Zekai BULUÇ


‘’BALDIZLA ZİNA, NİKAHI DÜŞÜRMEZ ‘’FETVASI ÜZERİNE BİR ELEŞTİRİ

Diyanetin en üst danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan “ Fetvalar” kitabındaki tepki çeken “ Baldızla zina, nikahı düşürmez!” fetvasının ilk fetva olmadığı ortaya çıktı!


‘’BALDIZLA ZİNA, NİKAHI DÜŞÜRMEZ ‘’FETVASI ÜZERİNE BİR ELEŞTİRİ.

 

Diyanetin en üst danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan “ Fetvalar” kitabındaki tepki çeken “ Baldızla zina, nikahı düşürmez!” fetvasının ilk fetva olmadığı ortaya çıktı!

Askerlikte acemiliğimi Kütahya Jandarma Alayında yapmıştım. Yıllar önce çocuk yaşta Güneydoğudan gelip Adana’ya yerleşen bir arkadaşım vardı. Adana’nın Bey Mahallesinde oturuyordu. Eğitim olmadığı zaman  bir kenara oturur ve gözyaşlarına hakim olamazdı.

 

Bir gün yanına gidip” Hemşerim niye ağlıyorsun, bir derdin mi var?” deyince “ Hiç sorma Zekai öyle bir derdim var ki dağlar dayanmaz!” diye cevap verdi. “Nedir hemşerim anlat bakalım belki bir çare buluruz !” dedim .

 

“İmkanı yok hemşerim!” dedi ve anlatmaya başladı:Ve devam etti

 

“Ben 17 yaşındayken evli olan abim trafik kazasında öldü. Ailenin büyükleri bir araya gelip yengemle benim evlenmeme karar verdiler. Çünkü yere batasıca törelerimiz öyleydi. O yüzden boyun eğdim ve nikah kıyıldı. Ben geceleri oturma odasında ağlarken; yatak odasından yengemin hıçkıra hıçkıra ağladığını duyardım!”


 

‘’Nikah kıyıldı kıyılmasına da elim eline daha değmedi. Bir insan abisinin eşiyle birlikte olur mu?’’ dedi. “ Hemşerim söyleyecek bir şeyim yok, batsın böyle töre!” deyip konuyu kapattım.

 

Arkadaşlar anadan babadan kalacak arazi ve para yabancıya gitmesin diye; bir kızı dayı oğlu,teyze oğlu,amca oğluyla evlendirilir ve genellikle aile akrabalığında dünyaya gözünü açan çocuklar, sakat doğar! Bunu bir türlü kabul etmeyip “Allah'ın takdiri ilahisi”derler.

 

Hay sizin töreniz batsın!

 

Evde kalın,

Sağlıcakla kalın.

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22