan Tarık Çay, Yeni Adana Gazetesi Dostları Ali Kaya,  Ayşe Palo, Gazeteci Şahin Esendemir, Ömer Alpdoğan, Fatoş Tekbaş, Cansu Ersoy, Güven Boğa ve bir çok konuk katıldı.

(vş)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

GAZETEMİZİN 105. YILI KUTLANDI

YENİ ADANA GAZETESİ 104. YAYIN YILINI DOSTLARIYLA BİRLİKTE KUTLADI

Yeni Adana Gazetesi´ne Evrensellik Ödülü

25 ARALIK 1918´DEN GÜNÜMÜZE YENİ ADANA GAZETESİ-AHMET ERDOĞDU Araştırmacı/Yazar

YENİ ADANA GAZETESİ ADANANIZIN SİMGESİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut

DR.MÜZEYYEN ŞEVKİN CHP ADANA MİLLETVEKİLİ

Orhan Sümer Adana Milletvekili

Yeni Adana Gazetesi´nin 101. Yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

MİLLİ MÜCADELE VE YENİ ADANA GAZETESİ

YENİ ADANA GAZETESİNİN KUVAYI MİLLİYE RUHUYLA 100. YILI

NAZIM ALPMAN, ?HIFZI TOPUZ 95, YENİ ADANA 100 YAŞINDA ?

Zeki Sarıhan,"Yeni Adana Gazetesi´ nin Yeni Türkiye´de sağlam bir harcı var"

YENİ ADANA Gazetesi 100 yaşına girdi. Kutluyorum

OKTAY EKŞİ, ?YENİ ADANA SADECE OKUYUCUYA DAYANAN GAZETEDİR?

Olcayto,"Yeni Adana Gazetesi´nin 100.Yaşı Basın Tarihimizin övüncüdür"

MUSTAFA GAZALCI, ?YENİ ADANA TOPLUMUN GERÇEK SESİDİR?

KAHRAMANLARIMIZI ASLA UNUTMAYIN!?

ATİLLA KART, ?YENİ ADANA, ÖNDER ROLÜNÜ YERİNE GETİRECEKİTİR?

Yeni Adana ?Temiz Hava?

OKTAY EKŞİ,?YENİ ADANA İFTİHAR KAYNAĞIDIR?

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli