Burkina Faso ordusu, 26 teröristi etkisiz hale getirdi

Burkina Faso ordusu, 26 teröristi etkisiz hale getirdi

Burkina Faso Genelkurmay Başkanlığı, 11-13 Eylül 2020 tarihleri arasında ülkenin kuzey bölgelerinde gerçekleştirilen iki farklı operasyonda en az 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Afrika Kıtası'nın batısında yer alan, bölgenin yoksul ülkelerinden Burkina Faso başta Mali ve Nijer sınırı olmak üzere kuzey sınırlarında faaliyet gösteren terörist gruplara büyük bir darbe indirdi.

Burkina Faso Genelkurmay Başkanlığı önceki gün yaptığı basın açıklamasında, 11-13 Eylül 2020 tarihleri arasında ülkenin kuzey bölgelerinde gerçekleştirilen iki farklı operasyonda en az 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Burkina Faso Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin kuzeyindeki Boulkiemde'nin Soum ilçesinde orduya bağlı dört askerin teröristlerce öldürüldüğü saldırıların ardından ilk askeri operasyonun başladığını ve saldırganlarını izini sürmek için ordunun bir tarama harekatı düzenlendiği bilgisini verdi. Söz konusu operasyon, 11 teröristin etkisiz hale getirilmesi ve silahlarına el konulmasıyla sonuçlandı.

İlk operasyondan sadece iki gün sonra, 13 Eylül 2020'de, Burkina Faso Kara ve Hava Kuvvetleri Loroum ilinde faaliyet gösteren bir grup teröriste karşı büyük çaplı bir askeri harekat daha başlatıldı. Bu operasyon sonucu 15 terörist öldürülürken silahlarına da el konuldu.(Kaynak:Şarkul Avsat)

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Burkina ordusu teröristi etkisiz getirdi